Oud, ongelukkig en single. Wat nu?

Oud, ongelukkig en single. Wat nu?

 Hoe ouder je wordt, des te lastiger het wordt om een vrouw te krijgen. In dat opzicht is de datingmarkt genadeloos voor oudere single mannen. Zeker als deze mannen de zaken niet voor elkaar hebben en ook de vaardigheden missen om een vrouw aan te trekken. Ontdek in dit artikel wat in dat geval de beste strategie is.

De jongeman versiert de vrouw met zijn looks, de oudere man met zijn portemonnee. Laat deze mantra even goed op je inwerken als jij jezelf in dit artikel herkent. Dit artikel richt zich vooral op de middelbare man en ouder die al een lange tijd single is.

Waarom online dating geen optie meer is

Het mag geen verrassing zijn dat de datingmarkt anno 2021, keihard is voor de gemiddelde single man. Bovendien heeft de lockdown de situatie alleen maar erger gemaakt, omdat er weinig alternatieven nog zijn om vrouwen te ontmoeten.

Voor C19 was het zo dat, bij gebrek aan succes met online dating, de kroeg, een reis, een dansvereniging of een sociaal evenement, een prima alternatief bood om vrouwen te ontmoeten. Nu met de lockdown, zijn al deze mogelijkheden afgesloten en speelt de actie zich vooral online af.

Het probleem van online dating, is dat deze manier van dating minder goed voor de oudere man werkt. Al voor de jonge single man wordt het steeds moeilijker om via deze weg een leuke dame te ontmoeten, om nog maar te zwijgen als je al op middelbare leeftijd bent.

Dames reageren niet, weinig matches of je hebt wel contact, maar willen ze alsnog niet afspreken. Deze manier van dating is vooral gericht op het visuele en als middelbare man kun je op dat gebied niet concurreren met de twintigers. Het gevolg is dat je vele uren op datingsites en apps rondhangt, maar dat de ROI laag is. Dat vraagt om een compleet andere aanpak, maar ook een andere mindset om toch succes te krijgen.

Waarom je niks aan versiertrucs hebt

Als man moet je goed beseffen dat je niet de eeuwige jeugd hebt. Versiertrucs werken (online) niet als er rimpels ontstaan, de kale plekken opdoemen, je een buikje krijgt, je tanden verkleuren en je gezicht grauw wordt en begint te hangen.

Versiertrucs werken wel, maar alleen als de vrouw al interesse heeft. Vooral online, bepaalt vooral het visuele of ze interesse heeft of niet en anders (vooral bij oudere mannen) probeert de gemiddelde dame een indruk te krijgen van zijn status en verdienvermogen.

Nu kun je met een gezond dieet en fitness de uiterlijke aftakeling enigszins wegwerken, maar zelfs dan ziet een vrouw dat je oud aan het worden bent. Dat betekent dus dat je als oudere man iets anders te bieden moet hebben en dat is een dikke portemonnee en materiële middelen, zoals een koophuis en een auto.

Haar veroveren met je portemonnee

Veel geld krijgt de man door een goedbetaalde baan, een eigen bedrijf of succesvolle investeringen. Los van de fysieke welvaart, is het ook belangrijk om over een authentieke persoonlijk en natuurlijk zelfvertrouwen te beschikken. De optelsom van al deze factoren (of gebrek aan) bepaalt of je op hoge leeftijd wel of niet gewild bent op de datingmarkt.

Als je dus oud, alleen en ongelukkig bent, is de beste strategie om je zaken op orde te brengen en financieel succesvol te zijn. Vreemd genoeg, heerst in Nederland de cultuur ‘ doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ maar juist deze mindset houd je single en zorgt er bovendien voor dat je afhankelijk, arm, onvrij, gecontroleerd blijft en onzeker bent. Een vrouw pikt die energie natuurlijk ook op. 

Om het te maken op de huidige datingmarkt en vrouwen van excellente kwaliteit te daten, is er daarom meer nodig dan slechts een leuke vent te zijn. Vooral op leeftijd, bepaalt de dikte van je bankrekening en wat je hebt of ze je een kans wil geven of niet.

Wanneer je als middelbare man alleen bent en je rotzooi niet op orde hebt, bijv. schulden, werkeloos, bij je moeder wonen of je woont op een kamertje met je kat, dan is dat precies de reden waarom het maar niet lukt. Wat heb je haar immers te bieden.

Waarom vrouwen een winnaar zoeken

Uiteindelijk zoeken de meeste dames zekerheid en willen ze comfortabel leven. Aan de andere kant willen ze ook een man die opvalt en zich positioneert als winnaar. Geen grijze muis dus en beslist geen kerel die zijn zooi niet op orde heeft.

Niets voor niets is de meest gestelde vraag tijdens een date: wat doe je? Op die manier probeert ze een indruk te krijgen van je welvaart, status en verdienvermogen. Maakt haar dat een goldigger? Zeker niet, ze mag dat gerust eisen. Uiteindelijk is het leven al lastig genoeg en zoekt ze iemand waarmee ze iets kan opbouwen en dus zijn zaken op orde heeft. Dat zegt namelijk ook iets over de man.

Het zegt dat hij serieus is, verantwoordelijkheid neemt en een doorzetter is. Aan de andere kant mag jij als oudere man ook wat te eisen hebben. Wat je wilt is een leuke dame die ook haar eigen leven goed op orde heeft en jou kunt helpen in je eigen persoonlijke groei. Jezelf positioneren als succesvolle man, maakt die kans alleen maar groter. 

Haar iets kunnen bieden

Kijk, als jonge gespierde kerel die nog studeert, maar het niet zoveel uit dat je blut bent, op een kamer of bij je moeder woont en parttime krantjes verkoopt in een callcenter.

Je jeugdigheid, gespierdheid en hoge mate van testosteron, is meer dan genoeg om haar interesse te krijgen. Als oudere man heb je die luxe niet en moet je haar meer kunnen bieden, vooral op financieel en materieel gebied. Persoonlijkheid vormt het sluitstuk van het geheel.

Conclusie

Kortom, ben je het zat om nog langer single te zijn en wil je een date. Begrijp dan goed dat er meer nodig is dat een vlotte babbel. Kijk kritisch naar je verdienvermogen, economische en materiele situatie en geef al deze factoren een upgrade. Hoe ouder je wordt, des te belangrijker al deze zaken worden voor het vinden van een relatie.

Je persoonlijkheid vormt het sluitstuk en wat je zoekt is het ontwikkelen van een autenthieke persoonlijkheid. Financieel succes in combinatie met authenticiteit genereert natuurlijk zelfvertrouwen en maakt een man aantrekkelijk, ongeacht leeftijd. Alleen dan val je op als oudere single man en kun je alsnog een leuke vrouw vinden. Werk aan de winkel dus!