Afwijzing door een vrouw? Zo ga je ermee om

Afwijzing door een vrouw? Zo ga je ermee om

 Een afwijzing door een vrouw is voor de meeste mannen een pijnlijke ervaring. Vooral als je gek op haar bent, is haar afwijzing maar moeilijk te verkroppen. Ontdek in dit artikel de mindset die jou helpt om de afwijzing te accepteren en sneller over haar heen te komen.  

 

Als je afgewezen wordt door de vrouw van je dromen, stel dan altijd jezelf de vraag:  

 “Waarom wil ik iemand, die mij niet wil?” 

 

Zodra je merkt dat ze terugkrabbelt, moeilijk doet, obstakels opwerpt, spelletjes met je speelt, met smoesjes komt, nooit tijd heeft, niet of traag reageert, zet dan per direct het hele idee van ‘dit is mijn droomvrouw’ maar uit je hoofd. Dit wordt niks.  

 Als ze je leuk vindt, dan is ze beschikbaar en doet ze niet moeilijk. Ze reageert dan vlot en wil snel afspreken. Ze is enthousiast en stuurt ook berichtjes uit zichzelf. Doet ze dit allemaal niet, dan heeft ze geen interesse (meer).  

Hoewel afgewezen worden pijnlijk is, is een snelle acceptatie hiervan de beste manier om weer snel over haar heen te komen. Haar blijven bestoken met berichtjes of de situatie ontkennen, laat haar niet van gedachten veranderen en heb je alleen jezelf mee.  

Er is altijd kans op afwijzing

Tip: om die reden moet je een vrouw nooit op een voetstuk zetten en altijd de kans open houden voor een mogelijke afwijzing. Hoe leuk ze ook tegen je doet, hoe enthousiast ze ook is.

Er bestaat altijd kans op afwijzing, omdat een vrouw zich niet door logica en ratio laat leiden, maar vooral door gevoelens en emoties.

Deze gevoelens schommelen voortdurend en is de reden waarom ze opeens van gedachten veranderd.

Hoe leuk jullie het ook hadden, wat ze ook allemaal tegen je zei, welke toekomstplannen ze ook met je had, het maakt niet uit meer. Als ze je niet meer voelt, dan is het voorbij.  

Optimisme

Een andere manier om afwijzing te accepteren is naar de toekomst te kijken. Misschien denk je nu: heb ik eindelijk mijn droomvrouw ontmoet, wijst ze mij vanuit het niets af en we hadden het zo leuk samen!

Ze is de mooiste vrouw die ik tot nu toe ooit heb gehad. Het lukt mij vast niet om weer zo’n mooie vrouw te krijgen.  

Je bent niet de enige die zo denkt. Genoeg mannen die kapot gingen nadat ze werden afgewezen door een bloedmooie dame waar ze een relatie mee hadden of mee aan het daten waren.

Maar waar ze jou in de bloei van haar leven heeft afgewezen, is de kans groot dat ze over 10 jaar dusdanig is afgetakeld dat haar afwijzing eigenlijk een zegen is, want: 

 

“Men age like wine, women age like milk.” – Anoniem  

 

De schoonheid van een vrouw is maar kort en piekt rond haar 23e jaar. Daarna wordt het alleen maar minder. Ze kan de veroudering enigszins tegenhouden, door een gezond dieet, levensstijl en voldoende beweging, waarbij het kantelpunt rond haar 35e jaar is.

Na die leeftijd is haar veroudering duidelijk zichtbaar en is ze lang niet meer zo aantrekkelijk, dan toen ze nog een twintiger was.  

Hoopvol

Mannen daarentegen, mits een gezonde levensstijl en veel beweging, rijpen veel beter en kunnen op oudere leeftijd er nog steeds goed uitzien.

Sterker nog: de echte mannelijke trekken, waar veel vrouwen na hunkeren, worden ook zichtbaar na het 30e jaar.

Om die reden zijn oudere mannen populair bij veel vrouwen, zowel jong als oud. Ze zijn charmant, wijs, financieel stabiel en hebben hun zaken voor elkaar. Dit maakt hen enorm aantrekkelijk.

Om die reden heb je als goed uitziende oudere man de vrouwen voor het uitkiezen, zoals  dames van je eigen leeftijd, twintigers of zelfs dames die nog ouder dan jou zijn.  

 

“De selectiemacht die jonge(kinderloze) vrouwen hebben, is de macht van jeugdigheid, vruchtbaarheid en schoonheid. Hierdoor zijn ze extreem veeleisend, onvoorspelbaar en wijzen veel mannen af.

Dit verandert als ze ouder worden, haar glans verdwijnt en ze worden minder veeleisend. Er vindt dan een verschuiving van de selectiemacht plaats, van de vrouw naar de man.

Haar uiterlijke curve maakt na een korte piek (rond haar 23e) een harde daling na haar 35e jaar, waarbij ze de selectiemacht verliest en deze eindelijk in handen komt van de man. Hij hoeft niet langer meer te bedelen om een date, maar diverse vrouwen willen een date met hem!

De  aantrekkelijkheidscurve van een man piekt namelijk rond zijn 34e jaar (een stuk later dan bij een vrouw), daarna vindt er (voor de vrouw zo aantrekkelijke) rijping plaats en stijgt door tot zijn 42e, om pas na die leeftijd stapsgewijs af te nemen.

Gooi opgebouwde welvaart en financiële middelen in de mix en je bent als oudere man zeer gewild op de relatiemarkt en hebt de dames van verschillende leeftijden voor het uitkiezen, zowel in Nederland als in het buitenland”.

 

Waar een man dus tot op hogere leeftijd kan genieten van vrouwelijk aandacht, heeft een vrouw die keuze niet. Na een zekere leeftijd is het gedaan met de aandacht en kijken de meeste mannen niet langer meer naar haar om.  Ze weet dat en daarom stellen de meeste oudere vrouwen hun eisen bij (naar beneden).

 

“Een jonge vrouw wil een bad boy, een oudere vrouw een goede man, maar jij als (oudere) man met geld, gespierd lichaam en materiele middelen, hebt de keuze tussen jonge én oudere vrouwen”

 

Waar ze in de bloei van haar leven nog veeleisend was en vele (goede) mannen heeft afgewezen en mogelijk tijd heeft verspilt aan foute mannen of bad boys.

Ze komt dan tot de pijnlijke conclusie om, als ze nog een gezin wil of een serieuze relatie, zich te richten op een goede man, maar dan is het al te laat.

De meeste mannen hebben namelijk alleen interesse in leuke jonge vrouwen in de vruchtbare categorie.

De rollen omgedraaid

De kans is dus groot dat die prachtige vrouw die jou keihard afgewezen heeft, 10 jaar later, eruit ziet als een alleenstaande moeder met overgewicht en rimpels. Je denkt dan: jeetje heb ik mij daar destijds zo druk om gemaakt.  

Wanneer jullie paden elkaar later weer kruisen, is het goed mogelijk dat ze onder de indruk van je is en alsnog interesse toont. Jij hebt ondertussen, als je de adviezen op deze website of in mijn boek hebt toegepast, de vrouwen voor het oprapen en bent haar allang weer vergeten. 

De tafels zijn dan omgedraaid, de macht ligt in jou handen. Nu bepaal jij of het wat wordt of niet. Jij hebt de macht om haar af te wijzen of niet.

Conclusie:

Als het aankomt op afwijzing, besef dan altijd dat je niet iemand wil die jou ook niet wil. Bedenk ook dat het slechts een momentopname is en de pijnlijke situatie uiteindelijk verdwijnt tot een vage herinnering, waarbij er nog vele vrouwen in je leven zullen komen en gaan.

Vrouwen die nog leuker en mooier zijn, dan de dame die je heeft afgewezen. Tijd is daarbij je grootste vriend en helpt je om de hele ervaring in perspectief te zien.

Echte liefde verloopt namelijk vloeiend en een vrouw die jou leuk vindt, maakt zich beschikbaar en doet de deur voor je open. Bij afwijzing, smijt ze de deur dicht zodat je geen andere keus hebt om bij haar weg te lopen.

Want je kunt haar niet dwingen om jou leuk te vinden. Ze voelt het of niet. Voelt ze het niet, haar verlies en je gaat je eigen weg weer.