Hoe ontwijk ik de friendzone?

Hoe ontwijk ik de friendzone?

 De tweede date viel behoorlijk tegen. Waar ik haar op de eerste date zag in een verleidelijke outfit, make-up, haar lange donkerblonde haren en zoete geur, welke nog steeds in mijn geheugen gegrift staat, was de teleurstelling groot toen ze de deur bij onze vervolgdate open deed.

Ik had het kunnen weten, omdat de eerste date ook een mislukking was en, tegen beter weten in, toch aanstuurde op een vervolgdate.

Signaal van friendzone

Waar ze op de eerste date straalde als een zonnetje en zichtbaar moeite had gedaan voor mij, zag ik nu een dame die tijd noch moeite gestoken had in zichzelf en de indruk wekte dat ze eigenlijk er helemaal geen zin in had. Het was meer een ‘moetje’ 

Ze ontving mij uit beleefdheid en de sfeer die ik proefde was een mix van vriendschappelijkheid en afstandelijkheid.

Ik zag een afstandelijke dame gehuld in een huispak zonder make-up die mij begroette alsof ze een goede vriend welkom heette. Natuurlijk kwam ik daar niet voor, ik kwam daar met een bepaalde verwachting. 

Toen ik binnenkwam zei ze tegen haar kamergenote: dit is Harold, een vriend van mij. Ik dacht direct: dit wordt helemaal niks, maar goed we zien wel. De toon was dus gezet: ik was gefriendzoned en zat mijn eigen tijd (en die van haar) op onze tweede date te verspillen. 

Vanzelfsprekend ging die date nergens heen en was het voor beide vreemd. Na een uur was ik er dan ook klaar mee, nam afscheid en ging met gierende banden weer terug naar huis. Natuurlijk heb ik daarna nooit meer wat van haar gehoord. 

Had ik het kunnen weten? Eigenlijk wel. De eerste date liep al niet, ik deed te veel mijn best en mijn interesse lag er te dik bovenop. Ik merkte dat ze afstand nam en er was nooit een goed moment om voor de zoen te gaan.

Ook bij het afscheid, positioneerde ze zich zo dat ik alleen een kus op de wang kon geven en dat was het. 

Op het moment dat een eerste date al niet goed gaat, is de kans op een teleurstellende tweede date en gefriendzoned worden groot.

Toen ik haar vroeg voor een vervolgdate, ging ze akkoord, maar zei ze erbij dat haar vriendinnen die avond er ook bij waren. Een zeer slecht signaal, want als een dame je leuk vindt, maakt ze tijd voor je vrij en zorgt ze ervoor dat jullie alleen zijn. Ik had het dus kunnen weten. 

Haar enthousiasme zegt alles 

Maar hoe ontwijk je dat? In feite maakt het niet uit of je nu een eerste, tweede date of zelfs derde date hebt, waar je altijd op moet letten is haar enthousiasme.

Een vrouw die je zit zitten is enthousiast, opgewonden en heeft er zin in. Dat begint al in de communicatie vooraf de date, de leuke app-jes, de interesse die ze toont en de vrolijkheid op het moment dat je haar op date vraagt. 

Ook de moeite die ze steekt in haar uiterlijk (of niet) verklapt iets over haar aantrekkingskracht en interesse. Vanaf het moment dat ze je friendzoned doft ze zich niet meer op en steekt ook amper moeite in het onderlinge contact. 

Toch kan ze instemmen met een date. Veel vrouwen vinden het lastig een man af te wijzen en stemmen dan maar in om van het gezeik af te zijn. Zeker als je aandringt op een date. 

Hoe je friendzone voorkomt

De kwaliteit van dit soort ‘ vriendschappelijke dates’ laat echter te wensen over en leidt tot niets. Je zorgt er niet voor dat ze weer van gedachten veranderd, maar maakt het juist vreemd voor jullie allebei. Observeer daarom voortdurend haar interesse en enthousiasme en stem daar je eigen acties op af. 

Zodra je merkt dat ze gas terugneemt en meer afstand neemt, dan doe je dat ook. Haar binnen deze fase toch op date vragen vergroot de kans op friendzone aanzienlijk.

Wacht rustig af of ze weer toenadering zoekt en vrolijke berichtjes stuurt en vraag haar dan op date. Hiermee ontwijk je de friendzone en vergroot je de kans op een spannende date. Succes!