Waar heeft een vrouw behoefte aan? 3 tips

Waar heeft een vrouw behoefte aan? 3 tips

 Voor veel mannen is een dame een mysterie en lastig te begrijpen. Aan de oppervlakte is niet altijd duidelijk wat ze precies wil, maar onderhuids heeft ze bepaalde behoeftes die, indien vervuld, haar interesse in de man verhogen.

Aan de buitenkant is soms lastig af te lezen waar je staat met haar. Is ze aangetrokken of niet, heeft ze interesse of niet?

Vele mannen weten geen raad met haar onvoorspelbare, chaotische en emotionele natuurlijke reactie. 

Maar hoe ze zich gedraagt zegt veel over haar interesse. Hoe hoger, des te stabieler haar gedrag, bij lage interesse of twijfels des te grilliger.

Vooral in relaties is dit een bekend fenomeen. De meeste mannen in relaties zijn gemakkelijk en denken dat alles in kannen en kruiken is. 

Ze denken: we zijn getrouwd, hebben een koophuis, kinderen, dus ik hoef geen moeite meer te doen. Ze blijft toch wel bij mij.

Schijn bedriegt, het negeren van haar diepere behoeftes leidt tot relatieproblemen en wanneer onopgelost tot zelfs een breuk. Maar wat zijn haar behoeftes en hoe vervul je deze?

1. Ze wil zich gehoord voelen

Mijn eigen relatie ging op de fles omdat ik te veel over mezelf praatte en weinig open stond voor wat mijn ex-vriendin mij te melden had.

Mannen die goed zijn met vrouwen doen het juist andersom. Ze houden hun mond en geven hun vrouw of de dame met wie ze daten het woord en luisteren vooral. 

Door te laten merken dat je naar het luistert, maar ook geluisterd hebt, schep je een connectie met haar en geef je haar een gevoel van vertrouwen.

Je hoeft niet eens haar probleem op te lossen, noch haar te onderbreken. Het enige wat ze wil is dat je naar haar luistert en haar net zolang laat uitpraten dat ze volledig haar hart gelucht heeft. Meer niet. 

Mocht ze behoefte aan je advies hebben, dan laat ze dat vanzelf weten, zo niet, dan stil zijn en laten merken dat je naar haar geluisterd hebt.

Eenmaal haar hart gelucht, merk je dat ze weer ontspannen is en haar liefdevolle kant weer terugkeert.

Terwijl het tegenovergestelde ervoor zorgt dat haar frustraties op de achtergrond blijven sluimeren en boos of geirriteerd blijft.

2. Ze wil gewaardeerd worden

In de waan van de dag vergeten vele mannen hun vrouw te waarderen. De dingen die ze voor jou, voor de kinderen of voor jullie doet, worden voor lief genomen.

Wanneer ze zich niet gewaardeerd voelt, ontstaan al snel relatieproblemen. Voor veel mannen is haar plotselinge onvrede een raadsel.

Ze denken: we hebben het goed, ik betaal  (grotendeels) de rekeningen, dus waarom doet ze nu zo? De oorzaak is te weinig waardering voor haar. 

Het maakt niet uit hoelang jullie al samen zijn, elke vrouw wil zich gewaardeerd voelen en een blijk van waardering kan al met:

 

-Af en toe een bos bloemen geven

-Een doosje chocolade

-Haar lievelingsgerecht voor haar koken

-Kaartje

-Weekendje weg

-Goed luisteren

-Haar helpen

-Haar steunen

-Een gemeend compliment geven

 

Wissel af en toe af en overdrijf niet. Als je single bent en op date bent, is een blijk van waardering als je voor de date betaalt.

Zeker als ze moeite heeft gedaan om er goed uit te zien en jullie een leuke date hebben gehad, is het de gewoonte dat de man de portemonnee trekt. Is er geen klik, dan split je de rekening. 

3. Ze wil zich gezien voelen 

Vrouwen zijn gek op aandacht en een vaste relatie is daar geen uitzondering op.

Het is belangrijk om regelmatig je vrouw te laten weten dat ze er goed uit ziet.

Als je merkt dat ze moeite heeft gedaan om er goed uit te zien, zich opgetut heeft en nieuwe outfit/schoenen gekocht heeft, mag je haar dat best laten weten. 

Het beste is om haar te laten merken dat je een (kleine) verandering in haar uiterlijk hebt opgemerkt en haar dat laat weten.

Laat weten dat je ziet dat ze naar de kapper is geweest en haar nieuwe kapsel mooi vindt of haar nieuw gekochte schoenen goed bij haar vindt staan. 

Wees wel oprecht, dus wanneer je haar verandering in uiterlijk niet mooi vindt, dan zeg je dat ook en tegelijk wat je wel mooi bij haar vindt.

Ze reflecteert dan op haar eigen uiterlijke verandering en, wanneer ze van je houdt en bij hoge interesse, neemt ze je suggestie in overweging of volgt deze op.

Maar ook als je single bent en een date hebt, kun je gerust laten weten dat ze er goed uit ziet, of haar schoenen goed matchen met haar outfit.

Je laat daarmee oog voor details te hebben en haar gezien te hebben. Ook hier: overdrijf niet, laat het merken maar leg het er niet te dik bovenop.

Als je het niet laat merken, denkt ze al snel: ik doe moeite om er goed uit te zien en hij ziet het niet eens. Blijkbaar ben ik niet belangrijk voor hem.

Haar gevoel dat ze niet belangrijk voor is, is de oorzaak van relatieproblemen. 

Conclusie

Veel relatie of date problemen is het gevolg van het niet vervullen van haar diepere behoeftes.

Of je nu met haar date of al een relatie hebt, een mix van gewaardeerd, gehoord en gezien worden is de manier om een connectie met haar te krijgen en de onderlinge situatie goed te houden.

Het zorgt ervoor dat je haar interesse vasthoudt en zelfs verhoogd. Niet te veel, maar ook zeker niet te weinig. Succes!