Ben ik haar tweede keus? Zo weet je het

Ben ik haar tweede keus? Zo weet je het

 Als het op vrouwen aankomt, weet je al snel of je haar tweede keus bent of niet. Bij twijfel mag je gerust aannemen dat je haar optie bent en zeker geen prioriteit. Een man die zichzelf respecteert, wil echter altijd de eerste keus zijn en mochten de sterren anders doen besluiten, neemt hij in waarde afscheid van de betreffende dame. Lees snel meer.

Niets is zo moeizaam dan de rauwe realisatie dat je haar tweede keus of rebound bent. Zeker als je gek op haar bent en hoop hebt op meer. Een dame rangschikt een man als tweede keus als ze niet zeker over hem is (tenminste niet voor een relatie) maar hem wel aantrekkelijk (voor de seks) of handig (voor de aandacht) vindt voor achter de hand.

Persoonlijk voorbeeld

Maar hoe weet je nu of je haar tweede keus bent? Welnu, in mijn jongere jaren was ik gek op een dame die ik had leren kennen tijdens een bijbaan. Na een tijdje om elkaar heen gedraaid te hebben, vond er uiteindelijk een ontknoping plaatst en zoenden we elkaar in een discotheek. Helaas bleek de liefde toch niet wederzijds, wees ze mij af en wilde ze vrienden blijven. Ik nam mijn verlies en probeerde haar te vergeten.

Gek genoeg waren er momenten dat ze mij blijkbaar niet was vergeten en af en toe doemde ze plots in mijn leven weer op en stuurde ze leuke berichtjes en wilde ze ook afspreken. Omdat ik toch nog een lichte vorm van aantrekkingskracht voor haar voelde en onbewust een beetje hoop had, ging ik daar altijd op in, om vervolgens weer lelijk teleurgesteld te worden.

Telkens weer bleek uit haar verhaal dat het uit was met een ex, ze weer alleen was en in feite mij gebruikte als praatpaal. Aan haar lichaamstaal kon ik zien dat ze een zekere afstand tot mij bewaarde en de uitdrukking op haar gezicht was een uitdrukking van ‘ heb vooral geen hoop, we zijn gewoon vrienden’.

In dat geval was ik haar tweede keus om al haar mislukte relaties en eigen frustraties neer te dumpen en gebruikte ze mij dus om haar verhaal kwijt te kunnen.  Een belangrijk signaal is dus wanneer je nooit wat van haar hoort, maar alleen als ze weer single is of als de relatie  dreigt uit te gaan.

Inmiddels verstreken de jaren en werden we allebei ouder. Ik was haar allang vergeten, tot op een dag ik opeens weer een berichtje kreeg. Uiteindelijk spraken we weer af en ik ontdekte dat de liefde die ik vroeger voor haar voelde, niet meer aanwezig was. De liefdesvlam was definitief uitgedoofd. Ook bij haar had de ouderdom genadeloos toegeslagen, de glans en het jeugdige was weg en ik kon weinig aantrekkelijks nog in haar ontdekken.

Ditmaal was ze wel flirterig en leek ze interesse te hebben. Ja zeker, zoals bij mannen, hebben vrouwen ook een curve van aantrekkelijkheid en deze leek bij haar een dalende trend te hebben ingezet. Vreemd genoeg, wenden ze zich dan vaak tot de mannen die op de reservebank zitten. De rebound of backup man. Helaas voor haar had, had ik de deur allang dichtgeslagen en had geen zin om deze weer op een kiertje te zetten om vervolgens weer teleurgesteld te worden.

Ze bekent geen kleur

Een ander voorbeeld is een dame die ik had leren kennen in mijn oude vriendengroep. Toen ik haar voor het eerst zag, was ik direct al gecharmeerd van haar mooie verschijning. Op een avond toen we met z’n allen op stap waren, onder invloed van alcohol, zoenden we met elkaar en werd mijn interesse voor haar verder aangewakkerd. Ik ontdekte al snel dat deze dame bijna nooit een serieuze relatie had, maar van scharrel naar scharrel fladderde en het moeilijk was om een date met haar te krijgen (signaal van desinteresse).

Vreemd genoeg stuurde ze toch regelmatig een berichtje uit haarzelf, maar als ik dat berichtje gebruikte om een date te regelen, kwam ze met en smoesje of hoorde ik niks. Blijkbaar vond ze het dus leuk om wel contact te hebben, maar verder niks serieus. In dit geval werd ik gebruikt voor de aandacht wanneer ze zich verveelde of even geen andere kerel in haar leven had.

Het afspreken met haar was altijd ongepland en impulsief. Ik kon bij wijze van op een vrijdagavond een berichtje krijgen van ‘ He wat doe je vanavond?’  om vervolgens een uur later elkaar te zien in een kroeg. Hoewel ze wel signalen van interesse stuurde, wees ze mij af als ik actie ondernam. Ze gaf mij dan de wang of nam afstand en veranderde de energie direct van verleiding naar friendzone.

In dit geval was ik haar tweede keus voor de aandacht. Ze wist dat ik altijd wel wilde afspreken als niemand anders kon of als ze geen man in haar leven had. Ze genoot van de aandacht en van het feit dat ik altijd wel beschikbaar voor haar was wanneer het haar uitkwam.

Ik moest alleen niet de illusie hebben dat het meer werd dan dat en dat maakte ze duidelijk door een mix van aantrekken en afstoten en de mengelmoes van flirten en friendzonen. Ik kwam in ieder geval nooit een stap verder bij haar.

Een ander signaal is dus wanneer de dame in kwestie je de illusie geeft dat ze je leuk en interessant vindt, maar het nooit zover laat komen dat je haar ook krijgt. Toch houd ze je op de reservebank en bijtijds krijg je dan weer een leuk berichtje en geeft ze je weer (valse) hoop.

Tot slot

Heb je het gevoel haar tweede keus te zijn? Bij twijfel, denk dan altijd aan het volgende: de liefde moet gemakkelijk zijn. Punt. Een dame die echt gek op je is, behandelt jou als haar eerste keus en maakt van jou haar prioriteit. Je weet dat wanneer ze constant berichtjes stuurt, snel toehapt wanneer je een date voorstelt en het je gemakkelijk maakt om haar te versieren.

Op het moment dat ze alleen contact zoekt wanneer het haar uitkomt, wel je aandacht wil, maar verder niks of als ze af en toe in je leven weer verschijnt, jullie scharrelen, je daarna weer afwijst en weer verder fladdert, dan weet je dat je haar tweede keus bent.

Wees nooit een tweede keus of backup man. Positioneer jezelf altijd als man die als eerste keus of prioriteit behandelt wil worden en gek genoeg trek je dan ook de vrouwen in je leven aan die je zo behandelen. Aan jou de keus!