Je vrouw wil niet meer verder? Dit is de reden

Je vrouw wil niet meer verder? Dit is de reden

 Mijn vrouw wil niet meer verder. Als je vrouw aangeeft niet meer verder te willen, dan komt dat niet zomaar uit de lucht vallen. Vaak is het een optelsom van meerdere zaken die je hebt gedaan of gezegd, over een lange termijn, waardoor haar interesse is verdwenen en zij niet langer meer getrouwd wil zijn. Ontdek hier waarom ze wil scheiden en hoe je dat kunt voorkomen.

 

Op een dag wil je vrouw met je praten en geeft ze aan dat ze wil scheiden. Dat is schrikken! Wellicht komt haar mededeling onverwacht of voelde je het al aankomen. Vooral als het voor jouw gevoel goed zat en jullie nooit ruzie hadden. Hoe kan het dan dat ze ermee wil stoppen? En.. is het tij nog te keren?

Gebrek aan verantwoordelijkheid

Je eerste verantwoordelijkheid is je vrouw en je gezin een comfortabel leven kunnen bieden, zodat niemand zich druk hoeft te maken over rekeningen, eten en een dak boven het hoofd. Het is fijn als ze financieel wil bijdragen, maar als ze parttime werkt of fulltime voor de kinderen zorgt, dan ben jij als man 100% verantwoordelijk dat je gezin en je vrouw niks tekort komt.

Gebeurt dat wel, dan creëer je omstandigheden, waardoor ze minder zeker is van de relatie, haar hart sluit en emotioneel dichtklapt en uiteindelijk niet meer verder wil. Wees dus de financiële en materiële kartrekker van jullie huwelijk en neem hier de complete verantwoordelijkheid voor.

Tekort aan liefde in het huwelijk

Een ander punt van aandacht is geen oog hebben voor haar behoeften tijdens het huwelijk. Dat ze niet meer verder wil, komt zelden uit de lucht vallen, maar is vaak een optelsom van meerdere waarschuwingen waar je niks mee hebt gedaan en waardoor ze uiteindelijk de interesse is kwijtgeraakt.

Zo hebben de meeste vrouwen de behoefte aan voldoende waardering, liefde en aandacht tijdens het huwelijk. Het is haar liefdestankje die bijtijds aangevuld moet worden en jij als man bent daar verantwoordelijk voor.

Niet te overdreven, maar ook zeker niet te weinig, gedoseerd, zodat ze het gevoel krijgt dat je haar waardeert, van haar houdt en ze nog steeds jouw nummer één is.

Haar liefdestank bijvullen doe je door haar regelmatig te laten merken dat je van haar houdt, dat je haar mooi vindt, naar haar luistert, haar helpt en haar waardeert, maar ook door haar af en toe te verrassen met een weekendje weg, een lief kaartje of wat dan ook. De welbekende ‘kleine dingetjes’, de smeerolie om een relatie te laten voortduren.

Een vrouw wil zich namelijk altijd geliefd voelen, het maakt daarbij niet uit hoelang jullie al bij elkaar zijn. Dit is een doorlopend proces.

Het huwelijk voor lief nemen

Juist hier gaat het vaak mis, omdat de meeste mannen hier nogal luchtig mee omgaan en te veel achterover leunen. Ze zien de relatie als vanzelfsprekend en nemen hun vrouw voor lief en doen weinig moeite om haar aangetrokken te houden.  

Iets wat ik ook in mijn eigen omgeving en zelfs bij mijn eigen ouders zie (met dikke ruzies als gevolg).  Ze denken: we zijn getrouwd, hebben kinderen en een dikke hypotheek, die gaat nergens heen. Fout, een relatie blijft mensenwerk en laat zich moeilijk gieten in financiële verplichtingen en huwelijkscontracten.

Want hoe dichtgetimmerd de situatie ook is, als je vrouw niet langer meer gelukkig is, dan gaat ze weg. Kinderen, een huwelijk en een hypotheek, houden haar zeker niet tegen als ze echt klaar met je is.

Waarom ze je helpt bij huwelijksproblemen

Het goede nieuws is dat ze je helpt als ze ontevreden of ongelukkig is in jullie huwelijk. Ze geeft dan aan waar ze behoefte aan heeft en wat je schijnbaar niet goed doet (en wat je dus wel moet doen!!).

Meestal zijn dit hele kleine dingetjes, voor de meeste mannen niet heel belangrijk, maar voor een vrouw juist wel. Hier verbetering in brengen, zet jullie huwelijk meestal weer op de rails en laat haar liefde voor jou weer terugkomen.

De cyclus van ontevredenheid

Haar ontevredenheid kent een vaste cyclus van opmerkingen en acties als:

Ik zou het fijn vinden als je… (signaal)

Aan jou de taak om te reageren op haar behoefte en dus dat (meer) te gaan doen , wat ze van je vraagt of wil. De relatie valt dan weer in de plooi en haar liefde keert weer terug.

Ik wil dat je hier echt verandering in gaat brengen, want anders.. (waarschuwing)

Dit zegt ze als je geen gehoor geeft aan haar eerdere genoemde behoeften en geen verandering hebt laten zien. Ze sluit zich langzaam emotioneel af.

Ik heb al zovaak tegen je gezegd dat je dit en dit moet veranderen, maar je luistert gewoon niet. Ik begin er klaar mee te worden. (dreigement) Dit soort opmerkingen gaan altijd gepaard met veel emotie en geruzie

Ze trekt zich terug. Is kortaf tegen je, snauwt tegen je, sluit zich emotioneel af en gedraagt zich koud en oncomfortabel in je buurt of je betrapt haar op een affaire.

Ik wil met je praten, het gevoel is weg, ik wil een scheiding of uit elkaar. (interesse verloren)

Zo kan ze dus regelmatig aangeven dat je te vaak de deur uit bent of wat aandacht tekort komt. Jij kan dan denken: huh, we zijn altijd bij elkaar of zovaak ga ik niet weg.

Maar wat het in werkelijkheid betekent is dat je te weinig belangstelling toont of haar te weinig aandacht geeft als jullie wél bij elkaar zijn of dat ze vindt dat jullie als getrouwd koppel te weinig dingen samen doen.

Ik ken mannen (collega’s, vrienden etc) die regelmatig ruzie met hun vrouw hebben, maar als je dan vraagt waarom, dan doen ze meer dingen zonder dan met de vrouw of gezin.

Zijn ze wel bij hun vrouw, dan zijn ze meer met hun eigen dingen bezig, dan met de behoeften van hun vrouw of gezin. Het is dan slechts een kwestie van tijd voordat de bom gaat barsten en je vrouw niet langer meer verder wil.

Te weinig aandacht voor je gezin

Te weinig aandacht voor de kinderen of gezin, is een andere reden waarom je vrouw niet meer verder wil. Ook in dit geval helpt ze je als ze hier ontevreden over is, ze zegt dan dingen als:

Ik zou het fijn vinden als je meer tijd besteedt aan de kinderen of vaker bij ons thuis bent.

Wat je vaak ziet is dat veel getrouwde mannen het huis ontvluchten, vanwege de sleur, spanningen met de vrouw of de dagelijkse beslommeringen met de kinderen. Ze besteden dan te veel tijd aan hobby’s, sport of werk, om maar niet met de vrouw te hoeven zijn.

Maar begrijp goed dat die spanningen ergens vandaan komen.  Los hoe ongezellig het thuis is, feit blijft dat je vrouw en je kinderen je nodig hebben. Ze zitten er niet op te wachten dat je voor de zoveelste keer buiten huis bent, zonder dat daar een goede reden voor is.

Je eigen weg te veel willen gaan in een relatie, leidt altijd tot spanningen en ontevredenheid en ook hier is het slechts een kwestie van tijd voordat de bom barst.

Meer oprecht aandacht voor je vrouw en meer tijd aan je kinderen besteden werpt in deze situatie al snel haar positieve vruchten af. Oprecht, omdat je het niet moet doen om maar van haar gezeur af te zijn, maar omdat je de situatie echt wilt verbeteren.

Als je het alleen maar doet om haar tevreden te houden, maar liever met je maatjes in de kroeg zit te zuipen, dan heeft ze dat snel door en maakt dat de situatie er niet beter op. Onderschat de intuïtie van je vrouw nooit.

Omdat je een negatieve energiezuiger bent

Een chronische negatieve houding is de laatste reden waarom je vrouw niet langer meer verder wil. Gebruik je vrouw niet als stortplaats om je eigen persoonlijke problemen te dumpen. Constant gemopper, haar een negatief gevoel geven en klagen over je leven, je werk of wat dan ook, maakt je huwelijk er niet beter op.

Integendeel. De meeste vrouwen verwachten gewoon dat je je eigen shit oplost en een positieve factor bent in haar leven. Natuurlijk, er kunnen altijd problemen ontstaan waar je geen invloed op hebt, praat er dan over, maar los het wel op.

Altijd maar problemen hebben, negativiteit, een energiezuiger zijn, zorgt voor verlies van aantrekkingskracht en interesse tot op het punt dat ze het gevoel kwijtraakt en niet langer meer getrouwd wil zijn.

Conclusie

Als je vrouw niet meer verder wil, dan heeft ze daar goede redenen voor. Het komt niet zomaar uit de lucht vallen, maar meestal is er een hele tijdslijn aan vooraf gegaan waarin je te veel je eigen gang bent gegaan, niet naar haar (behoeften) geluisterd hebt of niks hebt gedaan met haar waarschuwingen.

Zodra je merkt dat je vrouw ergens van baalt, dan is het dus belangrijk daar iets mee te doen en verandering te laten zien. Doe je dat niet, dan is het slechts een kwestie van tijd dat ze interesse verliest en niet langer meer samen wil zijn. Je kunt er gewoon de klok op zetten.