Maak ik een kans bij haar? Zo weet je het

Maak ik een kans bij haar? Zo weet je het

 Maak ik een kans bij haar? Onlangs kreeg ik een mail van een lezer die zich dat afvroeg. Hij had interesse in een dame waarmee hij traint en dacht dat het wederzijds was. Helaas interpreteerde hij haar signalen verkeerd en werd hij uiteindelijk afgewezen. Wat deed hij fout en hoe had hij het anders kunnen doen? Ontdek het hier.

 

Ik ben ……….. en …. jaar oud. Allereerst wil ik je vertellen dat ik nooit een vaste relatie heb gehad, maar dat ik wel altijd scharrels heb gehad. Ik dacht altijd dat ik nooit verliefd zou kunnen worden maar niks is minder waar.

Ik heb zelfvertrouwen, ik date meerdere vrouwen, ik ga naar bed met meerdere vrouwen maar er is 1 dame die mij laat twijfelen en ik begrijp het allemaal even niet. Daarom zou ik advies van jou willen hebben.

Vaak heb ik een klik met vrouwen, maar niet een klik waarvan ik denk: met jou wil een relatie. Met de dame in kwestie had ik dat dus wel. Hieronder begint mijn verhaal.

Op een avond, voor de sporttraining, zag ik haar binnenkomen, ze was nieuw. Ik ben direct naar haar toegestapt, voorgesteld en gelijk mijn intenties duidelijk gemaakt. Het klikte direct. Ze gaf de juiste interactie.

Mijn trainer liep langs en zei: “ze heeft een vriend he”! Dus ik heb niet meer verder doorgepakt. Na de training groet ik haar en ik merk dat ze gewoon geïnteresseerd in me is.

Dit kan, maar hoeft niet. Laat je hier niet door afschrikken, dit kan ook cockblocking van je trainer zijn. Een vrouw die een vriend heeft, geeft dit zelf aan of ontwijkt je geflirt.

Een week later, toeval of niet, ze fietst in mijn straat langs me, zij kijkt mij aan en ik haar. Ze stopt direct en ik ook. We beginnen te lachen en te praten en de klik was er gewoon. Ik vroeg haar: heb je een vriend?

Ze zei nee. Op dat moment vroeg ik: heb je een keer zin om iets leuks met mij te doen? Waarop zij lachend ja antwoord.  Ze was toen overigens 18 en is nu inmiddels 19. Ze geeft haar nummer.

Vraag nooit of een vrouw een vriend heeft. Dit is totaal niet relevant en komt juist needy over. Nogmaals, ze geeft zelf aan als ze al een relatie heeft of ontwijkt je. Zoekt ze wel toenadering als ze een relatie heeft, dan ziet ze je als een aardige vriend, maar is er verder geen interesse.

Ik app haar dezelfde avond. Vanaf het moment dat ik haar nummer heb, reageert ze heel traag, maar wel heel flirterig,  de flow blijft erin. Ik reageer ook traag, om haar niet het gevoel te geven dat ik needy ben.

Traag is een slecht teken. Als een vrouw interesse heeft, reageert ze snel en enthousiast. In dit geval is er weinig tot lichte interesse, maar vind ze het wel spannend, vandaag haar flirterige reactie.

Als ze al traag reageert, is het belangrijk ook traag te reageren. Je geeft haar terug, wat ze zelf zend. De vuistregel blijft: laat een vrouw altijd sneller reageren en het initiatief tot contact nemen.

Op een geven moment vraag ik haar om iets leuks te doen, op zaterdag. (in de eerste week) Ze antwoord niet meer.

Geen reactie terug, is geen interesse.

Ik dacht oké dat kan. Na twee dagen, app ik terug met: op deze manier groeien we uit elkaar he kleine boef?  Ze reageert heel lacherig en zegt laten we volgende week. Nou we praten weer en de flow is weer terug.

Nam jij het initiatief tot contact? Met deze zin subcommuniceer je dat je haar meer nodig heeft dan zij jou. Het lacherig reageren en afschuiven op een week later is haar manier om je af te poeieren.

Onthoud: de meeste vrouwen houden niet van confrontatie en wijzen mannen op een zachte manier af door het steeds uit te stellen.

Die woensdag erop (tweede week), zie ik haar. Na de training stap ik op haar af en alles klopt gewoon. We lachen, we flirten en alles klopt. Ik verbeeld het me niet en vraag haar: wat doe je zondag? Ze zegt niets. Ik zeg: ik haal je om 4 uur op en trek iets leuks aan. Ze zegt: oké is goed.

Het is goed haar op de man af uit te vragen, daarmee laat je duidelijk je intentie zien. Het is wel een slecht teken dat ze daar niks op zegt. Zonder haar reactie en direct een tijdstip noemen, komt nogal dwingend en geforceerd over.

Het kan zijn dat ze zich nogal overdondert voelde en daarmee ‘ok is goed’ heeft gezegd. Tip: wacht altijd eerst op een duidelijke reactie af als je haar uitvraagt. Zegt ze ‘ja’ pas dan stel je tijdstip en locatie voor.

Die avond komt ze thuis en het gesprek via de app gaat nog beter. Ze stuurt uit zichzelf spraakmemo’s en we praten. Toen vroeg ik: wanneer heb je voor het laatst een relatie gehad? Waarop zij zegt: mijn relatie is al een paar maanden uit, dus ik wil mij niet direct binden. We praten verder. Dit is een belangrijk punt.

Uit zichzelf spraakmemo’s sturen is een goed teken. Het kan zijn dat ze op dat moment iets van (lichte) interesse voelde. Het is goed om te weten, dat vrouwen afgaan op emoties en wat ze op dat moment bij je voelen.

Vandaar haar initiatief tot contact. Je had alleen niet moeten vragen wanneer ze voor het laatst een relatie heeft gehad. Dat is totaal niet relevant en maakt je needy. Algemene tip: als je een vrouw leuk vindt of met haar date, begin dan gewoon niet over relaties. Is niet belangrijk.

Die zondag, stuurt ze me een app twee uur van tevoren, met de woorden: je bent een leuke jongen etc, maar ik niet afspreken, want ik wil mij niet binden. Ik reageer er heel luchtig op en zeg: laten we gewoon praten met elkaar in het echt, want we hebben een goede klik.

Ze zei is goed. 1500 uur haal ik haar op en 1900 uur was ze thuis. Ik heb niks gedaan, geen kus niks. Maar de vibe was er. We spraken over alles en alles klopte. het was gewoon leuk.

 

Op het laatste moment afzeggen, zonder alternatief voor te stellen betekent geen interesse. Dat ze uiteindelijk, na aandringen van jou, toch akkoord is gegaan met de date kan zijn omdat ze geen weerstand durfde te bieden en toch er maar in mee ging.

De hele bedoeling van een date is geen theekransje, maar om actie te ondernemen en dat is: voor de zoen gaan. Ik begrijp uit dit verhaal dat je dat niet hebt gedaan.

Wat nogal verwarrend voor haar is, wil je vrienden zijn of heb je echt interesse? Een man die interesse heeft in de vrouw die hij date, gaat altijd voor de zoen, zelfs als er een kans op afwijzing aanwezig is.


De dag na onze training, rijdt ze met mij terug naar huis, het was gewoon goed, en ze flirtte en ik ook. Eenmaal voor haar huis stapte ze niet uit. Ze keek me aan en met een blik van: ga je iets doen of niet? Zo kwam het voor mij over.

Ik kwam dichterbij en ze kwam ook naar mij en ik kuste haar. Voor maar 4 sec. Ze trok weg en zei: het is voor mijn deur, straks ziet mijn moeder of iemand mij. Ze bleef nog even zitten en sprak met me. Toen ze weg ging, Appte ze weer die avond, alles was goed.

Die week was alles goed. Tot ik vroeg om weer met haar af te spreken. Omdat zij gewoon aanleiding gaf. Ze reageerde niet meer, waarop ik niks meer heb gezegd.

Nam zij initiatief tot contact? Of stuurde je uit jezelf een app met de vraag om weer af te spreken. Nogmaals, als ze hier niet op reageert, dan heeft ze geen interesse.

Die maandag erop (week 3) zie ik haar en deed ik alsof er niks aan de hand was. We spraken gewoon normaal. De woensdag zei ik voor de training: je rijdt met mij terug naar huis.

Na de training flirtte we weer en zei ik haar: heey, alles is goed, maar als ik je vraag om af te spreken dan trek je je terug. Ze zei: ja, ik wil rustig aan doen. Gewoon uitgesproken en daarna was er niks aan de hand.

Het dwingende lijkt dominant, maar werkt alleen als ze al interesse heeft. Heeft ze geen interesse dan komt het raar over.

Je opmerking ‘als ik je vraag om af te spreken, trek je je terug’  komt needy over. Ze laat namelijk amper merken dat ze wil afspreken en jij juist wel. Dat werkt niet.

 

We hebben geen contact die week, maar de week daarop appen we weer. Alles ging oké, maar ik merkte toen al dat een klein beetje terughoudender werd, maar er was nog wel interactie. Ik heb het even gelaten en na twee weken, op een woensdag na de training, zei ik: morgen wil ik even iets eten en ik wil dat je met mij meegaat.

Ze zei ja is goed! Thuis aangekomen appte we weer volop. De dag erna, krijg ik twee uurtjes van tevoren een app van haar, met het bericht: ik moet bij mijn vader eten met mijn broer. Onzin dacht ik bij mezelf. Ze wil gewoon niet.

Ik reageer op haar bericht, met:  ok jammer, andere keer dan maar en is ook gezellig toch?
Ze reageert precies 24 uur later met: ja maar minder gezellig. Ik heb niet meer gereageerd.

 

Terughoudendheid is een indicatie van geen of dalende interesse

Wel goed dat je dit dacht overigens, want het is ook onzin. Ze gebruikt een smoes omdat ze geen zin heeft om af te spreken.

Ik zie haar weer bij het trainen en groet haar. We praten even maar meer ook niet. Tijdens het sparren is er wel sprake van spanning tussen ons. Goede spanning, maar meer niet. Een week later, besluit ik om haar toch weer te appen. Ze reageert terug, weer traag maar wel vrolijk.

Wederom neem je weer contact op, zonder het initiatief bij haar neer te leggen. Dat is een indicatie van needy zijn. Traag reageren is een teken van geen interesse.

Hierna appen we een weekje weer en opeens werd ze afstandelijker via de app. Ik wist hier niet mee om te gaan. Na deze week, bij de training, stuur ik haar een spraakmemo met: laten we even bijkletsen na de training, lang niet gedaan en even gezellig. Ze reageert er niet op.

Afstandelijk worden is geen interesse. Niet reageren op je spraakmemo is ook een teken van geen interesse.

Ik zie haar bij het trainen weer en ik merkte al dat er iets was. Na de training, begint ze mij te mijden. Ze ontwijkt oogcontact en alles. Dus ik roep haar en ik vraag haar: wat is er aan de hand?  Ze gaat opeens op twee meter afstand staan en zegt niks.

Ze zegt zelfs: ben jij geïrriteerd? Ze doet dit twee keer en dan heb ik het over het afstand nemen op het moment dat we praten.

Ze heeft je meerdere malen gehint dat ze geen interesse heeft. Dat je het niet snapt, wekt irritatie bij haar op, vandaar dat ze je begint te mijden.

Eenmaal thuis aangekomen, app ik haar weer met: als ik geïrriteerd overkwam, dan was dat niet bedoeling, maar kunnen we erover praten? Ze reageert met: haha ja dat leek wel zo, ik was het zo zat.

Ik reageerde met: lieverd, je bent een lieve meid, maar het lijkt alsof ik jou op dit moment in de weg sta,  dus ik laat je voorlopig met rust en als je wilt chillen of praten, ben ik er voor je. Kus.

Ze reageert de volgende met: heey, awh je bent echt super lief, maar ik zie je meer als vriend.

Dit is de reden waarom ze niet wil afspreken en je op afstand houdt: ze heeft je gefriendzoned.

 

Ik denk na en vraag mezelf af waar dit vandaan komt? ligt het nou aan mij? Maar dat is bullshit want ik ben altijd duidelijk geweest. Ik antwoord daarom met: dus ik heb jouw signalen verkeerd begrepen?

Ze zegt: ja nou ja. Waarop ik reageer: dan betekende die kus meer voor mij dan voor jou. En alleen maar vrienden kunnen we niet zijn, dan was dit het. Ze heeft niet meer gereageerd.

Heel goed! Nooit friendzone accepteren van een vrouw die je leuk vindt.

Ondertussen zien we elkaar alweer drie weken tijdens het trainen. We negeren elkaar en het enige wat we doen is elkaar groeten. Er is geen vibe meer en alles lijkt gewoon weg.

Als jij dit verhaal zo leest? Maak ik dan nog een kans? Ik wil haar de ruimte geven, maar ik ben ook weer bang dat, als het te lang duurt, er helemaal niks komt.

Dat als ik weer contact opneem, ik te opdringerig overkom. Bovendien heb ik altijd pech met vrouwen die ik écht leuk vindt. Dan gaat het altijd mis, maar deze meid wil ik niet laten gaan.

ze heeft geen interesse, je afgewezen en gefriendzoned. De vuistregel blijft: ga alleen voor iemand die ook voor jou gaat. Dus als ze niet wil, laat haar dan gaan, hoe moeilijk dat ook is.

Moet ik haar laten gaan of is het klaar? Ik heb geen idee, omdat dit de eerste keer is, dat ik zoiets meemaak en ik weet gewoon dat ze het leuk met mij gaat hebben.

ze heeft duidelijk laten merken dat ze ermee klaar is.  Accepteer de afwijzing en laat haar gaan. Dit wordt niks. Hoe sneller jij het accepteert, des te sneller kom je er ook weer bovenop. Aan jou de keus.

Beschouw het ook als haar verlies. Vrouwen willen je of willen je niet, hoe leuk je ook bent. Je kunt haar niet dwingen om je leuk te vinden. Ze voelt je of voelt je niet en wil ze niet, dan moet je haar keuze respecteren.

Conclusie:

Hij maakte geen enkele kans bij haar. De ervaring van deze jongeman is een typisch voorbeeld van een mismatch in verwachtingen. Hij zette haar al die tijd op een voetstuk en maakte de interactie met haar belangrijker dan het was. Daardoor interpreteerde hij de signalen van interesse verkeerd.

Indirect liet ze al doorschemeren dat ze geen interesse had, maar hij projecteerde zijn eigen interesse op haar en maakte zichzelf wijs dat het wederzijds was.

Het vervelende van verliefdheid of gevoelens voor een vrouw hebben, is dat men vaak denkt dat het wederzijds is en men oog verliest voor de realiteit, die vaak het tegendeel communiceert.

Met andere woorden:  als een vrouw naar je lacht, met je flirt of een praatje met je maakt, kán dat een signaal van interesse zijn, maar dat hoeft niet altijd. Ze kan je ook gewoon aardig vinden, alleen aandacht willen of zien als een goede vriend.

Een vrouw die je leuk vindt, laat dat zien met daden. Kortom, vanaf het eerste moment dat hij haar uitvroeg en zij met smoezen kwam of helemaal niet meer reageerde, liet ze duidelijk merken dat ze geen interesse had. Vanaf dat moment had hij haar afwijzing moeten accepteren en weer zijn eigen weg moeten gaan.