Oud, blut en geen vrouw. Wat nu?

Oud, blut en geen vrouw. Wat nu?

 Ooit komt er een moment dat je jezelf als man in de spiegel kijkt, de rimpels constateert, de opdoemende kale plek op je kruin of bij de slapen, een buikje, de zichtbare vermoeidheid op je gezicht van de stress en opeens realiseert dat je oud bent geworden, niks hebt opgebouwd en ook geen relatie hebt. Is er nog hoop? Ontdek het hier.

Oud worden, geen enkele man ontkomt eraan en ook ik schrok mij dood toen ik opeens rond mijn 23e merkte dat mijn haar begon uit te dunnen bij de slapen en rond mijn 28e bij de kruin.

Gevolgen van het ouder worden op de datingmarkt

De eerst zichtbare signalen van ouderdom is bij de man kaalheid of het grijzer worden van het haar en pas in een latere fase komen daar ook andere zichtbare onaantrekkelijke aspecten bij kijken, zoals het verlies van een ferme kaaklijn, dikker worden en/of grauwheid in het gezicht door een slecht dieet, levensstijl, vermoeidheid en stress.

Het moge duidelijk zijn dat ook de man niet ontsnapt aan de tand des tijds en zichtbaar minder aantrekkelijk wordt, hoe hij dat ook probeert te vertragen middels sport, een gezonde levensstijl en een positieve levenshouding. Dat betekent dus dat de meeste single mannen op leeftijd het dus niet meer van hun uiterlijk moeten hebben om een vrouw te krijgen.

Feit is dat je als oude man niet meer kunt concurreren met de jonge kerels op uiterlijk, omdat je daarvoor de jeugdigheid, glans en kracht mist, die de jonge twintiger een vrouw wel te bieden heeft. Daar is ook niks mis mee, jij hebt je tijd al gehad en nu dient het stokje doorgegeven te worden aan de jongere generatie.

Waarom geld hebben belangrijker wordt 

Dat moet alleen wel gecompenseerd te worden met iets anders en dat is behalve een aantrekkelijk karakter, welvaart, zoals (veel)geld, een goedlopend eigen bedrijf, een goedbetaalde baan, comfort en spullen als een eigen auto en koophuis. Heb je dat allemaal niet en ben je al op leeftijd, dat wordt de kans op het krijgen van een vrouw buitengewoon klein.

Kijk, als je jong bent dat maakt het niet zoveel uit dat je nog niks hebt opgebouwd noch geld hebt. De meeste vrouwen zien dat wel door de vingers en nemen genoegen met je jonge uitstraling, sixpack en knappe looks. Maar eenmaal de 35 gepasseerd wordt dat een heel ander verhaal.

De meeste dames kijken dan vooral wat je hen te bieden hebt op het gebied van materieel comfort en geld. Heb je dat niet, dan houdt het meestal op. Keihard? Ja, maar zo gaat het wel.

Een vrouw zoekt een man die haar wat kan bieden

Niets voor niets is de meest gestelde vraag op een eerste date: wat doe je? Daarmee probeert ze een inschatting te maken van je verdienvermogen en waar je staat op de sociale ladder. Op basis van je antwoord, maakt ze in haar hoofd een inschatting hoe je mogelijk woont en wat je hebt. 

Zeker dames met een kinderwens, kijken gewoon wat een man hen kan bieden. Ze willen zekerheid en de man die hen dat kan bieden in de vorm van financiele en materieel zekerheid, doet hen veilig en comfortabel voelen.

Om die reden zie je soms leuke vrouwen met een oude onaantrekkelijke kerel om er vervolgens achter te komen dat de man in kwestie een rijke zakenman is, een eigen koopwoning heeft dan wel een goedbetaalde baan.

Welvaart creatie vergroot romantische kansen

Als je dus geen geld hebt, niks hebt opgebouwd en al op leeftijd bent, dan heeft het geen zin om te gaan klagen dat de vrouwen je niet willen, maar heb je de oplossing zelf in de hand.

Het maakt namelijk niet uit hoe oud je bent, iedere man kan op elk moment in zijn leven beginnen met het opbouwen van welvaart, zoals het starten van een eigen bedrijf, een beter betaalde baan zoeken of leren investeren. Ja, dat kost tijd, inspanning en discipline maar als je niks doet of op z’n minst het probeert, dan verandert er ook niks en kom je geen stap verder.

Je zaken voor elkaar maken is om die reden iets waar elke man zo vroeg mogelijk mee moet beginnen. Te veel (jonge) kerels trappen in de valkuil van zuipen, feesten, porno kijken, social media, achter de vrouwen aan, gamen, films, sportwedstrijden kijken en series.

Ze besteden te weinig aandacht aan persoonlijke ontwikkeling en het opbouwen van financiële welvaart. Zoals gezegd, als je jong bent kom je daar nog mee weg, maar eenmaal de dertig gepasseerd komt de rekening van een dergelijke levensstijl en eindig je met niks, terwijl de wereld om je heen wel is veranderd en ondertussen gesetteld is en zijn zaken voor elkaar heeft.

Conclusie

Als je een gelukkige relatie wenst, maar ook realiseert dat je een vrouw weinig te bieden hebt, kijk dan eerlijk naar jezelf en heb dan ook de ballen om daar iets aan te doen. Een beter leven komt zelden uit de lucht vallen, maar is het resultaat van continue persoonlijke verandering, discipline, welvaart creatie en een sterk doelgericht leven leiden.

Juist die aspecten maken een man zo aantrekkelijk en vergroot zijn romantische kansen. Niks doen is geen optie, klagen en bitter zijn ook niet. Je draait de klok niet terug en wordt steeds ouder, dus aan jou om nu het beest bij de horens te grijpen en er iets aan te doen, ongeacht hoe oud je bent.