Waarom oud en alleen vreselijk is

Waarom oud en alleen vreselijk is

 Vrijheid blijheid gaat niet op als je al op leeftijd bent en nog steeds alleen bent. Want hoe je het went of keert, uiteindelijk verdient iedere man een liefdevolle vrouw aan zijn zijde. Om die reden is het belangrijk er tijdig werk van te maken, zodat je op tijd een relatie vindt en niet eindigt als een eeuwige vrijgezel. Lees hier meer.

 

Wacht niet te lang

Single zijn is leuk als je in de bloei van je leven bent, tot ongeveer je 25e jaar. Daarna wordt het tijd om jezelf open te stellen voor een relatie, zodat je tegen je dertig lang en breed gesetteld bent en iets kunt opbouwen met een leuke dame.

Wacht daar zeker niet te lang mee, want hoe ouder je wordt, hoe lastiger het is om een vaste relatie te krijgen. Ook als man heb je niet het eeuwige leven en hoe ouder je wordt, hoe sneller je vijver opdroogt en je kansen afnemen. Dit proces begint al halverwege de dertig en wordt nog eens versneld, wanneer je als dertiger je zaken niet voor elkaar hebt. 

Geld boven looks 

Vrouwen vinden het vreemd waarom je als oudere man nog steeds single bent en dus moet je haar iets bieden wat haar over de streep trekt. Dat ‘ iets’ is behalve een evenwichtige, dominante, zelfverzekerde en mannelijke persoonlijkheid, vooral geld en welvaart, zoals een koophuis, een goede baan of eigen bedrijf, een auto en een goed gevulde bankrekening. Tenminste, als je een vrouw van hoge kwaliteit wilt. 

Deze dames liggen goed in de markt en hebben veel te kiezen. Heb je haar niks te bieden, dan is de kans nihil dat dit soort typen dames met je op date willen. Als oudere man lok je een dame namelijk niet met je looks, maar vooral met je portemonnee. Ben je al op leeftijd en heb je haar niks te bieden, bereid je dan voor op een miserabel leven van eenzaamheid en liefdeloosheid.

Begin er snel mee

Om die reden is het zo belangrijk om op tijd te beginnen met relatievorming en deze fase van je leven niet al te ver vooruit te schuiven.  Als man heb je niet de eeuwige jeugd, het verouderingsproces gaat sneller dan je denkt en waar je als jongeman van vrouw naar vrouw hopte en wellicht je neus ophaalde voor leuke compatibele dames die geschikt waren voor een gezonde relatie, slinken deze kansen en mogelijkheden met het verstrijken van de jaren.

Waar de kracht van een man haar hoogtepunt nadert rond het 28e levensjaar, wordt de neergang ingezet halverwege de dertig. Het lichaam en het gezicht gaat dan meer hangen, hij wordt kaal of grijs, krijgt een buikje, wordt grauwer en begint ook ongemerkt meer op zijn eigen vader te lijken.

De glans en kracht is er gewoon af en van hem wordt verwacht dat hij nu zijn leven op orde heeft en een eigen gezin heeft. Ondanks de keuzevrijheid die zo gepropageerd wordt in onze moderne maatschappij, is dat onbewust nog steeds de dominante standaard waar men op beoordeeld wordt.

De consequenties van geen relatie hebben

Met een goede reden overigens, want waar vissen deel uitmaken van schollen, leeuwen van troepen, wolven van roedels, maken mensen deel uit van families. Om die reden eist de natuur dat hij die geboren wordt in een familie, uiteindelijk zijn eigen familie sticht.

Deze wet negeren en er tegenin aan heeft altijd negatieve consequenties en eindigt dan ook voor de meeste mannen in een leven van eenzaamheid, depressie en onzekerheid. Vooral als je smacht naar een vrouw, maar deze niet lijkt te kunnen krijgen.

Slechts een minderheid kiest bewust voor het kluizenaarschap of vindt het oprecht fijn om alleen te zijn. Dat is prima, maar in werkelijkheid is dit slechts een kleine groep heren en zoeken de meeste single mannen een fijne relatie. Velen nemen dat op jonge leeftijd niet al te serieus wanner ze de perfecte leeftijd daarvoor hebben en dus de kansen krijgen, maar deze niet nemen.

Pak tijdig je kans

Om die reden wil ik de (jonge) single heren meegeven: wacht niet te lang met het zoeken naar een vriendinnetje en begin er tijdig werk van te maken. Ontmoet je een leuke meid welke je aantrekkelijk vindt, bij je past en waarmee je kunt lachen? Vind ze jou ook leuk en wil ze een relatie? Treuzel dan niet langer en begin met je liefdesleven op te bouwen.

Wellicht denk je: ja maar ben nog nog maar een twintiger. Ja, maar voor je het weet bent je over de dertig en dan dringt de tijd wel. De jaren vliegen voorbij en dus je kansen op het krijgen van een fijne relatie ook. Begin bovendien met tijdig welvaart op te bouwen en neem je financieel toekomst serieus.

Actie ondernemen

Ben je al een middelbare single man en wil je oprecht een relatie. Dan wordt het tijd voor de nodige zelfreflectie en een radicale persoonlijke transformatie. Zoals gezegd, moet je het niet meer van je uiterlijk hebben, dus je moet een dame op een andere manier aantrekken en dat is, naast een aantrekkelijk karakter, geld, bezit en status.

Breng dit aspect in je leven op orde en je zult merken dat je kansen weer toenemen. Uiteindelijk is het gewoon vreselijk om alleen te zijn en als je dat nu als 40-tiger het al bent dan ben je dat zeker de rest van je leven als je niet je eigen leven grondig verandert. Kun je daarmee leven, prima maar lijkt je dat vooruitzicht een gruwel? Dan wordt het tijd om de nodige verandering in je leven aan te brengen. Aan jou de keus!