Dit is waarom vrouwen op foute mannen vallen

Dit is waarom vrouwen op foute mannen vallen

 Foute mannen zijn gewild bij bepaalde typen vrouwen. Vrouwen weten vaak niet waar ze aan toe zijn met een bad boy en dat is spannend voor ze. Een kennis van mij is echter een aardige jongen die het iedereen naar de zin wil maken. Maar zoals ik al eerder schreef: altijd maar aardig gevonden willen worden en andere mensen pleasen werkt niet.

 

De ironie van de lieve man

Lieve en te aardige jongens zijn afstotend. Ze zijn onbetrouwbaar, niet in de zin van oneerlijkheid, maar nice guys kunnen last hebben van ongecontroleerde woede uitbarstingen. Het resultaat van opgekropte frustraties en teleurstellingen die zij door deze houding zichzelf op de hals hebben gehaald.

Ze werpen een valse façade op van vriendelijkheid en aardigheid maar daarachter schuilt ingehouden agressie. Lieve mannen worden dan ook nauwelijks gerespecteerd en bij voorkeur vermeden, zowel door mannen als vrouwen.

Foute mannen daarentegen zijn vaak directer en agressiever in wat ze wel of niet willen. Veel vrouwen vinden deze masculiene houding aantrekkelijk.

De aantrekkingskracht van foute mannen

Vrouwen voelen zich niet comfortabel bij een lieve man. Ook niet in een relatie. Ze ruiken de geur van zwakte en onbetrouwbaarheid. In de verliefdheidsfase zien ze de tekortkomingen van de lieve man nog wel door de vingers, maar eenmaal voorbij de roze wolken verliest ze snel haar aantrekkingskracht tot hem.

Foute mannen doen echter waar ze zin in hebben, zijn onvoorspelbaar en laten vaak door hun acties zien dat ze geen vrouwen nodig hebben voor hun eigen geluk. Dit intrigeert veel vrouwen, want een man waar een vrouw moeite voor doet is aantrekkelijker in haar ogen.

Terug naar mijn kennis. Ik wist dat hij relatie had en ik wist ook dat het een kwestie van tijd was, dat hij gedumpt zou worden door zijn vriendin. Jawel, ook in relaties trekken lieve mannen altijd aan het kortste eind en is het niet de vraag of maar vooral wanneer de vrouw bij hem weggaat.

Je kunt er de klok op zetten. Ik kreeg uiteindelijk gelijk. We dronken een biertje en hij vertelde mij zijn verhaal, waarbij ik de belangrijkste bevindingen graag met jullie wil delen.

Lieve man gedrag: zo moet het niet

 • Hij betaalde alles voor de vrouw
 • Hij durfde geen zelfstandige beslissingen te nemen maar wilde dit altijd samen doen
 • Hij kocht te veel cadeautjes voor de vrouw zonder specifieke reden
 • Hij leunde voor zijn eigen geluk te veel op de vrouw
 • Zijn hele leven en toekomst was gericht op de vrouw
 • Hij vond alles maar goed en best
 • Te veel communiceren met de vrouw. Onnodige appjes en berichtjes sturen
 • Zich altijd maar aardig, belangstellend, lief, gevoelig en verzorgend opstellen

Je kunt ermee wegkomen als je knap of een rijke kerel bent. Vrouwen lijken dan zwak en onderdanig mannelijk gedrag door de vingers te zien. Maar wie een lange termijn relatie wil, zal door de mand vallen.

Je rijkdom en looks zullen je relatie dan niet redden. Ze zal zo afgeknapt zijn op je gedrag dat je haar geen keuze laat om de relatie te verbreken.

Geen lieve man meer: dit doe je

 • Betaal niet alles voor de vrouw. Heb je een lange afstandsrelatie? Laat haar bijvoorbeeld zelf de reiskosten betalen
 • Je kunt overleggen met de vrouw, maar jij als man neemt altijd de eindbeslissing! Laat haar nooit een beslissing nemen
 • Koop geen onnodige cadeautjes voor de vrouw, met uitzondering van haar verjaardag, kerst en valentijnsdag
 • Zet jezelf op de eerste plaats. Jouw geluk gaat voorop. Jij als man stippelt je eigen koers uit en volgt je eigen pad. De vrouw zal je volgen en helpen waar zij maar kan
 • Zeg vaker nee tegen de vrouw. Ga niet overal in mee. Wil ze dat je een klusje voor haar doet? Zeg nee. Vraagt ze je mee om op de koffie te gaan bij haar moeder? Zeg nee. Wil ze haar zin doordrukken? Ook dan zeg je nee
 • Je smartphone gebruik je alleen om een afspraakje met haar te maken. Ook in een relatie. De smartphone is dus niet bedoeld om onnodig en zonder reden met elkaar te kletsen. Dat doe je alleen als je fysiek bij elkaar bent. Dus stuur haar niet onnodige berichtjes van hoe was je dag, wat ben je aan het doen etc. Dat is raar en niet aantrekkelijk. Laat haar jou contacten en gebruik dat moment om fysiek een afspraakje met haar te maken. Tijdens het daten, maar ook in een relatie. Het initiatief tot contact moet 80% van haar kant komen. Zo hou je haar geïnteresseerd en aangetrokken tot je
 • Stel je assertiever op. Zoals de bad boys dat ook doen. Neem de leiding en neem de beslissingen. Wees niet zo gericht op de vrouw, maar focus op het behalen van je dromen en doelen. Hanteer de 80/20% regel. Laat haar grotendeels het initiatief nemen tot contact en gebruik dat om haar de aandacht, tijd, affectie en emotionele stimulatie te geven waar ze zo naar hunkert. Zo hou je haar aangetrokken en geïnteresseerd. Tegelijkertijd focus jij op je eigen leven en doelen. Zij zal zich comfortabel en veilig bij je voelen en zich naar jou schikken

In een wereld waarin echte mannelijke rolmodellen steeds zeldzamer worden, denk aan het verval van traditionalisme, propaganda van lieve man gedrag, films- en series, nieuwsdiensten en de entertainmentindustrie die mannen neerzetten als halve vrouwen.

Maar ook de meer zachte aanpak in het onderwijs bij het opleiden en de opvoeding van jongens, is het niet vreemd dat de maatschappij onderhand zodanig gevormd is dat lieve man gedrag wordt aangemoedigd en bij veel mannen van jongs af aan met de paplepel wordt ingegoten.

Foute mannen onderscheiden zich van deze horde mannen door dominant en masculien gedrag te vertonen. Lieve man gedrag is echter dysfunctioneel gedrag en verwoestend, voor zowel gezonde man/vrouw interacties en relaties als de psychische gezondheid van de man in kwestie.

Dit geldt ook voor foute mannen, wat op lange termijn ook destructief gedrag is. Zowel voor hen zelf als hun relaties met vrouwen en andere mensen. Een echte alpha man is de perfecte kruising tussen allebei. Hij weet wanneer hij dominant of aardig moet zijn. Een echte man is daarom bereid hiermee te breken.

Wil jij geen aardige nice guy meer zijn? Dit boek houd je uit de friendzone.