Waarom een vrouw afknapt op emotionele mannen

Waarom een vrouw afknapt op emotionele mannen

 Emotioneel reageren op problemen in de relatie of een afwijzing is een regelrechte afknapper voor de meeste vrouwen. Een man die hoog in zijn emotie zit oogt zwak in de ogen van een vrouw en geeft haar een oncomfortabel gevoel. Lees hier hoe dat zit. 

Mannen en vrouwen reageren vanuit een bepaalde natuurlijke dynamiek op elkaar, wat seksuele polariteit wordt genoemd. Het mannelijke staat voor doel en richting en is gericht op doen, vastberadenheid, zelfverbetering en zelfbeheersing.

Hij symboliseert orde en vooruitgang. Het vrouwelijke staat voor emotie en gevoel en is gericht op connectie, communicatie en intuitie. Ze symboliseert liefde en partnerschap. 

Polariteit

Wanneer de polariteit in balans is, complementeren de seksen elkaar en ontstaat er aantrekkingskracht. Vanzelfsprekend neemt de aantrekkingskracht af bij disbalans of gebrek aan polariteit. 

Een veelvoorkomend probleem is dat vele mannen zich onbewust vrouwelijk gedragen bij de eerste tekenen van twijfel in de relatie of tijdens het daten en door de mand vallen. In geval van dating gebeurt dit als de vrouw twijfelt en een terugtrekkende beweging maakt of haar twijfels uitspreekt in een vaste relatie. 

Emotioneel mannelijk gedrag

Juist op deze precaire momenten heeft ze behoefte aan een vent die kalm blijft en zichzelf beheerst. Helaas gebeurt vervolgens het tegenovergestelde, de man schiet in de stress, wordt angstig en begint impulsief en emotioneel gedrag te vertonen.

In dat geval raakt de natuurlijke polariteit uit balans. Hij is bang om haar kwijt te raken, krijgt geen hoogte van haar en overlaadt haar met berichtjes, dringt zich op en wordt needy. 

Hij doet precies het omgekeerde dan wat van hem verwacht wordt, waardoor ze op hem afknapt en haar interesse verder afneemt. Rustig blijven, tikkeltje onverschilligheid en gas terugnemen is vaak voldoende om haar weer van gedachten te laten veranderen.

Voorbeelden

Haar je onzekerheid laten merken, boos worden, je gevoelens uitspugen, wanhopig over relaties beginnen waar ze niet aan toe is, bevestiging zoeken, overladen met emotionele berichtjes en app-jes met liefdesverklaringen of beloftes zijn voorbeelden van emotioneel mannelijk afstotend gedrag. 

Helaas werkt dit averechts en duw je de vrouw nog verder van je af tot op het punt dat ze compleet afgeknapt is/je zelfs zielig vindt en het definitief over is. Emotioneel mannelijk gedrag verwart de vrouw en laat haar onveilig voelen. Het maakt je zwak en raar.

Ze heeft behoefte aan een man die zijn emoties onder controle heeft, zelfs als ze geen interesse meer heeft. Een man met zelfbeheersing blijft kalm en laat los of blijft geduldig en geeft haar de ruimte om weer toenadering te zoeken wanneer ze het voelt en er weer klaar voor is. 

Conclusie 

Emotioneel reageren bij problemen in de liefde vergald je kansen bij de vrouw. Ze wil een krachtige man die rustig blijft en haar de ruimte geeft bij twijfel of minder interesse. Kortom, een man die een stapje terugdoet wanneer ze het niet (meer) voelt en zeker blijft in onzekerheid. 

Het laat haar comfortabel voelen en vergroot de kans dat ze weer van gedachten verandert en haar interesse weer toeneemt. Mocht haar gevoel weg zijn, ook dan verwacht ze dat je je mannetje staat, kalm blijft, haar loslaat en je verlies accepteert.

Boos of onzeker reageren, haar om tekst en uitleg vragen en bestoken met wanhopige liefdesverklaringen helpt je niet om haar terug te winnen. Integendeel, het vergroot juist de kans dat ze voorgoed klaar met je is. Succes!