De reden waarom je vrouw niet gelukkig is

De reden waarom je vrouw niet gelukkig is

 Mijn vrouw is niet gelukkig. De meeste mannen hebben dat wel een keer in hun relatie of huwelijk gehoord. Haar opmerking is niet iets om direct diep bezorgd te zijn, maar wel een krachtig signaal dat je iets aan jezelf of in je relatie moet veranderen. Ontdek hier de reden waarom ze niet gelukkig is en wat je eraan kunt doen.

Dit artikel gaat niet over de man die zich als een hufter gedraagt in de relatie (liegen, vreemdgaan, haar slecht behandelen) waardoor ze niet langer meer gelukkig is. Nee, het gaat over de man die denkt alles goed te doen, haar goed behandelt en toch van zijn vrouw hoort dat ze niet gelukkig is.

Hoe vaak je hoor je wel niet: mijn vrouw is niet gelukkig, ondanks dat we een goed leven hebben, ik haar respectvol behandel en zij niks te kort komt. Of dat een koppel die goed bij elkaar past opeens uit elkaar gaat zonder dat er iets ernstigs is gebeurd (vreemdgaan).

Een schok voor de buitenwereld en vaak onbegrijpelijk voor de man die gedumpt wordt. Toch is er altijd een onderliggende oorzaak, een oorzaak waar wij mannen niet altijd bij stil staan, maar voor de meeste vrouwen erg belangrijk is. Maar waar heb ik het dan over?

Routine als nummer één oorzaak

Routine is de nummer één oorzaak waarom je vrouw niet meer gelukkig is. Zelfs de beste en sterkste relaties gaan kapot door routine. Je kunt nog wel zo goed voor haar zijn, een goede man zijn, haar als een koningin behandelen, maar zodra routine zich invreet in jullie relatie of huwelijk is dat vaak het sluipende begin van haar ongelukkigheid.

Doe je daar niks aan, dan komt er een dag dat de bom barst waarin ze aangeeft niet gelukkig is of zelfs uit elkaar wil. Erg zonde, omdat het iets is wat je als man heel makkelijk kunt voorkomen.

De negatieve gevolgen van routine

Kijk, veel mannen zijn vrij simpel en kunnen elke dag hetzelfde doen en toch gelukkig zijn. Daar is niks mis mee, maar een vrouw opereert zo niet. De meeste vrouwen willen regelmatig geprikkeld worden met nieuwe ervaringen, afwisseling en nieuwigheid in het leven. Het maakt niet uit hoelang jullie al bij elkaar zijn, ga er vanuit dat ze snakt naar afwisseling en af en toe verrast te worden.

Gebeurt dat niet, dan begint ze zich te vervelen, heeft ze het gevoel geen kant op te kunnen, een verstikkende werking en treedt ongelukkigheid en soms zelfs depressie op. Als man is dat onbegrijpelijk, omdat je denkt alles goed te doen.

Toch zie je vaak dat men werkt, thuiskomt, achter de tv gaat zitten of op de smartphone, naar bed, in het weekend boodschappen, de week is weer voorbij en de cyclus begint weer opnieuw. Voor de gemiddelde vrouw is die routine intens saai, maar voor veel mannen kan die routine juist comfortabel zijn.

Je hebt je natje en droogje, alles draait en bent tevreden. Jij ja, maar geloof mij maar, je vrouw echt niet. Tenminste, de meeste niet, uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd. Nu snap ik dat het soms lastig is jezelf of iets in de relatie te veranderen, omdat je al lang bij elkaar bent en bepaalde gewoontes hebt.

Toch moet je dat wel doen, omdat haar verveling en ongelukkigheid ophoopt en uiteindelijk explodeert tot op het punt dat er dikke ruzies en dreigementen van uit elkaar gaan komen. Dat wil je niet en gelukkig kun je dat makkelijk voorkomen door jullie leven wat meer kleur te geven.

Het gevaar van de kleine leefbubbel

Het gaat erom dat je haar uit die routine haalt. Als je geluk hebt, geeft ze dat ook aan. Dat is nog belangrijker als jullie samen kinderen hebben, omdat je dan snel in een kleine bubbel terecht komt, met vooral zorgtaken, routines, rommel om je heen en vermoeidheid.

Juist dan is het essentieel dat je haar regelmatig uit dat kleine wereldje haalt. Wat je wilt voorkomen is dat jullie alleen maar met de kids bezig zijn en verder alleen maar werken, zorgen en en tv kijken. Geloof mij maar, daar gaat je relatie kapot aan.

Maar ook als jullie geen kinderen hebben, ook dan is het belangrijk om de voorspelbare kleine leefbubbel zoals werken, het huishouden, tv kijken, op de smartphone zitten etc, regelmatig te doorbreken door samen iets anders te gaan doen.

Hoe je haar weer gelukkig maakt

Hoe doe je dat? Gebruik een mix van kleine en grote dingen en wissel dat met elkaar af, maar doe vooral iets samen. Ga met je vrouw minstens 1 keer per week sporten. Voor de kids (als jullie die hebben) regel je oppas en dan lekker met z’n tweeën naar de sportschool en een trainingsprogramma of bootcamp volgen.

Als je vrouw dat niet wil, vraag dan wat haar wél leuk lijkt en dan doe je dat met haar. Wellicht wil ze wekelijks met je dansen, een kookles volgen, het kan allemaal. Waar het omgaat is dat jullie wekelijks iets samen (zonder de kids) buitenhuis doen en een gezamenlijk doel hebben.

Organiseer een datenight in je eigen huis. Doe die verdomde tv eens uit, zet een romantisch muziekje op en verras haar eens met een goede wijn (nee, geen flesje uit de supermarkt!) en heerlijke hapjes op tafel. Haal haar vaker uit de sleur door af en toe buiten de deur te eten, te picknicken in het park of wat dan ook.

Het hoeft echt niet elke dag en het hoeft ook niet duur te zijn, maar af en toe kan al een groot positief verschil maken. Overdrijf niet, maar doe het zeker niet te weinig. Houd een gezonde maat aan.

Regel bijtijds een dagje weg, bij voorkeur een andere omgeving waar ze nooit is geweest. Een boswandeling, een stedentrip, een wijngaard bezoeken, er is zoveel mogelijk en hoeft niet duur te zijn. Mix dat soort activiteiten af met kaartjes, een bos bloemen of een doosje chocolaatjes.

Tot slot

Kortom, je vrouw weer gelukkig maken is geen hogere wiskunde en kun je met een paar kleine aanpassingen weer voor elkaar krijgen. Waar je voor moet oppassen is dat je niet te comfortabel wordt in de relatie of huwelijk en te veel achterover gaat leunen.

De relatie voor lief nemen, voorspelbaarheid en verveling, nekt zelfs de beste relaties. Het maakt niet uit of je goed voor haar bent, sleur en gezapigheid is dodelijk en maakt ongelukkig. Wees je daar altijd van bewust.

Het zit hem vooral in de kleine dingetjes wat voor de gemiddelde man weinig voorstelt, maar voor de meeste vrouwen ontzettend belangrijk zijn. Juist door dat soort dingen meer te gaan doen, doorbreek je de routine en maak je haar weer gelukkig. De liefde, haar gevoel en enthousiasme keert dan weer terug en jullie relatie valt weer in de plooi.