De illusie van online dating

De illusie van online dating

 Het probleem van online dames ontmoeten, is dat de meeste single heren een mismatch ondervinden tussen online verwachtingen en wat er vervolgens gebeurd wanneer hij haar in het echt ontmoet. Het resultaat is vervolgens bittere teleurstelling en tijdsverspilling. Ontdek hier hoe dat zit.

Het hele idee van online dating, is dat je bij een succesvolle match en een online klik, haar zo snel mogelijk van die website of app afhaalt en haar offline ontmoet. De echte strijd wordt namelijk gestreden in de echte wereld en daar valt de beslissing of het wat wordt of niet.

Het gevaar van online dating

Online elkaar ontmoeten en een klik hebben, zegt namelijk niks. Via filters kan ze qua schoonheid een vertekend beeld afgeven en via lieve berichtjes met hartjes en flirts, kan ze veinzen dat ze je leuk vindt, terwijl de kans groot is dat ze dit ook bij andere mannen doet die ze online ontmoet.

Wat je vervolgens ziet is dat men heel lang online contact met elkaar heeft en uiteindelijk vindt er dan een offline ontmoeting plaats op een terras, thuis of in een cafe en komt men erachter dat er geen enkele klik is en dat er wederzijdse teleurstellingen zijn op het gebied van uiterlijk.

Verkeerde verwachtingen

Het hele beeld van hoe je elkaar online zag en de bijbehorende verwachtingen stroken niet met de werkelijkheid. In werkelijkheid is er namelijk niks, wordt het niks en dat is een pijnlijke constatering

Zeker als je al maanden online ‘ geïnvesteerd’ hebt in je date en denkt iets met haar te hebben opgebouwd. Die verwachtingen worden vervolgens in een klap van tafel geveegd omdat ze het niet voelt of omdat je toch haar type niet bent.

Je denkt: al die tijd stuurde ze mij hartjes, foto’s van zichzelf, lieve of spannende berichtjes en nu ontmoeten we elkaar eindelijk en wil ze niks van mij weten. Ze heeft een gesloten ongeïnteresseerde houding, als ik toenadering zoek, neemt ze afstand. Ze toont geen interesse, als ik haar hand vastpak, laat ze hem snel los en als ik haar wil zoenen geeft ze mij de wang. Hoe kan dit toch?

Videobellen

Met andere woorden: je online droomvrouw, kan in werkelijkheid niet verzilverd worden en dus was de hele interactie al die tijd slechts fantasie en illusie. Hoe langer die online situatie duurde, des te groter de (emotionele) schade en frustratie.

Om die reden is het zo belangrijk dat je bij een online ontmoeting snel haar nummer regelt en het contact voortzet via WhatsApp waar je eveneens vrij vlot een beeldgesprek regelt en gaat videobellen. Is er tijdens het videobellen ook een klik, dan vraag je haar daarna op date.

Soms is de aantrekkingskracht hoog genoeg, dat je deze fase kunt overslaan en van online contact direct kunt schakelen naar een echte date. Het plannen van een beeldgesprek tussen online en offline verkleint echter de kans op afwijzing en vergroot de kans op een daadwerkelijke succesvolle date.

Het kaf van het koren scheiden

Wanneer ze niet wil videobellen en alleen wil appen, dan is er iets aan de hand. De kans is dan groot dat ze een Catfish is of alleen voor de lol of uit verveling contact met je heeft. De inzet van videobellen scheidt dus het kaf van het koren en online dames die serieus zijn en jou leuk vinden, gaan er zeker mee akkoord.

Je mag daar zeker ook een tikkeltje brutaal in zijn. Als je merkt dat jullie leuk online contact hebben via WhatsApp, ga dan gewoon videobellen. Als ze je leuk vindt, neemt ze op en zie je haar op de camera. Drukt ze je weg of komt ze met smoesjes, dan is ze niet serieus of een Catfish.

Conclusie

De beste mindset om resultaat te halen, is dus geen enkele verwachtingen te hebben noch fantasiebeelden van je date te creëren, maar doelgericht en efficiënt jullie contact naar de offline wereld te loodsen, door bijvoorbeeld als tussenstap te videobellen en ervaren hoe dat contact verloopt.

Hoe langer je online contact blijft onderhouden, des te groter het risico op teleurstelling. Hoe korter, des te groter de kans op een daadwerkelijke date. Het rendement op online dating is al laag, de concurrentie hoog en bovendien een enorme tijdsverspilling als je niet snel de krenten uit de pap haalt. Dat bereik je alleen door offline dating als norm aan te houden en online dating als middel en niet andersom. Succes!