Op stap gaan? Waarom je beter thuis kunt blijven

Op stap gaan? Waarom je beter thuis kunt blijven

 Op stap gaan met als doel vrouwen te versieren is geen goed idee. Enkele jaren geleden ging ik wekelijks uit. Elk weekend was ik wel in de kroeg of discotheek te vinden, maar ook doordeweeks. Vaak ging ik met een groep vrienden, maar ook in mijn eentje. Er waren avonden waarin ik de grootste lol had, maar ook avonden waar ik achteraf beter thuis had kunnen blijven. Die avonden kregen steeds meer de overhand, totdat ik uiteindelijk het licht zag en het hele nachtleven zag zoals het eigenlijk is: één grote bullshit. Ik ga nu zelden tot nooit meer uit in de kroeg of club en merk de positieve gevolgen daarvan. Ik zit beter in mijn vel, heb meer energie, ben positiever, houd meer geld over en ben productiever. 

Een groot deel van de mannen gaat uit in de hoop een vrouw op te pikken of om een potentiële vriendin te vinden. Een kleiner deel om te socializen met vrienden. In deze blog de redenen waarom je om beide redenen zeker niet naar de kroeg of club hoeft te gaan en waarom dat zelfs in je nadeel kan werken.

Op stap gaan: mannen jagen vs vrouwen niet

Een groot verschil tussen mannen en vrouwen, is dat mannen naar de kroeg gaan om te jagen op vrouwen en vrouwen om te dansen,  aandacht te krijgen of lol te hebben met vriendinnen. De intenties van beide seksen zijn dus niet hetzelfde, wat in dit geval duidelijk in het nadeel is van de man. Als je intentie is om te scoren dan sta je als man al met 1-0 achter. Ben je geen pretty boy of alphaman, wees dan bereid op felle concurrentie van andere mannen en afwijzingen van vrouwen.

Op stap gaan: alles is nep

Iedereen is aangeschoten of dronken. Mensen durven meer, remmingen verdwijnen, standaarden worden lager en mensen zijn niet zichzelf. Alle interactie tussen man en vrouw is dus niet oprecht noch authentiek. Dat maakt de hele ervaring en omgeving nep. Het is om die reden dat veel vrouwen achteraf je afwijzen na een ontmoeting in de kroeg of club. Als je al het geluk hebt haar te zoenen of een nummer krijgt, dan is de kans aanzienlijk dat je daarna niets meer van haar zult horen of dat ze niet ingaat als je een date voorstelt. In een dronken bui vond ze je wellicht aantrekkelijk, maar eenmaal nuchter denkt ze daar heel anders over. Dat principe geldt ook voor mannen.

De omstandigheden werken in je nadeel. Veel gelegenheden zijn vaak donker, felle op en neergaande discolampen en veel lawaai, waardoor je het uiterlijk van de vrouw niet objectief kunt beoordelen maar ook geen fatsoenlijk gesprek kunt voeren. Vaak lijkt ze op afstand aantrekkelijk, maar wie nuchter is, haar van dichtbij bekijkt en let op de details, zal de subtiel verborgen onaantrekkelijkheden zien: de oneffenheden in het gezicht, de grauwheid van roken, de verborgen tattoos, littekens of overgewicht. De onaantrekkelijkheden die de dronkaard niet ziet.

Op stap gaan: slecht voor het zelfvertrouwen

Wie scoren wil in de kroeg of club, moet zijn standaarden verlagen, tenzij je de bad ass alpha of pretty boy bent. Maar de meerderheid van de mannen zijn dat niet. De kroeg of club is een echte vleesmarkt. De mooiste vrouwen zijn vaak in de minderheid, die zich mogen verheugen op de aandacht van horden hongerige mannen. Die mannen onderling moeten met elkaar concurreren en slechts een klein deel daarvan maakt kans bij een klein deel van dat groepje mooie vrouwen. De rest wordt resoluut afgewezen en mag het met een stuk minder doen.

Het gevolg is dat de overgebleven mannen hun standaarden bijstellen. Naar beneden. De meeste willen immers scoren en dat is een indirecte bedreiging voor het zelfvertrouwen. Diep in je hart weet je ook wel dat je een topvrouw verdient. Een prachtige vrouw, met mooie vormen en een sprankelende persoonlijkheid. Wanneer je nuchter bent heb je standaarden en die respecteer je ook. Niet als je dronken bent, je kansen gering zijn en je toch wil scoren. De meeste mannen respecteren op dat moment hun eigen standaarden niet. Funest voor het zelfvertrouwen op lange termijn.

Uitgaan: andere nadelen

De ommekeer begon toen ik een keer nuchter op stap ging en ik de scene zag voor wat het was. Een verdorven en vooral neppe wereld. Een wereld van dronken mensen, niet oprechte onderlinge interacties, stank, door de geur van alcohol, zweet en kots. Geweld, van vechtpartijen zowel in de kroeg als op straat. Lawaai, waardoor onderlinge communicatie moeilijk is. Vieze toiletten. Mensen die niet zichzelf zijn, niet oprecht zijn en zichzelf beter voordoen dan ze in werkelijkheid zijn. Dit fenomeen zie je vooral in discotheken waar status belangrijk is. Botte en onbeschofte portiers, lang in de rij staan voor een discotheek, terwijl de club zelf leeg is (dit is een marketingtruc). Een plakkerige vloer en vaak glas op de vloer wat men niet opruimt. Funest voor je schoenen. Lang wachten op je drankje vanwege onderbezet barpersoneel, dure entreeprijzen (vrouwen hoeven meestal niet te betalen) en dure drankprijzen.

De kans dat je relatiemateriaal vindt in de kroeg is vrijwel nihil. De kans dat je een nummer krijgt of zoent met een kwalitatief matige vrouw is redelijk. Maar of je daar nu trots op kunt zijn en goed is voor je zelfvertrouwen betwijfel ik. De kans dat je afgewezen wordt is groot. De kans dat je veel geld en tijd bent kwijtgeraakt ook.  Zo bekeken is op stap gaan naar de kroeg of club voor mannen een slechte deal. Er zijn betere alternatieven voor een leuk avondje uit. Beter voor je gezondheid, zelfvertrouwen, om interessante vrouwen te ontmoeten en algemene kwaliteit van leven.