Mannen die geen vrouw kunnen krijgen

Mannen die geen vrouw kunnen krijgen

 Er zijn mannen die nog nooit een relatie hebben gehad noch intiem met een vrouw zijn geweest. Hoe kan dit en is er nog hoop voor deze groep mannen? Lees snel meer.

Onlangs zag ik een datingprogramma over een kinderloze 50-tiger die vrijwel nog nooit een serieuze relatie had gehad. Toen ik de man observeerde, wist ik al snel waarom. Te veel over zichzelf praten (bewijsdrang en zoeken naar bevestiging), staren naar zijn date (wat vrouwen eng vinden) zijn algemene uitstraling en het laten zien van eigengemaakte vreemde filmpjes, waar ze ook hard op afknapte.

Dit alles is een gegronde reden waarom een man als deze op zo’n hoge leeftijd nog steeds alleen is en nog nooit een serieuze relatie heeft gehad. Daarover later meer.

Een hard bestaan

Verstoken van liefde en genegenheid is niet niks, geen vrouw kunnen krijgen en altijd maar alleen is een keihard bestaan. Nooit een dame die tegen je zegt dat ze van je houdt, een arm om je heen slaat of een knuffel geeft, doet iets met een man. Wanneer dat jarenlang uitblijft, maakt het niet alleen frustrerend, pijnlijk, onzeker, verdrietig, maar ook wanhopig.

Uiteindelijk komt er een moment dat je jezelf erbij neerlegt, je situatie accepteert zoals het is en blijkbaar dit het lot is. Dat moment komt wanneer je crasht op de bodem van het dieptepunt en wanhoop plaatsmaakt voor acceptatie. Vanaf dan wordt het weer iets beter en kun je beter omgaan met het feit dat je (al zolang) alleen bent.

Pieken & dalen

Maar zoals de aandelenbeurs pieken en dalen kent, zo geldt dat ook voor alleen zijn. Na een korte periode van acceptatie en jezelf goed voelen, blijft het knagende gevoel van het gemis aan vrouwelijke liefde op de achtergrond sluimeren en is het slechts een kwestie van tijd voordat er een nieuwe piek plaatsvindt van angst, onzekerheid en radeloosheid.

Het maakt daarbij niet uit hoelang je al alleen bent, iedere (jonge)man gaat door deze cyclus heen en deze stopt pas op het moment dat je een relatie krijgt of tijdelijk bij intimiteit met een dame, zoals een scharrel of een one-night stand. Dat komt omdat in dat geval het doel (tijdelijk) is bereikt.

Maar wat is nu de reden van deze frustrerende gevoelens die nooit helemaal weggaan en steeds maar weer opdoemen? De reden hiervoor is een chronisch gebrek aan vrouwelijke liefde en ja, de man in kwestie kan het krijgen van familie en vrienden, maar toch is dat niet hetzelfde. Sterker nog, het is als appels met peren vergelijken.

De realiteit van alleen zijn

Als ervaringsdeskundige in mijn jongere jaren, kan ik dat beamen. Op een gegeven moment ben je er zo klaar mee om alleen te zijn. Op een paar kluizenaars na, zijn de meeste heren daar niet voor gemaakt. Iedere man verdient de liefde van een goede vrouw en de warmte van een gezonde relatie.

Als je jong bent maakt het niet zoveel uit, maar als je ouder wordt en om je heen mensen aan het settelen zijn, wordt het al snel duidelijk dat je een verkeerde afslag hebt genomen. Dat moment komt sneller dan je denkt, zodra je dertig nadert en helemaal als je de veertig passeert. 

Minder mensen kijken naar je om, je staat er alleen voor, geen bijzondere momenten kunnen delen, dan behalve met jezelf en het leven grotendeels vullen met werken, eten en slapen. Jaar in jaar uit, omdat vele eeuwig alleenstaande mannen vaak ook geen missie en visie in het leven hebben, waardoor het leven grotendeels bestaat uit zielloze routine.

Men leeft bij de dag en vaak is er sprake van een bepaalde innerlijke leegheid door gemis aan vrouwelijke genegenheid. Gebrek aan zingeving en een innerlijk doel maakt de situatie er niet beter op, waardoor je in een lastige positie zit.

Obstakels 

Online lukt het vaak niet, dames reageren niet op je berichtjes en je hebt amper matches. Ook in het uitgaansleven is het lastig om de ware te vinden. Dat komt omdat in het nachtleven vooral geselecteerd wordt op uiterlijk, zelfvertrouwen en soms ook status.

Als doorsnee man, die weinig tot geen ervaring met vrouwen heeft, valt daar amper tegenaan te concurreren. Heel af en toe ontmoet je een dame met wie je toevallig wel een klik hebt, maar omdat je weinig ervaring met vrouwen hebt, maak je al snel een fout waardoor ze op je afknapt en ben je weer terug bij af.

Een ander nadeel is dat vrouwen het aanvoelen als je nog nooit een relatie hebt gehad. Ze zien het aan je uitstraling en gedrag en stellen daar vervolgens vraagtekens bij. Uiteindelijk willen de meeste vrouwen een man die andere vrouwen ook willen en als ze erachter komt dat je nog nooit een vriendin hebt gehad, vinden ze dat vreemd.

Moeilijke datingmarkt

De moderne datingmarkt maakt het er makkelijker op. Online, hebben de single dames de mannen voor het oprapen. Ze hoeft ook nog niet eens zo knap te zijn, door de grote concurrentie kan een matig aantrekkelijke en zelfs onaantrekkelijke dame een leuke kerel vinden. Simpelweg omdat mannen oververtegenwoordigd zijn op deze website en datingapps en velen daarvan niet eens zo veeleisend zijn.

Via internet, is het dus lastig om iemand te vinden en ook in de kroegen is het op oudere leeftijd niet gemakkelijk om een vaste relatie te vinden. Word je gekoppeld door bekenden of doe je mee aan speeddaten, ook dan is de kans klein dat je iemand vindt of dat je afgewezen wordt.

Met andere woorden: of het nu online of offline is, het zijn namelijk de onderliggende zaken die steeds weer opspelen wanneer je een dame ontmoet en ervoor zorgen dat het niks wordt.  Wat is dan de uitweg om uit deze hel te komen en hoe vind je wel een serieuze relatie? Allereerst, zijn er vele factoren wat een man alleenstaand houdt of zelfs ervoor zorgt dat hij nog nooit een vriendin heeft gehad. Hieronder ga ik daar verder op in.

De reden waarom je alleen bent

Een ding is zeker, iets in je karakter, gedrag of uiterlijk is niet in de haak en is de oorzaak waarom het maar niet lukt. De basis is dus om eerst boven water te krijgen wat de oorzaak precies is en de wil om dat te verbeteren. Het gaat in dat geval om de confrontatie met jezelf aan te gaan en eerlijk tegen jezelf te zeggen: dit mankeert er aan mij en wil ik graag veranderen.

Er zijn diverse oorzaken voor je situatie, zoals: een slechte hygiene, zwaar overgewicht, geen connectie kunnen maken, negatief zelfbeeld, blut en schulden, saaiheid, te lief, sociaal onhandig, vreemd gedrag, een onaantrekkelijke kledingstijl etc. Het is dus belangrijk om te achterhalen wat er niet deugt in je karakter of uiterlijk en dat serieus aan te pakken.

Vrouwen kijken naar het totaalplaatje. Ze kijkt naar zowel je uitstraling, persoonlijkheid als naar gedrag en als daar een aantal zaken naar voren komen die ze niet aantrekkelijk vindt, knapt ze af en verliest ze interesse. Het maakt daarbij niet uit hoe lief je bent of hoe hard je je best doet.

Upgrade jezelf 

Om die reden dien je open te staan voor een ingrijpende upgrade, in zowel het innerlijk, uiterlijk als in de algemene leefomgeving. Qua innerlijk, de transformatie naar een gegronde zelfverzekerde man, met een goede houding en die beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden.

Het uiterlijk aanpakken, door een andere (meer aantrekkelijke) kledingkeuze, een gezonde houding (rechtop staan, schouders naar achteren) lekker ruiken en een gezonde frisse gloed over je gezicht. De leefomgeving verbeteren door de woning vrouwvriendelijk te maken.

Denk aan: schoon, georganiseerd en gezellig ingericht. Een woning waar een vrouw op haar gemak is, als ze toevallig bij je over de vloer komt. Bovendien, zegt je leefomgeving qua inrichting en uitstraling, veel over jou en geeft haar een aanwijzing hoe jij als man bent. Kortom, je bent zoals je leeft en woont. 

Heb een duidelijk doel in je leven, iets om naartoe te groeien en laat zien dat je ambitie hebt. De meeste vrouwen vinden doel en richting in een man erg belangrijk. Niets voor niets is de meest gestelde vraag op een date: wat doe je? Andere punten die belangrijk zijn, weinig tot geen schulden, je geldzaken op orde en haar iets kunnen bieden.

Garanties zijn er niet 

Tot zover, de harde basis en uitweg voor mannen die nog nooit een vrouw hebben gehad en die hun situatie zat zijn en klaar zijn voor serieuze veranderingen in de liefde. Makkelijk is het echter niet, het vereist hard werken, geduld, zelfreflectie, discipline en zelfmotivatie en zelfs dan zijn er nog geen enkele garanties.

De liefde gaat nooit volgens het boekje, maar wordt bepaald wat een vrouw bij je voelt of niet. Op papier kun je een geweldige vent zijn, maar als ze het niet bij je voelt, houdt het op. De kans dat ze kriebels krijgt kun je wel verhogen dat meer goed dan fout te doen. Zelfverbetering geeft daarbij een goede basis. 

Dat maakt natuurlijk de liefde keihard, maar ook uitdagend. Want ook al heb je bovenstaande zaken op orde, dan nog moet ze het voelen om uiteindelijk iets met je te willen. Wel is de kans groter dat je meer dames in je leven gaat aantrekken en dat er een aantal tussenzitten die je leuk vinden en je een kans willen geven.

Geeft ze je kans, dan moet je weten wat je doet om haar interesse te vergroten en vast te houden. Je moet bewust zijn waar een dame op afknapt en tegelijkertijd haar veroveren. Het blijft dus een 50/50 gok, maar wat wel zeker is dat als je niet verandert, een nog grotere kans is dat je alleen blijft. 

Verander je al deze zaken wel, dan worden de resultaten al beter (afhankelijk van je leeftijd) en dus is de kans groter dat je wel een dame vindt. Om die reden heb je hebt niks te verliezen, maar wel iets te winnen en alleen dat maakt de keuze voor zelfverbetering al de moeite waard.

Als je het zat bent om nog steeds alleen te zijn, moet je dus wel iets doen en ook eerlijk naar jezelf durven kijken. In de slachtofferrol blijven gaat niet helpen, jaloers op koppeltjes die hand in hand lopen of klagen dat het aan de vrouwen ligt evenmin. Nee, het ligt aan jezelf en de sleutel om eruit te komen heb je zelf in handen.

Het maakt daarbij niet uit hoe je eruit ziet, klein, dun, dik, kaal of kalend, je kledingkeuze, iedere man kan zichzelf upgraden. Ben je 5/10 (op de aantrekkelijkheidsschaal) dan kun je jezelf veranderen naar een 6/10 en soms zelfs een 7/10, waardoor meer dames je gaan opmerken. Doe je niks, dan blijf je een 4/10 of 5/10 en ja dan blijven de resultaten ook hetzelfde, dus nog langer alleen zijn en geen dame die je opmerkt.

Conclusie

Einstein zei ooit: Als je blijft doen wat je altijd gedaan hebt, blijf je krijgen wat je altijd gekregen hebt. Als je weinig tot geen intieme ervaring met vrouwen hebt noch ooit een relatie hebt gehad, dan is dat een krachtig signaal dat er werk aan de winkel is.

Ik doel daarbij op de mannen die alleen zijn, maar wel dolgraag een relatie willen. Op dezelfde weg door blijven gaan en een andere uitkomst verwachten, is dus een illusie. De enige uitweg is achterhalen wat de oorzaak is en grondige zelfverbetering. De wil om je huidige situatie achter te halen en jezelf te veranderen in een betere versie van jezelf.

Een man die het moeilijke heeft overwonnen en vanuit de ellende van het chronische troosteloze  vrijgezellenbestaan zichzelf heeft omgetoverd in een man die aantrekkelijk is voor een vrouw. Ja, een man die opvalt en waar vrouwen niet langer meer omheen kunnen. Aan de slag!