Je vriendin of vrouw heeft nooit zin? 5 oorzaken

Je vriendin of vrouw heeft nooit zin? 5 oorzaken

 Je vriendin heeft nooit zin? Je vriendin heeft geen behoefte meer aan intimiteit? Dat is een slecht signaal. Als ze zeker van jou is, zich veilig voelt, seksueel aangetrokken is en jij haar gelukkig maakt, dan staat ze zeker open voor seks. Is ze minder zeker van je, zijn er twijfels of is ze oncomfortabel, dan verliest ze juist de behoefte en wil ze liever geen seks. Als je vrouw geen zin meer heeft, dan is er dus iets aan de hand en moet je snel ingrijpen.

 

Dat je vriendin of vrouw geen zin meer heeft, gebeurt niet van één op andere dag, maar is het resultaat van verlies aan aantrekkingskracht en emotionele afsluiting over een langdurige periode. In deze fase verliest ze ook respect voor je en is ze steeds vaker boos. Hoelanger het duurt, des te frustrerender de situatie wordt, voor jou en voor haar.

 

Vriendin heeft nooit zin? De relatie staat op scherp

De meeste mannen weten dan ook niet wat ze moeten doen in deze situatie. Als hij met haar wil vrijen, dan komt ze met smoesjes en wijst hem af. Geeft hij haar de tijd en ruimte, dan voelt ze zich onaantrekkelijk en afgewezen door hem. Wat hij ook doet, het lijkt niks uit te maken en de relatie is in een impasse belandt.

Zit jij nu in deze situatie en lijkt er geen verbetering te komen, dan kun je er de klok opzetten dat jullie vroeg of laat uit elkaar gaan. Als je dus nu op dit punt belandt bent in je relatie of huwelijk, dan wordt het tijd om er iets aan te doen. Gelukkig kan dat, maar het is dan wel belangrijk om eerst te achterhalen wat de echte reden is waarom ze nooit zin heeft.

1. Ze is boos op je

De grootste reden waarom je vrouw geen zin in seks meer heeft, is omdat ze boos op je is. Het gaat om iets wat al langer speelt in jullie relatie en waar jij wellicht niet eens bewust van bent of niet serieus neemt. Het is een meestal een reactie op zwak mannelijk gedrag, waardoor ze over je begint te twijfelen en minder zeker van je is.

In deze staat hebben er al enkele gesprekken en ruzies plaatsgevonden en heb je haar beterschap belooft, maar geen verandering laten zien. Het kan zijn dat ze meerdere malen heeft aangegeven dat iets in jouw gedrag of in de relatie haar niet bevalt en ze dat graag verandert wil zien.

Wanneer je dan vervolgens niet doet wat je haar belooft, dan kan ze niet op je rekenen noch je vertrouwen. Ze voelt zich dan minder veilig in de relatie en begint te twijfelen. Dit frustreert haar, waardoor ze minder zeker van je is. Ze ziet dan geen keus om haar zelf in bescherming te nemen en sluit zich emotioneel af. Ze wordt kil, afstandelijk en onredelijk. Ze word boos op je om de kleinste dingen. Ze heeft dan geen behoefte aan seks, ongeacht hoelang jullie al samen zijn.

2. Ze is getraumatiseerd

Een andere reden kan een traumatische gebeurtenis zijn. Een voor haar emotionele pijnlijke gebeurtenis wat ooit tussen jullie heeft afgespeeld. Welke zij niet heeft verwerkt, maar jou wel de schuld van geeft.  Ze kan het je dan niet vergeven, is gefrustreerd, krijgt  psychische problemen en verliest seksuele interesse in je. Misbruik, abortus, geweld, bedrog, geschreeuw, veel geruzie in de relatie zijn veel voorkomende redenen. In dit geval is het verstandig om professionele hulp in te schakelen.

3. Ze heeft een ander

Het kan ook zijn dat ze een ander heeft. Een vrouw die ongelukkig is in een relatie of huwelijk, stelt zich open voor een andere man en maakt zich voor hem emotioneel beschikbaar. In deze fase wordt ze ook steeds onredelijker, kan je niks goed doen in haar ogen en onthoud je van seks.

Ze begint ook te zoeken naar redenen om jou te kunnen dumpen. Ze is dan bezig om jou in te ruilen voor een andere man en wacht alleen nog het juiste moment af.

4. Je hygiëne is slecht

Nog een reden is gebrek aan hygiëne. Het kan zijn dat je wat lakser in je persoonlijke verzorging bent geworden in je relatie of huwelijk. Vuile nagels of lange nagels, slechte lichaamsgeur, een slechte adem, vieze luchtjes in de schaamstreek, een slecht gebit,  kleren die je te lang aanhoudt, ze merkt het op en knapt erop af. Ze heeft dan geen behoefte aan intimiteit.

5. Sleur in de relatie

Een laatste reden is gemakzucht. Je doet niet langer meer je best voor haar en neemt de relatie voor lief. De relatie is in de welbekende sleur belandt. Een vrouw die zich niet meer gewaardeerd voelt in de relatie, verliest ook de behoefte aan intimiteit.

Zoals je leest kunnen er dus diverse oorzaken waarom je vriendin of vrouw nooit zin in seks heeft. Het is aan jou om te achterhalen wat haar dwarszit, zodat je dus je gedrag kunt veranderen zodat ze van gedachten verandert en weer zeker van jou en de relatie wordt. Ze opent zich dan emotioneel en heeft weer zin in seks.

Zo krijgt ze weer zin

De meeste oorzaken kunnen met een paar simpele veranderingen in het eigen gedrag verholpen worden. Blijf aantrekkelijk in de relatie en houdt haar interesse vast. Verras haar wat vaker met een etentje, kaartje, bloemen of een weekendje weg. Hiermee laat je haar zien dat je haar waardeert en van haar houdt, wat jullie seksleven goed doet. Vaak zijn het de kleinste dingetjes in een relatie die een vrouw seksueel geïnteresseerd in je houden.

Eindconclusie

Heeft je vriendin nooit zin? Achterhaal de oorzaak en pak het aan. Heb je alles al geprobeerd, maar lijkt niks te helpen? Dan heb je grofweg twee keuzes: of je accepteert het en blijft ongelukkig of je maakt een einde aan de relatie.

Het beste is dus om snel in te grijpen zodat het tij gekeerd wordt en jullie relatie en seksleven weer een boost krijgt.

Wil je dat je vrouw of vriendin weer zin krijgt? Dan moet je weten hoe je dat aanpakt. Dit boek leert je hoe ze weer seksueel aangetrokken tot je wordt.