Ze komt niet opdagen? Dit betekent het

Ze komt niet opdagen? Dit betekent het

 Ze komt niet opdagen? Met pijn en moeite heb je een date geregeld en vervolgens komt ze niet opdagen. Wat betekent dit en hoe ga je daarmee om? Lees het hier.

Niet is zo frustrerend als je voor jan joker staat te wachten op je date. De reden waarom ze niet komt opdagen heeft altijd een goede reden. Over het algemeen zijn er twee oorzaken: ze heeft geen interesse of de afspraak was niet definitief. 

Geen interesse

In de meeste gevallen heeft ze geen interesse maar wel ‘ ja’ gezegd toen je haar uitvroeg. Dat komt omdat de meeste vrouwen geen zin hebben in confrontatie en je dus op een indirecte manier afwijzen door ja te zeggen, maar nee te doen.

Ze heeft ervaring met mannen die nogal vasthoudend zijn en aandringen op een date, ondanks haar signalen van desinteresse.

Door van een ja een nee te maken, is haar manier om van het gezeik af te zijn en tegelijk jou duidelijk te maken dat ze geen interesse heeft.

Is dat netjes? Nee, maar wel efficiënt en duidelijk. Nu komt dit niet zomaar uit de lucht vallen en zie je aan de hele communicatie vooraf al dat ze geen interesse heeft, maar dat de man maar al te graag met haar wil afspreken.

Zijn eigen enthousiasme en verliefdheid is dan blind voor de signalen van desinteresse. Een goede indicatie is dat ze met je wil afspreken, maar dat je vervolgens tot aan de dag van de date niks van haar hoort.

Bij interesse, appt ze je meestal een dag van tevoren met de vraag of de date nog doorgaat of een ander leuk berichtje. Als je dus een date hebt en je hoort daarna niks meer van haar, dan is de kans vrij groot dat ze niet komt opdagen.

Je vraagt je dan af: waarom zegt ze niet eerlijk dat ze geen interesse heeft? Die directheid is natuurlijk fijn, maar voor vele vrouwen vervelend om te doen, omdat ze 1: je niet wilt kwetsen of 2: geen zin heeft in drama.

Passief agressief niks van haar laten horen na het uitvragen en op de dag zelf niet komen opdagen is haar manier om te zeggen: ik heb geen interesse.

Geen definitieve plannen

Je hebt de date niet definitief genoeg gemaakt, terwijl ze wel interesse heeft. Dit gebeurt wanneer de date te veel in het luchtledige blijft hangen en er geen concrete plannen worden gemaakt.

Om die reden is het zo belangrijk om een date concreet en definitief te maken. Krijg je groen licht, stel dan direct dag, tijdstip en locatie voor en laat haar daar een akkoord op geven.

Als er geen concreet plan is, dan is de kans groot dat ze niet komt opdagen. De afspraak is dan te vaag en ze weet niet waar ze aan toe is of is je voorstel alweer vergeten. Voorbeeld:

Jij: He, anders spreken we zaterdagavond af op het terras van (naam cafe) en zie ik je daar.

Zij: is goed! 🙂

Vervolgens ga je naar het terras en wacht je en wacht je en komt ze niet opdagen. Wat gaat hier nu mis? De date is veel te vaag, want welke zaterdagavond, deze of volgende week?

Ook het tijdstip ontbreekt en juist het gebrek aan duidelijkheid is van negatieve invloed op haar motivatie om met je af te spreken. 

Op date vragen, plannen en organiseren is iets wat vele vrouwen liever aan de man overlaten. Kortom, Hoe concreter je de date maakt, des te groter de kans dat ze komt opdagen en omgekeerd. Hoe maak je de date dan wel definitief?

Jij: Hey (haar naam) ik vind het leuk om met je te praten, maar anders spreken we binnenkort af. Wanneer heb je tijd?

Zij: ja is goed! Uhm dit weekend?

Jij: Dit weekend is prima. Kun je zaterdagavond, rond 19:00 op het terras voor cafe (naam)?

Tot slot

Een goede indicatie om erachter te komen of het zin heeft om haar uit te vragen of naar de date te gaan, is kritisch te kijken wat ze doet en niet wat ze zegt.

Alle lieve en zoete woordjes ten spijt, het zijn haar acties die verklappen wat ze daadwerkelijk voor je voelt. Haar enthousiasme (of gebrek aan) verklapt al snel haar intentie om met je af te spreken of niet.

Zodra je haar uitvraagt en ze reageert lauw, komt met smoesjes of reageert met weinig enthousiasme, heeft het geen zin om met haar af te spreken.

Aandringen op een date is in dat geval kansloos. Doe je het toch, dan moet je niet vreemd opkijken dat ze niet komt opdagen.

Heeft ze wel interesse, maar komt ze niet opdagen, dan is de date niet definitief genoeg. In dat geval vraag je haar opnieuw uit en maak je deze nu wel concreet. Succes!