Succesvol worden? 5 tips om te slagen in het leven

Succesvol worden? 5 tips om te slagen in het leven

 Om succesvol te worden en te krijgen wat je wilt in het leven moet je bereid zijn een stap terug te doen om later twee stappen vooruit te zetten. Het vereist vastberadenheid, focus, wilskracht en een stalen discipline om uiteindelijk te komen waar je wilt zijn.

Waar je wilt zijn

Wat dacht je van: financieel onafhankelijk, succes, fysieke fitheid en aantrekkelijkheid, een dikke bankrekening, een mooi en  naar smaak ingericht appartement of huis, een mooie auto rijden, een topbaan, een stralende gezondheid, comfort- en materiële luxe, veel geld, een leuke vrouw, fijne sociale en stimulerende relaties en vriendschappen, financieel in de lucht, innerlijk geluk, tevredenheid en vrijheid.

Hoe je niet wilt eindigen

Financiële afhankelijkheid, zoals van loonstrookje naar loonstrookje leven, onsuccesvol, een carrière wat maar niet van de grond komt, financieel aan de grond zitten, een matig onderhouden smoezelige huurflat of huis in een schotelwijk bewonen, een kwabbig en zwaarlijvig figuur (bierbuik en grauwe dikke kop), schulden, negatieve sociale relaties en vriendschappen, een slechte gezondheid, materieel gebrek, weinig geld of geldproblemen, stress, innerlijke problemen, ontevredenheid en slaafse onvrijheid.

“Succes is simple. Do what’s right, the right way, at the right time” Arnold H. Glasow

Obstakels

De weg naar een succesvol leven ligt open voor elke man, maar kent vele obstakels. Wie de moed en vastberadenheid heeft om deze te overwinnen, komt van de grond af en gaat de lucht in. Het goede leven kent echter haar prijs en opofferingen. Wie vooruit wil komen, moet bereid zijn bepaalde maatschappelijk geaccepteerde pleziertjes en gewoonten achterwege te laten of sterk te beperken, zoals: tv kijken, uitgaan, drank, drugs, te veel sportwedstrijden kijken, one nightstands, veel films- en series kijken, hangen in (sociale) relaties, huwelijken, banen en sociale omgevingen die je niet verder brengen. Dit allen zijn zaken die comfortabel, bekend en soms plezierig zijn, maar je niet vooruit laten komen in het leven en kostbare verspilling van tijd en energie zijn. Stagnatie en later ontevredenheid of ongelukkigheid ligt op de loer. 80% van je tijd spenderen aan productieve en doelgerichte activiteiten en 20% aan plezier en ontspanning is een goede vuistregel.

Jaloerse mensen

Ook vele mensen in je nabije omgeving zullen je in de weg staan in je reis naar succes. Wanneer jij zichtbaar vooruitgaat en verandert, zullen er altijd mensen zijn die er alles aan doen om dat te belemmeren of te voorkomen. Verandering is voor jou positief maar voor een ander bedreigend. Het is confronterend. Succes is een vies woord in Nederland. Een leven als Jan doorsnee lijkt de norm. Maar Jan doorsnee loopt meestal achter de feiten aan en heeft de boel niet op orde noch de zaken voor elkaar en ervaart moeilijkheden. Veelal gaat het om uitspraken als: dat gaat jou toch niet lukken, jouw doelen zijn niet realistisch, wat ben je arrogant geworden, jij denkt ook dat je heel wat bent, je bent dit of dat, de lijst is eindeloos! Jij als man moet bereid zijn mensen los te laten of afstand te nemen als deze mensen je in de weg staan, je naar beneden halen of je doelen en ambities ondermijnen.

Een held worden

In deze wereld hebben de grote jongens het voor het zeggen. De supermannen of klootzakken. Zij bepalen en leiden. De rest conformeert zich en volgt. Alles wijst erop om de mannelijke meute aan de grond te houden. De weg naar de top is louter voor de dapperen en moedigen. Zij die doorbijten in de jungle van kortstondige pleziertjes en maatschappelijk geaccepteerde afleidingen en niet van hun pad af te slaan zijn. Zij plukken later de zoete vruchten van succes, materieel genot, geld en gezondheid en leiden een succesvol leven. Het zijn de doelgerichte en gedisciplineerde kapiteinen die koers weten te houden in een wereld van chaos, afleidingen en bedreigingen. Het loont de moeite om kapitein te worden en je eindbestemming te bereiken. Jij verdient namelijk het allerbeste en moet jezelf een welvarend en succesvol leven gunnen. Je hebt maar één leven, creëer je eigen legende en sterf als geslaagde held. Het is absoluut de moeite waard.