Houd ze me aan het lijntje? Zo weet je het

Houd ze me aan het lijntje? Zo weet je het

 Houd ze me aan het lijntje? Als je niet weet waar je aan toe bent met haar of als ze gemixte signalen afgeeft, is de kans groot dat ze je aan het lijntje houdt. Als je wilt weten of ze je aan het lijntje houdt, dan moet je goed kijken wat ze doet en niet wat ze zegt. Een goede indicatie is als het all talk no action is. Ze doet dan net of ze je leuk vindt, maar als je vervolgens probeert om met haar af te spreken of haar te zoenen, doet ze moeilijk of ze wijst ze je af. Ontdek in dit artikel waarom ze dit doet en wat je het beste kunt doen.

Aan het lijntje worden gehouden is voor de meeste mannen een nogal frustrerende ervaring. Je weet namelijk niet waar je precies aan toe bent, omdat ze er een gat zit tussen in wat ze zegt en doet (of juist niet).

Als een vrouw je leuk vindt, dan laat ze dat niet alleen merken in wat ze tegen je zegt, maar vooral middels haar acties. Kortom, haar woorden en gedrag komen overeen. Ze geeft je dan de kans om haar te zoenen, zegt snel ‘ja’ als je haar uitvraagt, maakt het je gemakkelijk om haar uit te vragen enzovoort.

Signaal dat ze je aan het lijntje houdt

Zodra ze tegen je zegt dat ze je leuk vindt of met je flirt maar geen interesse heeft in jouw avances of initiatieven, dan vind ze je dus niet leuk genoeg. Een vrouw die een man aan het lijntje houdt, gaat daarbij nog een stap verder.

Ze flirt met je, stuurt je leuke of uitdagende berichtjes, danst met je, neemt uit haar zelf contact op, maar als jij vervolgens actie onderneemt (bijv. door haar uit te vragen) dan krabbelt ze weer terug en doet ze koud/afstandelijk tegen je, om vervolgens op een later moment weer bij je terug te komen.

Tip: met deze videotraining word je nooit meer aan het lijntje gehouden en leer je direct hoe je meer dates regelt via de smartphone. 

Het hele proces begint dan weer van voor af aan. Dit tot grote frustratie en verwarring bij de man.

Ze bekent dan geen kleur in wat ze naar je uitzendt of tegen je doet. Haar acties komen niet overeen met haar interesse signalen, wat nogal verwarrend en vooral frustrerend is voor de man.

De reden waarom ze je aan het lijntje houdt

De reden waarom ze je aan het lijntje houdt is a: haar interesse niet heel hoog is en b: omdat ze weet dat jij haar wél leuk vindt. Dit geeft haar controle en macht over jou (tip: laat een vrouw dus niet al te opzichtig merken dat je haar leuk vindt, maar wees altijd mysterieus).

Het kan zijn dat ze daarom zoiets heeft van: mwoahh, hij is wel ok, maar ook weer niet heel geweldig, maar ik wil hem achter de hand houden, voor het geval er geen betere man op mijn pad  komt en omdat al die aandacht ook wel fijn is.

Ze laat je dan bungelen, maar speelt het spel zo dat je maar blijft terugkomen voor meer. Een soort eeuwig hard to get, zonder ook maar enige resultaat. Zo kan het zijn dat ze je regelmatig berichtjes en flirts stuurt, maar als je haar vervolgens in de kroeg eindelijk treft, met haar danst en haar probeert te zoenen, geeft ze je de wang.

Geschrokken van het feit dat ze je blijkbaar toch niet leuk genoeg vindt, laat je haar met rust om vervolgens een paar weken of maanden later weer vanuit het niets een berichtje van haar te krijgen met flirts, lieve berichtjes, hartjes etc. Jij denkt dan: wat wil ze nou? Ze had mij toch afgewezen?

Je besluit om haar weer uit te vragen en ze komt met een smoesje of reageert niet op je berichtje. Jij denkt dan: waarom doet ze zo en wil ze nooit afspreken of wijst ze me af als ik haar probeer te zoenen?

Wat het haar oplevert (en jou kost)

De enige reden is dat ze GEEN interesse heeft, maar jouw aandacht wél leuk vindt. Meer niet. Ze weet allang dat jij haar leuk vindt en ze weet ook dat je altijd hapt als ze iets van haar laat horen.

Ze weet dat je op meer hoopt en het is juist die valse hoop dat ze maximaal exploiteert voor de aandacht, uit verveling of uit conversatie, maar zonder de intentie om iets romantisch met jou te beginnen.

Kortom, de dame die een man aan het lijntje houdt, maakt gebruik van zijn gevoelens voor haar en buit dat tot het maximale en zo lang mogelijk uit.

Zo weet je dat ze je aan het lijntje houdt, als jullie al een affaire hebben

In een zeer zeldzaam geval is er wel iets van lichte interesse, maar bewaart ze haar hart voor een andere man. Ze houd je dan achter de hand, voor het geval ze geen betere man kan krijgen. Je mag dan op het bankje gaan zitten, je beurt afwachten als ze weer wil afspreken of wat dan ook, uiteraard onder haar voorwaarden.

Ze vind je dan wel aantrekkelijk , maar ze heeft verder geen diepere gevoelens voor je, maar ze wil je ook weer niet kwijt, voor het geval er niks beters op haar pad komt. Ze scharrelt dan af en toe met je, maar maakt je ook duidelijk dat ze verder geen interesse heeft in een relatie.

Je word dan een soort speelbal, overgeleverd aan haar nukken en grillen en schommelend tussen hoop en hopeloosheid, wat altijd eindigt in emotionele ellende en verdriet.

In dit geval leidt het daten en de affaire met haar nergens heen en heeft ze er ook geen moeite mee om met andere mannen af te spreken. Ook dan weet je dat ze je aan het lijntje houdt.

Waarom je dit nooit moet accepteren

In welke situatie je nu ook zit, accepteer nooit dat je aan het lijntje wordt gehouden. Sommige dames hebben niks beters te doen dan enkel jouw tijd te verspillen en valse hoop te geven. Als ze echt interesse heeft, dan kan ze niet wachten om met je af te spreken of, als ze veel gevoelens voor je heeft, een relatie met je te beginnen.

Als ze dus niet doet, wat ze zendt en het all talk no action is, dan weet je dus dat ze je aan het lijntje houdt en dan is het aan jou wat je ermee doet.

Word je aan het lijntje gehouden? Zeg dan dit tegen haar

Doorbreek de onzekerheid. Voorkom valse hoop, tijdsverspilling en een emotionele rollercoaster en maak je intenties duidelijk. Wacht daar niet te lang mee, hoe eerder des te sneller je weet of het wederzijds is.

Als ze leuk tegen je doet, maar niet in gaat op je berichtje om iets af te spreken (je vraagt haar 1 keer uit!) laat haar los en reageer niet meer op haar berichtjes.

Blijft ze je berichtjes sturen? Ga dan voor de uitsmijter en zeg dit tegen haar:

“He(naam) , je bent een aantrekkelijke vrouw en het lijkt mij gezellig om een keer af te spreken. Ik heb alleen geen tijd om steeds berichtjes heen en weer te sturen. Dus als jij ook wil afspreken, laat mij dan weten wanneer en dan zien we elkaar. Wil je niet afspreken, dan is dat ook goed, maar dan heb ik verder ook geen behoefte meer aan contact” 

Alleen zo voorkom je dat je aan het lijntje wordt gehouden, omdat je heel duidelijk laat merken wat jouw intenties zijn, jouw tijd waardevol is en jij geen zin hebt in games of moeilijk gedoe. Het is dan aan haar wat ze ermee doet, als haar interesse laag is, laat ze je verder met rust, maar mocht er wel iets van aantrekkingskracht zijn, dan hapt ze toe.

Ook als je nu scharrelt met een leuke meid die duidelijk aangeeft niks serieus verder te willen, is het belangrijk om jouw intentie wel duidelijk te maken om te voorkomen dat ze je laat bungelen. Je voorkomt daarmee een hoop toekomstig liefdesverdriet. Zeg dan:

“He (naam), we gaan nu al een tijdje met elkaar en ik hoor je soms zeggen dat je verder niks serieus wil. Als je dat voelt, dan accepteer ik dat, maar dan stopt het nu wel. Ik heb wél behoefte aan een volgende stap, maar dan moet het wel van 2 kanten komen. Het lijkt mij daarom beter om er nu mee te stoppen, mocht je van gedachten veranderen, dan hoor ik het wel en anders blijft het hierbij en kijken we allebei terug op een fijne herinnering”

Het is dan aan haar wat ze hiermee doet. Als ze toch meer voelt, dan wat ze tegen je zegt, dan wil je niet laten gaan en stemt ze alsnog in met een relatie en zo niet, dan hoor je niks meer van haar. 

Conclusie

Als man is het soms nodig je voet stevig neer te zetten om grip op de situatie te krijgen. Aan het lijntje gehouden worden in de liefde is namelijk verlies van controle, macht en een hoop onzekerheid. Je komt geen stap verder, een bron van stress en vooral zonde van je tijd.

Het beste is dus om je daar niet in te laten meezuigen, maar z.s.m. je eigen intentie wel duidelijk te maken en haar te zeggen wat je van haar wilt (en juist niet).

Het is dan aan haar om hierop in te gaan of juist niet. Vind ze je toch leuk genoeg? Dan gaat ze erop in en zo niet, dan stopt het contact, maar dan was de interesse van haar kant er toch al niet.

Tip: met deze videotraining word je nooit meer aan het lijntje gehouden en leer je direct hoe je meer dates regelt via de smartphone.