Waarom ze het ene zegt, maar het andere bedoelt

Waarom ze het ene zegt, maar het andere bedoelt

 Soms weet je niet altijd waar je aan toe bent met een vrouw, omdat ze het ene zegt, maar iets anders bedoelt. Om erachter te komen wat ze nu precies bedoelt, is het daarom belangrijk naar haar acties te kijken en niet zozeer wat ze tegen je zegt. Ontdek hier hoe je dat doet.

Vrouwen kunnen soms verwarrend en onduidelijk zijn in hun manier van communiceren, vooral als ze twijfelt, onzeker over jou is of haar interesse (tijdelijk) weg is. Je weet dan niet altijd waar je aan toe bent of wat je moet doen.

Enkele voorbeelden

  • Ze geeft aan dat ze je leuk vindt, maar als je haar op date vraagt komt ze met smoesjes of negeert je opeens. Het betekent dat ze je helemaal niet leuk vind.
  • Je vraagt aan je vriendin of alles goed gaat en ze zegt: ja hoor, gaat prima terwijl je duidelijk ziet dat het niet goed met haar gaat.
  • Ze zegt eerst tegen je dat ze een relatie wil en vanuit het niets verandert ze van gedachten en wil ze opeens niks meer. Niet dat ze dat eerlijk tegen je zegt, maar je merkt dat ze je negeert, opeens druk is of traag reageert op een berichtje.
  • Je zit te gamen en je vriendin vraagt aan je of je haar mooi vindt. Je kijkt vlug naar haar en zegt: ja je ziet er mooi uit en gaat weer verder met gamen en merkt dat je vriendin opeens boos is. Hoe kan dat nu?

Was het maar zo makkelijk, dat je precies weet waar je staat met een dame. Of je haar nu date, een dame op het oog hebt of al een vriendin hebt, regelmatig word je verrast met bepaalde dingen die ze zegt, terwijl ze iets anders doet of opeens vreemd reageert.

Vrouwen zijn emotionele wezens en hoe ze op jou reageren is wat ze op dat moment bij je voelen. Het bijzondere is dat dit regelmatig verandert, soms door hormonen, maar nog veel vaker door de dingen die je doet of zegt waardoor je haar aantrekkingskracht niet weet vast te houden en zij opeens vreemd doet of van gedachten verandert.  

Het maakt niet uit of je haar date of al jarenlang in een relatie met haar bent. Haar gevoel laat zich niet in beton gieten en schommelt constant.

Zo ga je ermee om

Hoe hoger haar aantrekkingskracht, des te zekerder haar gevoel voor jou is en des te duidelijker, consistenter en stabieler ze in de omgang is. Bij twijfel of (tijdelijke) lagere aantrekkingskracht des te onduidelijker ze op jou reageert/chaotischer ze in de omgang is. Om terug te komen op de vorige voorbeelden:

  • Waarom zegt ze tegen je dat je een leuke jongen bent, maar wil ze nooit afspreken of wijst ze je af als je haar probeert te zoenen? In werkelijkheid heeft ze geen interesse, maar heeft ze geleerd dat mannen behoorlijk vasthoudend, confronterend en emotioneel kunnen reageren bij een afwijzing.

Ze vertelt je wat je wil horen, omdat ze geen zin heeft in een boze reactie,maar door het tegenovergestelde doen, hoopt ze dat je de hint snapt en haar verder met rust laat. Ze doet dit omdat ze je niet wil kwetsen en wijst ze je dus op een zachte manier af.

  • Als je vriendin zegt dat alles goed is, terwijl je duidelijk ziet dat het niet goed is. Neem dan nooit genoegen met haar antwoord, maar stop waarmee je bezig was. Ga met haar zitten, neem de tijd en vraag wat er aan de hand is, omdat je aan haar ziet dat het niet goed gaat. Geef haar de tijd om te openen en ze vertelt je wat er aan de hand is.

 

  • Als ze eerst aangaf een relatie met jou te willen, maar opeens trekt ze zich terug, doet moeilijk met afspreken, negeert je, reageert traag of doet opeens kil en koud, dan heeft ze haar interesse verloren.

Je hebt dan toch iets gedaan of gezegd, waardoor plots haar gevoel voor jou verdwenen is. Hecht dus niet al te veel waarde aan wat ze allemaal tegen je zegt, maar kijk dus vooral wat ze doet, want dat zegt wat ze werkelijk voor je voelt (of niet).

  • Waarom word je vriendin of vrouw boos als je gewoon antwoord op haar ‘hoe vind je mij eruit zien’ vraag geeft? Dat komt omdat een dame veel tijd steekt in het optutten en zichzelf mooi te maken voor je. Welke paar schoenen wordt het, jurk, kleur nagellak, make-up, geur en wat gaat ze met haar doen. Ze maakt zichzelf extra mooi omdat ze bij je wil opvallen, je aandacht wil en ze je aanwezigheid en liefde wil voelen.

Wat denk je wat er dan gebeurt als je amper naar haar om kijkt, snel mompelt dat ze er goed uit ziet en weer verder gaat met gamen? Ze voelt zich niet geliefd! Al die tijd gestoken in het optutten voor niks! Wat je in dat geval moet doen is je spelcomputer aan de kant doen, haar aankijken en welgemeend tegen haar zeggen:

Wauw schat, je ziet er fantastisch uit! Je jurk combineert goed met die paar oorbellen en je ruikt geweldig. Vervolgens loop je naar haar toe, pak je haar beet en zoen je haar gepassioneerd. Dát is hoe je aan je eigen vrouw of vriendin laat merken dat je haar aantrekkelijk vindt en haar waardeert.

Conclusie

Als je merkt dat wat ze zegt en doet of bedoelt, niet in lijn is met elkaar, dan is dat een duidelijke indicatie dat haar interesse op dat moment laag is. Hoe hoger haar interesse, des te duidelijker is ze in haar communicatie en gedrag naar je.

Hoe lager, des te verwarrend en chaotischer ze is. Het is dus belangrijk om je vrouw of date altijd aangetrokken te houden en haar interesse zelfs te verhogen. Alleen dan weet je waar je aan toe bent en verloopt de onderlinge communicatie een stuk soepeler.