Levenslust hervinden? 3 belangrijke inzichten

Levenslust hervinden? 3 belangrijke inzichten

 Je levenslust hervinden is noodzakelijk om te slagen in het leven. Levenslust motiveert, daagt uit en geeft energie en vormt de basis van aantrekkingskracht. Levenslust genereert een opgewekte, nieuwsgierige, spontane, enthousiaste houding. De lust en wilskracht om zin in het leven te hebben en plezier te maken. Het is het nieuwsgierige kind in je. Een levenskracht die, wanneer we volwassen worden, bij de meeste mannen wegebt. Vaak door verplichtingen, sleur en de dagelijkse beslommeringen. Herken je dit? Dan wordt het hoog tijd om je levenslust terug te krijgen.

Levenslust hervinden: ontdek het kind in je

De kinderlijke en jeugdige drang naar ontdekking, leergierigheid en ervaring. Het zorgeloze bestaan waarin plezier maken en blijdschap centraal stond. Noem het de natuurlijke nieuwsgierigheid en levenshonger waarin de meeste mensen tot een zekere leeftijd mee behept zijn.

Levenslust hervinden: omgaan met volwassen worden

Dan opeens ben je ouder geworden. Volwassen en wellicht leid je een leven met verplichtingen, zoals een baan, gezin en/of andere verplichtingen. Misschien heb je er nog een hobby naast en volg je nog een cursus, maar daar zal het bij de meeste mensen ook mee ophouden.

Het leven wordt geleid, maar staat men er nog midden in? Vraag de gemiddelde volwassene of ze de laatste tijd nog iets bijzonders meegemaakt of beleefd hebben of naar hun passies. Grote kans dat ze geen antwoord klaar hebben. Een belangrijk signaal d

Tijd om daar verandering in te brengen. Wat inhoudt het hervinden van je natuurlijke nieuwsgierigheid naar het leven en dat ten volle te beleven. Het stukje bewustzijn dat er nog zoveel is om te leren, ontdekken en te beleven.

Het intens genieten van een zonsondergang, een maaltijd, een goed boek, muziek, het samenzijn met vrienden, de behoefte om nieuwe mensen te leren kennen, zijn enkele voorbeelden. Het is het innerlijke besef dat dit leven zeker de moeite waard is en waarin je de kans krijgt eruit te halen wat jou persoonlijk gelukkig maakt.

Levenslust hervinden: de basis van aantrekkingskracht

Een man die zin heeft in het leven is een man die actief, opgewekt, speels, blij, enthousiast en vol energie is. De eigenschappen die een man zin doet krijgen in het leven en alle verrassingen die het te bieden heeft.

Een man die daardoor plezier uitstraalt. Kortom, een man die duidelijk het leven open en met vrolijkheid tegemoet treedt en het leven aankan. Met een innerlijke drive en concrete doelen kan stellen. Dat is levenslust.

Een man die zichzelf, de wereld en het leven aankan, kan ook een vrouw aan. Want stel jezelf de vraag, voelt de gemiddelde vrouw zich aangetrokken tot een doorsnee man met een voorspelbaar, repeterend, uitgezakt en passieloos leven?

Of zoekt ze een man die haar kan voorzien van nieuwe ervaringen, kennis, uitdagingen en plezier? Haar nieuwe belevenissen kan geven en haar voorziet in de emoties waar ze zo naar zoekt of behoefte aan heeft.

Meer plezier in het leven, is meer plezier in jezelf. Een man die plezier maakt is een aantrekkelijke man. Voor zichzelf en voor anderen.