Ben ik gefriendzoned? Zo weet je het

Ben ik gefriendzoned? Zo weet je het

 Ben ik gefriendzoned? Als je wilt weten of je wel of niet door haar gefriendzoned bent, is het belangrijk om op bepaalde signalen te letten. Ontdek in dit artikel om er achter te komen of je gefriendzoned bent.

 

Aanwijzing dat je gefriendzoned bent

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: als je vermoed dat je door haar gefriendzoned bent, is de kans vrijwel 100% dat je inderdaad in de friendzone zit. Het bijzondere aan de friendzone vibe is dat de onderlinge energie tussen man en vrouw neutraal is en vooral energie kost. Dit in tegenstelling tot seksuele aantrekkingskracht, de interactie is dan dynamisch, spannend en geeft energie.

Als je merkt dat ze neutraal op je reageert en jullie interactie ook op de vlakte blijft, dan is dat een eerste aanwijzing dat je gefriendzoned bent. Een dame die een man gefriendzoned heeft, is welliswaar vriendelijk, maar blijft toch meer op de vlakte en bewaart afstand.

Natuurlijk, het kan zijn dat ze het leuk vindt om met je te praten, maar zodra je haar op date vraagt gaat ze op radiostilte of reageert ontwijkend, komt met smoesjes of ze zegt: dat is goed, maar wel als vrienden. Of als je haar probeert te zoenen, dan geeft ze je de wang en zegt: wat doe je? We zijn toch vrienden.

Waarom je friendzone niet moet willen

Frustrerend he. Zoals je ziet gaat friendzone nergens heen, zeker niet als je haar leuk vindt. Helaas gebruiken nog veel mannen de friendzone als een opstapje voor een latere relatie met haar. Ze denken: als we eerst vrienden zijn, ziet ze vanzelf wat voor leuke jongen ik ben en wil ze later vast meer.

Helaas is dat zelden het geval. Het is pijnlijk om te zien dat daardoor ongelooflijk veel mannen zich vastklampen aan een dame die hen gefriendzoned heeft en valse hoop houden. Extra pijnlijk is het wanneer de dame een kwestie een man ontmoet die ze wél leuk vindt.

Ze verbreekt of vermindert dan het vriendschappelijk contact met de man die ze gefriendzoned heeft of houdt hem aan als praatpaal/emotionele vaatdoek als het even niet lekker gaat met haar nieuwe vriend.

Want dat staat je te wachten als je gefriendzoned bent. De backup guy voor emotionele steun als haar relatie met de bad-boy/player niet goed gaat. Wil je dat? Nee toch. Daarom, je verspilt je tijd als je op dit moment ‘vrienden’ bent met een dame die je leuk vindt. Als het wederzijds was, was je namelijk niet gewoon vrienden met haar geweest, maar gingen jullie allang met elkaar.

Het is dus belangrijk te letten op signalen die verklappen of ze meer wil of jou slechts ziet als aardige praatvriend. Geloof mij, die rol wil je niet. Mannen die gefriendzoned zijn worden zelden gerespecteerd door de vrouwen die hen gefriendzoned hebben en wat je ook merkt is dat de interactie zelden ergens heen gaat.

Lichaamstaal

Behalve geklets over ditjes en datjes en in een soort awkward neutraal vaarwater met de dame in kwestie. Als liefhebber van lichaamstaal kijk ik altijd naar de non-verbale communicatie tussen man en vrouw in de friendzone.

Vaak zie je dan dat de man een blik heeft van: ik wil je en ik heb hoop op meer en de vrouw kijkt hem aan met een blik van: je bent een aardige vriend, maar ook niet meer dan dat.

Bestaat gewone vriendschap tussen man en vrouw dan niet? Alleen als ze allebei seksueel niet aangetrokken tot elkaar zijn, wat in de praktijk zelden het geval is. Keer op keer blijkt wel weer dat er altijd wel eentje is die toch meer gevoelens voor de ander heeft dan andersom en dus de stille hoop heeft op meer.

Duidelijke aanwijzingen van friendzone

Als je dus wilt weten of je gefriendzoned bent, is het belangrijk deze kennis van vrouw-man vriendschappen in huis te hebben, maar ook te kijken naar specifieke aanwijzingen die haar werkelijke gevoelens voor jou vertellen. Zoals:

  • Niet reageren als je haar op date vraagt
  • Een gesloten houding aannemen in je bijzijn
  • Je op afstand houden
  • Het ontwijken van romantische affectie of pogingen tot (je de wang geven, niet je hand vastpakken etc)
  • Vriendelijk, maar neutraal op je reageren
  • Tegen je zeggen dat ze een andere jongen leuk vindt
  • Aangeven dat ze goed met je kan praten en je als een broer voor haar bent
  • ‘ja’ zeggen als je haar op date vraag, maar alleen als vrienden en niet meer dan dat
  • De onderlinge interactie met haar gaat nergens heen
  • Alleen contact opnemen als het uit is met haar ex-vriend of de relatie niet lekker gaat

Conclusie

Mocht je nu in de friendzone zitten, vraag dan jezelf af: wat wil ik eigenlijk met deze vrouw en wil ze dat ook met mij? Haar signalen en hoe ze je behandelt zeggen alles wat je over haar intenties moet weten. Als dat naar friendzone neigt, laat haar dan los en richt je op een vrouw die jou wél leuk vindt (en andersom natuurlijk ook) zodat je niet langer je tijd verspilt en weer verder kunt.

Als het op friendzone aankomt, is realisme de sleutel. Kijk naar de realiteit voor wat het werkelijk is en trek je conclusies. Als dat betekent dat je haar moet loslaten als vriend, dan is dat maar zo, maar uiteindelijk gaat het om jouw geluk. Maak je keuze!