Nog nooit een relatie of vriendin gehad? De echte reden

Nog nooit een relatie of vriendin gehad? De echte reden

 Je hebt nog nooit een vriendin gehad? Je vraagt je vast af hoe dat komt en wat je kunt doen om wel een vriendin te krijgen. Want waarom hopt de één van relatie naar relatie en komt het bij jou nooit op je pad? Wat je ook doet of probeert, het lukt maar niet om een relatie te krijgen.  Ik snap het frustrerende en vooral onzekere gevoel. Het gevoel dat het voor jou niet inzit en je misschien wel altijd alleen blijft. Geen nood, in dit artikel vertel ik de echte reden waarom je nog steeds single bent en wat je eraan kunt doen.

Eerst ontkracht ik wat hardnekkige mythes

 • “Ik heb nog nooit een vriendin gehad, omdat ik niet rijk ben”

Ik ken genoeg mannen met weinig geld die een leuke vriendin hebben.

 

 

 • “Ik heb nog nooit een vriendin gehad, omdat ik niet knap ben”

Uitstraling is belangrijk, maar niet het belangrijkste voor een vrouw om jou als haar vriendje te kiezen. Daar komt meer bij kijken. Zoals zelfvertrouwen en of je haar zekerheid kunt bieden.

 

 

 • “Ik heb nog nooit een relatie gehad, omdat ik te veeleisend ben”

Maak jezelf niks wijs. Laat je eisenlijst varen, want geen enkele vrouw is perfect. Veeleisendheid houd je vrijgezel.

 

 

 • “Ik heb nog nooit een relatie gehad, omdat vrouwen mij niet willen”

Wellicht willen ze je wel, maar is er iets in je gedrag wat hen afstoot als het aankomt op relatievorming en besluiten ze daarom om niet verder te gaan met je. Ook al vinden ze je wel leuk/aantrekkelijk, maar iets in jou stoot haar af en daarom wil ze niks serieus.

 

De echte reden waarom je nog nooit een vriendin hebt gehad

Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: de echte reden waarom je nog nooit een vriendin hebt gehad is omdat er iets mis met je is. Oei dit wil je vast niet horen, wellicht had je dit antwoord ook niet verwacht, maar ik ben hier ook niet om jou te vertellen wat je wilt horen en ik ga je ook niet wijsmaken dat je je geen zorgen hoeft te maken en het allemaal wel goed komt. Want het komt niet goed als je niks aan jezelf of je leven verandert.

 

“Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”  – Tony Robbins

 

Dus het begint om je eigen situatie onder ogen te zien en de wil om je situatie te veranderen en daar ga ik jou mee helpen.

Allereerst wat opmerkingen, waar elke vrijgezelle man regelmatig last van heeft:

 • “Geen zorgen, op elk potje past een dekseltje”
 • “Je komt vanzelf iemand tegen”
 • “Zeg, wanneer kom jij eens met een leuke meid thuis”
 • “Ben je nog steeds vrijgezel? Het wordt wel tijd he”

Deze opmerkingen hoor je vast regelmatig op feestjes of familiedagen. Vervelend! Ik weet er alles van, want heb in dezelfde situatie als jou gezeten en hoorde ze ook regelmatig voorbijkomen. Mensen zeggen dit omdat een relatie hebben nog steeds de norm is of om jou een goed gevoel geven. Het beste is om dit soort opmerkingen te negeren.

Je situatie veranderen begint met zelfinzicht

Wat wel belangrijk is om je eigen situatie bloedserieus te nemen. Want feit blijft dat je alleen bent en je wel heel graag die felbegeerde relatie met die leuke meid zou willen hebben. Het begint dus met de nodige introspectie.

Het besef dat je nog steeds vrijgezel bent en dat daar een reden voor je: dus iets mis met jou is! Jezelf in de spiegel kijken en dat eerlijk tegen jezelf zeggen is de eerste stap om langzaam uit het eeuwige single zijn te kruipen en een potentiële vriendin aan te trekken.

Het vereist moed om toe te geven dat er iets mis met je is en uit te spreken dat je dat graag wilt veranderen. De meeste mensen houden niet van introspectie, ze leggen graag de schuld bij een ander neer of kruipen in de slachtofferrol.

Niemand is perfect, ik ook niet. Er is altijd een reden waarom je nog nooit een relatie hebt gehad en het is nu de tijd om uit te vissen wat die reden is.

Eeuwig vrijgezel? Veelvoorkomende redenen:

 • Het ligt aan je uitstraling/presentatie, waar je jezelf niet bewust van bent

 

 • Je hebt weinig zelfvertrouwen

 

 • Iets in je karakter deugt niet en vrouwen pikken dat op

Er kunnen nog veel meer redenen zijn, maar dit zijn de voornaamste. Hoe dan ook, de ware reden achterhalen en deze positief veranderen geeft al betere resultaten. Ik kan mij nog goed een opmerking van een vriend herinneren, waar ik hem nog steeds dankbaar voor ben.

Het was in een tijd dat ik zelf ook al heel lang vrijgezel was. Ik had geen moeite om dates te regelen met vrouwen, maar om meerdere dates met dezelfde dame te veranderen in een relatie, leek altijd te hoog gegrepen. Het lukte gewoon niet.

Totdat deze vriend tegen mij zei: “als jij een vriendin wil, moet je eerst je zaken beter voor elkaar hebben”. 

Het was een wake-up call en de start van een periode van hevige introspectie en verandering.

 Ik besloot om mijn leven volledig om te gooien en zowel intern als extern grondig aan te pakken. Ik ging boeken lezen over zelfontwikkeling, mannelijkheid, karaktervorming, gedragsverandering en probeerde erachter te komen wat er in mijn karakter niet deugde en dat glad te strijken.

Stoppen met negatieve gewoontes

 Ik stopte met allerlei negatieve gewoonten, zoals porno kijken, omgaan met negatieve vrienden, online dating, alcohol, feesten en fastfood eten. Tegelijkertijd besloot ik mijn externe leven op zijn kop te zetten en deze positief te veranderen. Ik zegde de huur van mijn éénkamer studio op en kocht een fraai huis die toevallig op mijn pad kwam.

Bovendien ging ik naar de sportschool en transformeerde ik mijn lichaam van vatzig naar een meer atlethisch gespierd lichaam.  Zowel mijn karakter als uitstraling veranderde, ik kreeg meer innerlijke rust en mijn huid ging er gezonder uitzien.

Ik zat lekker in mijn vel en de zon kwam achter de wolken tevoorschijn. Mijn leven viel in de plooi en alles leek mee te zitten. Gek genoeg, was ik op dat moment helemaal niet bezig met vrouwen, omdat ik veel te druk was met mijn eigen ontwikkeling en doelen. Het was precies op dat moment dat een geweldige vrouw op mijn pad kwam, die nu mijn vriendin is en waar ik een fijne relatie mee heb.

Eindconclusie

Moraal van het verhaal: als jij nog nooit een vriendin hebt gehad, dan moet je bereid zijn je leven grondig te veranderen, zowel intern als extern. Nee, het ligt niet aan de vrouwen die jou niet willen en nee je bent ook niet zielig. Het ligt aan jou, maar het goede nieuws is dat jij ook de kans hebt om dat te veranderen en jij ook die geweldige relatie kunt krijgen.

 

Herken jij jezelf in dit artikel? Wil je heel graag een vriendin, maar weet je niet hoe je dat moet aanpakken? Maak gebruik van coaching of lees mijn boek en ik help je graag verder op weg.