Vriendin wil het uitmaken? Dit doe je

Vriendin wil het uitmaken? Dit doe je

 Je vriendin wil het uitmaken? Wellicht zag je het al aankomen of kwam de boodschap juist onverwacht aan. Als je vriendin de relatie wil verbreken, heeft ze daar een goede reden voor. Ze verbreekt niet zomaar de relatie, vaak is het een reactie op zwak mannelijk gedrag en gebrek aan seksuele aantrekkingskracht. Ze begint dan te twijfelen aan de relatie, sluit zich emotioneel af en verliest interesse tot op het punt dat ze de relatie verbreekt. Het is het resultaat van dingen die je hebt gezegd of gedaan, over een lange tijdsperiode, waardoor ze afgeknapt is, zich niet langer meer comfortabel voelt en ‘klaar’ met je is. De relatie gaat uit? Lees hier wat je moet doen.

Signalen dat de relatie slecht gaat

Vaak komt de boodschap niet zomaar uit de lucht vallen, maar voel je het al aankomen. De relatie gaat steeds slechter. Jullie hebben vaker ruzie, ze reageert steeds vaker geïrriteerd en boos op je en jullie hebben al een tijdje geen seks meer.

Je betrapt haar dat ze met andere mannen appt en opeens gaat ze steeds vaker zonder jou de deur uit. Allemaal signalen dat de relatie op zijn einde loopt.

Doe dit als ze het uitmaakt

Op een dag belt of appt ze jou en zegt met een kille zakelijke toon: “we moeten praten”. Je komt thuis en ze geeft aan dat ze er ‘klaar’ mee is en niet meer verder wil. Wat kun je nu het beste doen?

De beste reactie is om kalm te blijven en haar niet van gedachten proberen te veranderen. Haar overtuigen om bij je te blijven, heeft geen enkele zin en werkt alleen maar averechts. Het enige wat je ermee bereikt is dat ze je meer tijd geeft, maar de relatie wordt er zelf niet beter van.

Verander haar niet van gedachten

Waarom niet? Als je vriendin wil stoppen met de relatie en jij probeert haar te overtuigen om toch bij je te blijven, dan subcommuniceer je dat je haar meer nodig heeft dan zij jou. Je maakt dan een wanhopige en onzekere indruk, wat funest is voor aantrekkingskracht.

Als je haar besluit niet accepteert, dan stoot je haar nog verder van je af, zelfs als ze terugkomt op haar besluit en je meer tijd geeft. Hoe komt dat?

Als een vrouw het idee heeft dat jij haar meer nodig heeft dan zij jou, dan geef je onbewust de macht in haar handen en verliest ze interesse. Als ze weet dat je niet zonder haar kan, heeft ze minder respect voor je en behandelt je slechter. Je word een soort speelbal en je geeft haar de volledige controle over jullie relatie.  

Waarom je haar besluit moet respecteren

De truc is juist dat jij als man de leiding hebt en controle houdt over de relatie en dat je vriendin jou meer nodig heeft dan jij haar. Dit genereert seksuele aantrekkingskracht en zorgt voor een natuurlijke balans.

Hoe bereik je dat? Simpel, zodra je vriendin wil stoppen met de relatie, dan respecteer je haar besluit en blijf je rustig. Beheers je emoties en wordt niet wanhopig.  Je communiceert hiermee dat je bereid bent om je eigen weg weer te gaan en niet afhankelijk van haar bent, wat de aantrekkingskracht verhoogt.

Zorg ervoor dat je een plek regelt waar je even een paar dagen kunt bijkomen (ouders, een goede vriend etc) om alles op een rijtje te zetten.

Waarom je geen contact moet zoeken

Las een radiostilte in en neem geen contact op met haar. Gebruik deze periode voor introspectie en wees eerlijk naar jezelf. Wat wil jij? Voelt haar besluit als een opluchting of wil je haar terug?

De kans bestaat dat ze spijt krijgt van haar besluit (meestal niet!) en je weer terug wil. Dat gebeurt niet als je haar die tijd niet gunt en wanhopig contact blijft zoeken.

Zoekt zij wél contact? Dit betekent het

Als jij geen contact opneemt, dan neemt zij gegarandeerd wél contact met jou op. Als ze koud en zakelijk is, dan is het echt voorbij. Ze neemt dan contact op voor de afwikkeling van de relatie (verdeling spullen etc).

Vraagt ze hoe het gaat en stuurt ze een smiley in haar berichtje? Dan bestaat de kans dat ze spijt heeft van haar besluit. Voorkom dat je boos en emotioneel op haar berichtje reageert.

Reageer rustig en vriendelijk en wacht gewoon af wat ze te zeggen heeft. Als ze je terug wil, dan wil ze afspreken om te praten.  Ze maakt zichzelf emotioneel beschikbaar en wil je blijkbaar toch niet kwijt. Aan jou de keus of je haar en de relatie een nieuwe kans wil geven.

Is ze kil, laat haar dan definitief los, neem de tijd om haar te vergeten en richt je daarna weer op nieuwe vrouwen.