De ellende van ongewild single zijn

De ellende van ongewild single zijn

 Ongewild langdurig single zijn als man is een donker en uitzichtloos pad. Hoe meer je hunkert naar een relatie des te langer je single status verlengt wordt. Vrouwen voelen snel aan dat je niet populair bent bij andere vrouwen en ruiken je wanhoop. In een oogwenk ziet ze al snel met wat voor man ze te maken heeft. 

Je sociale onhandigheid, onzekerheid en vertwijfeling wordt met precisie opgemerkt en geeft haar geen andere keuze om je af te wijzen. Ongewild langdurig single zijn is dan ook een negatief vacuum waaruit maar moeilijk valt te ontsnappen. Teleurstellingen in de liefde stapelen zich op, waardoor de man het maar opgeeft en niks meer probeert. 

Eerste indruk

Non-verbale communicatie speelt een belangrijke rol bij aantrekkingskracht, want dat bepaalt wat voor indruk ze van je heeft. De gewilde succesvolle zelfverzekerde man die de dames voor het uitkiezen heeft versus de loner die een negatieve, onzekere en behoeftige indruk maakt. De keuze is voor haar dan snel gemaakt. 

De reden is omdat de eerste haar niet nodig heeft voor zijn eigen geluk en zijn eigen weg gaat. Hij heeft een sterke visie en missie en is gericht op persoonlijke vooruitgang en geluk. Zijn gecentreerde, doelgerichte en gefocuste indruk is onweerstaanbaar en wekt haar interesse. 

De tweede heeft weinig om handen in zijn leven en heeft van een relatie krijgen zijn levensdoel gemaakt. Al zijn tijd en aandacht gaat in het vinden van die ‘ene’ om vervolgens afwijzing op afwijzing te verduren. Heel soms, heeft hij een succesje met intimiteit en een enkele keer ontmoet hij een dame met wie het goed klikt, intiem is maar toch weer afgewezen wordt.

Misgrijpen

Beschouw het als een flinke koersval naar beneden (zoals op de aandelenmarkt) wanneer je als single man een dame ontmoet met wie het klikt, op wie je verliefd bent en ze vanuit het niets je afwijst. Het leek te mooi om waar te zijn, je zat zowaar op een roze wolk en opeens krijg je weer een trap naar beneden. Terug naar de onderkant van de datingmarkt tussen de wanhopigen en ongelukkigen. 

Het leek eindelijk te lukken, je was er bijna…. maar greep toch weer mis en mag weer opnieuw beginnen. De emotionele ellende, radeloosheid en liefdesverdriet die je op dat soort momenten voelt als man is ongekend.

Emotionele achtbaan

De ongewild single man wordt heen en weer geslingerd tussen hoop en wanhoop, gelouterd door de strenge wetten van de datingmarkt en tot het uiterste getest op zijn mannelijke kracht. 

Het is een achtbaan van ervaringen, kortdurende romantische ervaringen worden afgewisseld met langdurige ervaringen van alleen zijn en uitzichtloosheid. Een enkele keer heeft hij een gelukje en waant hij in bed met een dame die hij heeft leren kennen en met wie het klikt.

Haar zoete geur en tederheid hemelen hem kortstondig op. Om vervolgens weer een berichtje te krijgen met ‘ he ik vind je een leuke jongen, maar wil verder niks serieus. Ik wil het hierbij laten’ en zo gaat het elke keer weer. 

De blijdschap wordt weer ingeruild voor gepieker, onzekerheid en angst om voor altijd alleen te blijven. Een kwellende toestand waar maar geen uitweg uit lijkt te zijn. Maar zoals met alles, kan een toestand nooit voor altijd zijn en uiteindelijk komt er een tijd dat je je situatie accepteert en er vrede mee lijkt te hebben. Het bijzondere is dat er juist dan positieve verandering ontstaat. 

Een nieuw begin  

Zie het als een zonnestraaltje die eindelijk doorbreekt in de zware bewolking die je leven teistert en een mix van innerlijke rust en vertrouwen in de toekomst geeft. Ook al zit je nog steeds in dezelfde miserabele situatie. 

Juist op deze schaarse momenten ontmoet je toevallig een dame met wie het goed klikt en waar potentie in zit. De interactie lijkt ook vanzelf te gaan en je hoeft amper moeite te doen. Hoe kan dat nu?

Stoppen met het zoeken naar een vrouw en tevreden zijn met jezelf, opent juist de deur naar de liefde. Liefde is iets wat niet afdwingbaar is of waar je recht op hebt, maar wat op je pad komt wanneer het moment daar is. 

Hoe harder je het nastreeft des te vaker je mis grijpt, als los zand wat door je vingers glipt. Maar wanneer je het loslaat en je richt op persoonlijke groei, doelen en vooruitgang, zet je de deur open en schep je een kans.

Tot slot 

De weg naar vrouwen en liefde is dus om eerst je eigen situatie te erkennen, te accepteren en er vrede mee te hebben. Vervolgens aan de slag met jezelf, je doelen en te worden wie je wilt zijn. Het hebben van richting, ambitie en het bereiken van doelen is de sleutel tot het hart van de vrouw.

Wanneer al je tijd en aandacht in je passie gaat en wat je maar wilt bereiken, maken angsten, twijfel, spanningen en gepieker plaats voor kracht, zelfvertrouwen, focus en ambitie. Het negatieve maakt dan geleidelijk plaats voor het positieve wat je een aantrekkelijke vibe geeft. 

Kwaliteiten die elke vrouw verlangt in een man. Een verandering die weer hoop geeft, optimisme en kansen op het vinden van een vrouw die bij je past en een fijne relatie. Succes!