Vriendschap tussen man en vrouw. Werkt het?

Vriendschap tussen man en vrouw. Werkt het?

 Is een gewone vriendschap tussen man en vrouw mogelijk? Hoewel in theorie mannen en vrouwen goede vrienden met elkaar kunnen zijn, gaat het in de praktijk meestal fout. De één krijgt gevoelens voor de ander of één van hen krijgt een partner waardoor de vriendschap op scherp wordt gezet. Dus om een kort antwoord te geven: nee, het werkt niet. In dit artikel lees je waarom een vriendschap tussen man en vrouw niet functioneert en wat je het beste kunt doen als je nu gefriendzoned bent.

 

De reden waarom het niet werkt

Een gewone vriendschap werkt niet, omdat man en vrouw niet op dezelfde manier tegen de vriendschap aankijken . Als je bevriend bent met een vrouw, dan beschouwt ze jou als één van haar vriendinnen en zo word je ook behandelt.

Ze zoekt er niet meer achter. Het maakt niet uit of je er goed uitziet, jullie een klik hebben of dat ze je het gevoel geeft dat ze je leuk vindt. Eenmaal gefriendzoned kom je er niet meer uit. Voor een vrouw kan een mannelijke vriend namelijk erg handig zijn.

 

De reden waarom ze je gefriendzoned heeft

Ze kan je gebruiken voor de aandacht, conversatie als ze verveeld is, als emotionele praatpaal, als schouder om op te huilen, als hulpje om klusjes voor haar te doen, voor informatie of als haar persoonlijke beveiliger als ze met jou en haar vriendinnen op stap is en andere mannen haar lastig vallen.

Hoewel ze je  beschouwt als een gewone vriend, heeft ze toch minder respect voor je en is de kans groot dat ze over je roddelt met haar vriendinnen en smakelijk om je lachen over hoe je doet en wat je zegt.

Een gewone vriendschap met een vrouw is ook niet zo rotsvast als een vriendschap tussen twee mannen. Zodra ze een relatie krijgt, ben je haar kwijt en verwatert de vriendschap snel. Word ze gedumpt, dan weet ze je wel weer te vinden, maar alleen om haar hart bij je uit te storten en verder niks.

 

Waarom de friendzone niet werkt

In de friendzone zitten is dus geen goede deal voor een man. Het is verspilling van tijd en emotionele energie. De meeste mannen zitten toch op een andere manier in de vriendschap dan een vrouw. Ze gebruiken de vriendschap als ‘opstapje’ voor een potentiële relatie of als manier om mogelijk seks met haar te hebben, wat ze niet gaan krijgen.

Ze denken: als ik eerst vrienden met haar ben, dan kan ik mij bewijzen zodat ze gevoelens voor mij gaat krijgen. Ze ziet dan wat voor leuke jongen ik ben en dan wil ze vast wel een relatie.

Zoals ik eerder schreef ziet een vrouw dat niet zo. Ze behandelt je als een gewone vriend zodra ze je friendzoned, maar ook niet meer dan dat. Ze zoekt er verder niks achter en al helemaal niks seksueels.

 

Het grote risico van een gewone vriendschap met haar

En daar zit de mismatch, want na verloop van tijd krijg je toch gevoelens voor haar als jullie het leuk hebben. Hoe zuur is het dan als je afgewezen wordt als je wat probeert bij haar of als ze op een dag aan je verteld dat ze een geweldige kerel heeft ontmoet en smoorverliefd op hem is.

 Je ziet dan vaak dat de vriendschap alsnog uit elkaar spat van jaloezie en verdriet. De man in kwestie kan het niet vedragen dat hij al zijn emoties en tijd in de vriendschap heeft geinvesteerd en dit niet beloond wordt met wat hij in gedachten had.

 

Kom dus nooit in de friendzone!

Als man is het dus belangrijk om bij voorbaat niet in de friendzone terecht te komen. Als je dus een leuke dame ontmoet dan moet je direct jezelf positioneren als mogelijke partner voor haar en NIET als een gewone aardige vriend.

Laat haar merken dat je seksuele interesse hebt, flirt, vraag haar uit. Heeft ze geen interesse, laat haar dan los en probeer haar interesse niet via een omweg te krijgen door een normale vriendschap met haar aan te gaan. Het gaat niet werken.

 

Wanneer een gewone vriendschap tussen man en vrouw wél werkt

Is een normale vriendschap tussen man en vrouw dan nooit mogelijk? Er is één uitzondering. Gewone vriendschappen lukken wel als zowel de man als vrouw allebei hun eigen partner al hebben. Je ziet dit vaak bij vriendengroepen die louter uit stellen bestaan en deze stellen vinden het fijn om regelmatig leuke dingen met elkaar te doen. De mannen en vrouwen uit deze groep kunnen dan inderdaad gewoon bevriend met elkaar zijn en zoeken daar niks achter. Vaak zijn dit ook rijke en boeiende vriendschappen.

Dus als je een gewone vriendschap met een vrouw ambieert, zorg er dan voor dat je al een vriendin hebt en zij een vriend. Dan is er niks aan de hand, op voorwaarde dat je geen gevoelens voor elkaar krijgt natuurlijk.

 

Wil je weten hoe je de friendzone kunt voorkomen of juist uit de friendzone? Dit boek leert je hoe je dat doet.