Op eieren lopen in je relatie? Dit betekent het

Op eieren lopen in je relatie? Dit betekent het

 Met een klap viel de portiekdeur in het slot. Mijn stresslevel schoot direct omhoog, want ik was goed bekend met dat geluid. Even later hoorde ik het geluid van hakken die snel de trap opliepen. Het was het signaal dat ze weer thuis was van het werk.

In slechts enkele seconden ruimde ik de grootste rotzooi op in de woonkamer en pakte ik snel de stofzuiger in een poging haar kritiek en commentaar te voorkomen. 

Ik hoorde het geluid van de voordeur, gerommel bij de kapstok en inmiddels was het geen verrassing meer hoe ze zou reageren. ‘ Hoi’ wat gaan we eten?

terwijl ze streng scannend de woonkamer bekeek. Heb je vandaag de vuilnis nog bij de straat gezet, zou je doen he?

Signalen

Van die warme, vrolijke en grappige vrouw die ik had leren kennen, was na al die jaren weinig nog over. Boos, respectloos, irritant gedrag en verwijtend had zich inmiddels ingevreten in de relatie. 

Ik deed niets goed volgens haar en had het gevoel structureel op eieren te lopen. Regelmatig zat ik weer in de stress, was ik weer iets vergeten of wat had ik nu weer gedaan waarom ze weer boos was?

Het op mijn tenen lopen brak op een gegeven moment op en de relatie was voorbij. Op eieren lopen in je relatie is een slecht teken. In de praktijk is het vaak het begin van het einde van de relatie.

Oorzaken

In de eerste plaats omdat je niet jezelf kunt zijn en onbewust bang bent voor haar reactie. Je bent haar voortdurende commentaar en boosheid zat en probeert die situatie uit de weg te gaan. 

Maar ook omdat haar boosheid natuurlijk ergens vandaan komt. Het is een sterk signaal van lage aantrekkingskracht en desinteresse, wat weer een reactie is op zwak en onaantrekkelijk mannelijk gedrag. 

Wanneer je in deze situatie dus zit, is het belangrijk om eerst de hand in eigen boezem te steken. Er is een gegronde reden waarom je niks goed in haar ogen kunt doen.

Haar gedrag komt niet zomaar uit de lucht vallen maar is het eindresultaat van de nodige ruzies en waarschuwingen die eraan vooraf zijn gegaan.

Aan de andere kant moet je wel jezelf kunnen zijn in een relatie en is het niet gezond constant op eieren te lopen en in de stress te zitten voor de reactie van je vriendin of vrouw.

Je relatie tegen het licht houden

Dat betekent met open blik naar je relatie kijken en daar je conclusie uit te trekken. Dat betekent een antwoord vinden op de volgende vragen die je aan jezelf moet stellen:

-Vind ik het prettig dat ze me zo behandelt

-Zie ik mezelf de rest van mijn leven met haar

-Kan ik mezelf zijn bij haar

-Houd ik nog van haar

Als je de meerderheid van bovenstaande vragen met ‘ nee’ beantwoord, kun je vervolgens jezelf de vraag stellen: doorgaan of stoppen. 

In mijn situatie was het einde relatie en gevoelsmatig was dat de juiste beslissing. Het juk van steeds op mijn tenen lopen en niet meer mezelf kunnen zijn, viel van mij af en maakte, na een periode van rouw, plaats voor vrijheid, blijdschap en hoop. Het bleek de juiste keuze. 

Conclusie

Wanneer je op eieren loopt en niks goed meer kunt doen in haar ogen, is het tijd om je relatie kritisch tegen het licht te houden. Het is een sterk signaal van een doodlopende uitgebluste relatie en lage aantrekkingskracht bij de vrouw. 

In dat geval ga je de afweging wat wijsheid is en wat je zelf diep van binnen wilt. Doorgaan? Ga dan het gesprek met haar aan en geef aan dat je ongelukkig bent met de huidige situatie en de relatie wilt verbeteren en vraag hoe zij het ziet en wat zij wil.

Wanneer alle onvrede boven water is, vormt dat de basis voor relatieverbetering. De conclusie kan natuurlijk ook zijn dat stoppen verstandiger is en in dat geval kies je voor jezelf. Welke keuze je ook maakt, veel wijsheid gewenst.