Kansloze eerste dates. Hoe herken je ze?

Kansloze eerste dates. Hoe herken je ze?

 Ik kan mij nog goed herinneren dat het maanden duurde voordat ik haar zover kreeg om met mij op date te gaan. In mijn jonge onervaren jaren wist ik nog niet dat dit een duidelijk signaal van desinteresse was. Het contact via de app verliep moeizaam en na de derde poging stemde ze in. 

 

Vol verwachting, gehesen in een net colbertje, luchtje op stond ik haar op te wachten. Daar kwam ze aangelopen, maar het enthousiasme spatte er niet vanaf en eenmaal allebei plaatsgenomen aan het tafeltje was de sfeer direct ongemakkelijk en vreemd.

 

Desinteresse

 

De duidelijke signalen vooraf had ik in de wind geslagen en vanaf het eerste moment dat we elkaar begroette was de toon gezet en gingen we allebei een kansloos proces in waarvan de uitkomst voor allebei al duidelijk was: dit wordt m niet. 

Een kansloze eerste date herken je dus aan de moeite om uberhaupt die date te regelen en aan de vreemde onderlinge sfeer zodra je bij elkaar bent. Dat niet alleen, een ander duidelijk signaal is de gesloten en afstandelijke lichaamshouding van je date. Ze maakt een nerveuze en ongeinteresseerde indruk, stelt nauwelijks vragen en houd je subtiel op afstand. 

Tegen beter weten in, maak je jezelf wijs dat het nog wat wordt, terwijl het gebrek aan enthousiasme en desinteresse van haar afspat. Ze reageert zakelijk en kil op je en het gesprek verloopt moeizaam en stroef. Het voelt meer als arbeid, dan een prettig samenzijn met een goede klik.

Moeizaam

Waarom stemt ze dan in zou je denken. In dat geval was de interesse niet al te hoog, maar desondanks kan ze toch besluiten om met je op date te gaan. Ze geeft je dan het voordeel van de twijfel, maar met deze instelling is zo’n eerste date gedoemd te mislukken. 

Haar interesse moet direct goed zijn. Zodra het eerste contact gelegd is, moet de rest aanvoelen als een achtbaan die naar beneden raast, onderlinge communicatie gaat vlot en gemakkelijk. Er zit energie achter en ze is enthousiast. 

Zodra het aanvoelt alsof je een berg op gaat en het initiatief tot contact meer van jou dan van haar komt, is er iets mis. De aantrekkinsgkracht ontbreekt dan en desondanks kan ze toch besluiten om met je op date te gaan. Om van het gezeik af te zijn (zeker als je haar vaker op date vraagt) uit verveling, voor de aandacht, uit nieuwsgierigheid of voor een gratis maaltijd/drankje. 

Wanneer deze signalen zich voordoen en je, tegen beter weten in, toch met haar op date gaat, is een recept voor een enorme teleurstelling. Uiteindelijk moet een eerste date een plezierige ervaring zijn en doe je dat met een dame die net zo enthousiast over jou is als jij over haar bent. 

Natuurlijk kan ze achteraf besluiten dat ze toch geen interesse heeft, maar zelfs dan is de date een meer aangename ervaring dan wanneer je dat doet met een dame waarbij het moeite kost om een date met haar te fixen.

Tot slot

Kijk dus kritisch naar signalen van desinteresse, wanneer je haar op date vraagt. Bij interesse stemt ze direct in en maakt het je gemakkelijk. Maar zodra je je in allerlei bochten moet gaan wringen om een date met haar te regelen, ontbreekt de interesse. Besteed er dan verder geen aandacht meer aan en richt je op dames die wel staan te springen om een date met je. Succes!