Waarom het daten niet lukt

Waarom het daten niet lukt

 Daten lukt niet? De komst van social media en smartphones hebben een einde gemaakt aan het daten zoals we het kennen. Nog niet zo lang geleden was het daten onschuldig en eenvoudig.  Een vrouw had toen nog niet de beschikking over honderden matches per dag en moest echt moeite doen om een leuke man te vinden. Ging je in die tijd naar een bar of discotheek en zoende je met een leuke dame, dan had je een week later een date en al snel een relatie. Er waren geen smartphones, dus als ze  interesse had, dan vroeg haar vriendin je huisnummer of je kreeg haar nummer en kon je haar op date vragen.

Zowel mannen als vrouwen gingen in die tijd naar een bar of discotheek omdat het één van de weinige mogelijkheden was om een vriend of vriendin te vinden. Zowel mannen als vrouwen hadden niet de keuze uit duizenden kandidaten via websites, social media en apps als Tinder en moesten het doen met de vrijgezelle mensen die ze toevallig tegenkwamen in een bar of op een feestje.

De invloed van technologie

Technologie heeft een einde gemaakt aan de traditionele manier van daten. Een vrouw hoeft geen moeite meer te doen om een leuke man tegen te komen, maar opent haar smartphone en heeft honderden matches en geïnteresseerde mannen tot haar beschikking, voor seks of een relatie. Dat is ook de reden waarom het tegenwoordig zo lastig is om een date te krijgen als je haar ontmoet in een bar. Jullie zoenen, je krijgt haar nummer en de volgende dag is ze je al vergeten. Dat komt omdat je één van de zoveelste bent die interesse heeft.

Het probleem van scheefdaten

Een ander probleem is scheefdaten. Ik kan mij nog goed herinneren dat voor social media, mensen die even knap waren elkaar aantrokken. Het was ondenkbaar dat een leuke jonge kerel die de mooie vrouwen voor het oprapen had, zijn energie stak in een onaantrekkelijke vrouw. Een aantrekkelijke man ging alleen voor een aantrekkelijke vrouw, waardoor de minder aantrekkelijke vrouwen automatisch graviteerde naar de minder aantrekkelijke mannen. Soort zocht soort en zo kreeg iedereen een kans op de datingmarkt.

De reden waarom je geen succes hebt

Niet meer in 2018, wat je nu ziet is dat gewilde mannen die populair zijn bij vrouwen, ook de minder aantrekkelijke vrouwen daten, omdat deze vrouwen ‘makkelijker zijn’. Dit heeft ervoor gezorgd dat onaantrekkelijke of middelmatige vrouwen zich opeens te goed voelen voor de gemiddelde man en alleen voor de aantrekkelijke mannen in de datingpool gaan, wat ervoor zorgt dat de gemiddelde man op datingsites en apps nauwelijks meer aan de bak komt bij een vrouw.

De spelers van online dating

Het is precies de reden waarom in 2018 de gemiddelde vrouw, bad boys en modelachtige mannen op deze sites en apps, honderden matches hebben en de gemiddelde vrijgezelle man het moet doen met een paar slechte kwalitatieve matches per week als hij gelukt heeft. De moderne datingmarkt is nu in handen van enkele spelers:

  • Alle vrouwen, zowel aantrekkelijk als onaantrekkelijk
  • Bad boys
  • Rijke mannen
  • Modelachtige mannen

 

De beste strategie voor de gewone man

Zie jij jezelf als een gewone man, dan is de kans op succes bijzonder klein en betekent dat het tijd wordt voor een andere strategie. Zoek je een vriendin en wil je niet overgeleverd worden aan de moeilijkheden en grillen van het moderne daten, dan is de beste manier om het volgende te doen:

  • Word de best mogelijke versie van jezelf Maak je zaken voor elkaar, kom uit de schulden, ga meer geld verdienen, laat zien dat je een vrouw wat kunt bieden.
  • Zorg voor een fit en sterk lichaam Ga de sportschool in en werk aan een gespierd en atletisch lichaam.
  • Ga naar de juiste plekken Stop met online dating, maar bezoek plekken waar je een goede kwaliteit vrouwen kunt vinden. Maak nieuwe vriendschappen en zorg ervoor dat je uitgenodigd wordt op feestjes, zodat je makkelijk in contact komt met leuke vrijgezelle vrouwen. Ga alleen op reis, volg groepslessen in de sportschool, doe mee aan een kookworkshop of ga op dansles. Daar vind je ze.

 

Ga de deur weer uit

Wil je een relatie, dan heb je dus weinig keus om achter je computer en smartphone vandaan te komen en weer naar buiten te gaan. Ga naar plekken waar je in contact komt met leuke vrouwen, let op interesse signalen, spreek haar aan en regel een nummer of vraag haar gelijk uit. Het is en blijft de beste strategie om een vriendin te vinden.

 

Wat vind jij van de datingmarkt in 2018? Waar loop jij tegenaan? Deel je ervaring met andere lezers en geef een reactie.

Geen reactie's

Geef een reactie