De klik is er niet meer? Dit is de reden

De klik is er niet meer? Dit is de reden

 De klik is er niet meer? Je hebt een goede klik met een dame en opeens is de klik weg. Ze vond je eerst leuk en opeens doet ze koud en afstandelijk. Hoe kan dat? Ontdek het hier. 

Een klik is een goed teken en betekent dat jullie onbewust een connectie hebben en is een signaal van wederzijdse aantrekkingskracht. De communicatie is goed, je hebt lol met haar, je voelt een band en ook qua onderwerpen en interessen zitten jullie op een lijn.

Dat klinkt natuurlijk fantastisch, maar helaas kan er altijd iets gebeuren waardoor de klik abrupt wegvalt. Eenmaal weg, komt de klik zelden weer terug. De connectie heeft plaatsgemaakt voor afstandelijkheid en ongemakkelijkheid.

Signalen

Wanneer je haar ziet, wil je haar het liefst ontwijken (en zij jou ook). Opeens ben je vreemden voor elkaar en heb je elkaar niks meer te vertellen en voelt de interactie beladen en vreemd.

Dat komt omdat een vrouw vanuit gevoel en emotie op een man reageert en bij interesse voelt ze een klik. Maar er hoeft maar iets te gebeuren, waardoor ze van gedachten verandert en de klik als sneeuw voor de zon weer verdwijnt.

Haar warmte en liefde verandert dan in afstand en kilheid en dat is extra vervelend als jij nog wel iets voor haar voelt. Je snapt dan ook niet waarom ze opeens zo doet. Jullie hadden toch een goede klik? Had inderdaad, want de kans is groot dat je te snel ging of juist te sterk (enthousiast) overkwam, waardoor de lol er vanaf was en ze zich bedacht heeft. De interesse is dan weg en dus stopt het daar.

Persoonlijk voorbeeld

In het verleden had ik een vakantiebaan als propper in Spanje en had ik een vrouwelijke collega met wie ik een goede klik had. Als we elkaar zagen werd er geflirt en geknuffeld. Ze zocht mij vaak op, raakte mij aan en we leken niet bij elkaar weg te slaan.

Destijds was de kennis over aantrekkingskracht nog onbekend terrein en maakte ik een pijnlijke fout die de klik direct verbrak, zoals een opgeblazen ballon die met een speld doorprikt wordt en uit elkaar knalt.

Wat gebeurde er? Ik was niet meer mysterieus, maar liet te duidelijk merken wat ik voor haar voelde. Destijds deelden we kaartjes uit aan voorbijgangers en op een avond schreef ik op het kaartje dat ik haar leuk vond. Mijn vrouwelijke collega stond aan de overkant van de straat en aldus stak ik over en overhandigde haar het kaartje.

Ze keek op het kaartje en ik merkte dat de sfeer direct omsloeg. Ze las het en met een gemaakte maar ongemakkelijke lach zei ze dat ze het lief vond en bedankte mij. Het geflirt hield gelijk op en ik merkte dat ze zich geen houding wist. Ze begon oogcontact te ontwijken en haar genegenheid en interesse had plaatsgemaakt voor afstandelijkheid.

Als we elkaar tegenkwamen ging er snelle ‘ hoi’ vanaf, maar ik merkte dat ze me het liefste ontweek en ik haar ook. Dat ene kleine zo onschuldige zinnetje ‘ ik vind je leuk’ had alles kapot gemaakt.

Vorm een uitdaging

Zoals vaker geschreven wil een vrouw een man die lastig te krijgen is of waar ze in ieder geval moeite voor moet doen. De spanning en mysterie is in dat geval gunstig voor aantrekkingskracht en voor de klik. Dat betekent dat je jezelf niet op een presenteerblaadje moet aanbieden, zelfs als je weet dat ze je leuk vind.

Ook al is de interesse wederzijds, ook dan is het essentieel dat ze meer moeite voor jou doet dan andersom en vind ze het fijn dat je lastig te peilen bent of dat ze niet weet waar ze aan toe is. Wanneer ze die onduidelijkheid niet langer meer trekt, verklapt ze haar ware gevoelens voor je en zegt ze dingen als: ik vind je een leuke jongen, we kunnen wel een keer afspreken, ik zou wel iets serieus willen etc.

Geef je haar die gelegenheid niet, dan is dat desastreus voor de onderlinge connectie en neemt de interesse snel af. Kortom, wil je voorkomen dat de klik verdwijnt, laat haar meer moeite voor jou doen en begin niet te snel over je gevoelens. Zeker in de liefde is iets wat lastig te krijgen is, meer waardevol en zijn hardlopers doodlopers. Succes!