Waarom is daten zo moeilijk?

Waarom is daten zo moeilijk?

 Onder invloed van alcohol en in een donkere krappe bar vol kabaal, wisselden we telefoonnummers uit en spraken we af dat we snel gingen afspreken. Vervolgens heeft het zeker drie maanden geduurd, voordat ik toch een date met haar kreeg. Telkens was er iets of had ze geen tijd. Ik was groen op dating gebied en wist toen nog niet dat het een signaal van weinig interesse was. 

Het hele idee om haar te daten had ik al laten varen, toen ik opeens toch een berichtje kreeg dat ze wilde afspreken. We spraken af bij een cocktailbar in het centrum en de eerste ontmoeting was direct al vreemd. Aan haar lichaamstaal zag ik direct dat ze mij niet wilde.

Lichaamstaal

Sommige heren maken zichzelf wijs dat het dan alsnog iets kan worden, maar een dame weet binnen enkele seconden of ze je wil of niet en bij een ‘ nee’ laten ze dat al snel merken.  

In ieder geval, ik zag haar en voelde direct al dat het niks ging worden. Ze begroette vluchtig met drie korte zoenen op de wang en ik voelde direct afstand. Een soort muur die ze tussen ons had opgetrokken met een subtiele hint dat ik vooral niks moest verwachten.

Heel anders dan een dame die met je op date gaat en er zin in heeft. Dat herken je aan de stralende ogen, brede lach op haar gezicht, haar enthousiasme en de warme knuffel die je dan krijgt als je elkaar voor het eerst ontmoet. 

Dat was bij deze dame dus niet het geval. De onrustige ogen en de gemaakte vlugge lach uit beleefdheid, maar verder stonden de mondhoeken vooral naar beneden gedurende de date. Ik stelde te veel vragen volgens haar.

Rode vlag

Onrustig keek ze om zich heen en de sfeer was stijf en gespannen. Ik had het kunnen weten, het was sowieso lastig om een date met haar te krijgen en al die maanden van het gesteggel erover via de app. 

Het voelde dan ook als arbeid dan iets wat leuk is en energie geeft. Dat kwam omdat ik concludeerde dat ik met iemand was, die niet met mij wilde zijn.

Waarom wilde ze dan toch op date? wellicht omdat we het er al maanden over hadden via de app, maar het er niet van kwam. Het kan goed zijn dat ze op dat moment niks beters te doen had en in een impulsieve bui besloot met mij af te spreken.

Jezelf niet voor de gek houden 

Alle signalen vooraf had ik genegeerd en wilde iets in gang zetten, wat duidelijk niet voor mij was bestemd. Interessant blijft nog steeds de vraag waarom ze toch wilde afspreken. Dat kan uit verveling, voor de aandacht, om van je af te zijn of omdat ze zelf niet weet wat ze wil.

Er kunnen dus diverse redenen zijn waarom een dame wil afspreken, ondanks dat ze geen oprechte interesse heeft. Maar wanneer je vanuit deze context toch aan de date begint, is dat een gegarandeerd recept voor mislukking. 

Wat ik vooral geleerd heb, is dat daten zo moeilijk is omdat ik het mezelf zo moeilijke maakte. Ik wilde een dame die mij niet wilde en negeerde signalen van desinteresse. 

In essentie voel je een bepaalde aantrekkingskracht voor haar en denk je dat zij dat ook zo voelt en heb je een bepaalde verwachting als ze toch met je wil afspreken.

Dat hoeft dus niet altijd zo te zijn, sterker, als het lastig is om contact met haar te krijgen of een date, dan is dat een indicatie dat de interesse niet wederzijds is. 

Tegen beter weten in, toch maar afspreken is jezelf voor de gek houden en zonde van je tijd. Je begint aan iets wat vanaf de start al een kansloze missie is.

Zo krijg je een leuke date

Om het daten voor jezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken, is het dus slim om een dame te daten die jou ook wil. Let dus streng op haar interesse signalen en wees daar eerlijk over naar jezelf.

Kijk naar de harde feiten en niet hoe graag je het zou willen zien. Je maakt het voor jezelf dan een stuk gemakkelijker. Bij hoge interesse, laat ze je niet wachten, maar stemt ze vlot in als je een eerste date voorstelt.

Ze begroet je liefdevol en zorgt er ook voor dat je op je gemak bent. Het voelt dat alles vanzelf gaat, zonder dat je moeite hoeft te doen. 

Heel anders, dan een dame daten die geen of weinig interesse heeft. Dat voelt als een berg beklimmen en constante onzekerheid (wil ze wel of niet) met als klap op de vuurpijl een kansloze en vooral onprettige eerste date. 

Conclusie

Daten is moeilijk, omdat je tijd en moeite steekt in een dame die jou niet wil, maar toch met je op date gaat om wat voor reden dan ook. Om die reden is het slim om allen op date te gaan met dames die vanaf de start al interesse in je hebben.

De date is dan gezelliger, ze behandelt je beter en de kans op intimiteit is ook hoger. Maak het jezelf daarom niet te moeilijk en date alleen een vrouw die niet kan wachten om je zien. Succes!