7 voordelen van datingsites

7 voordelen van datingsites

 Hoewel ik niet fan ben van online dating, zijn er enkele voordelen van datingsites. Het is een gemakkelijke manier om vrouwen te ontmoeten. Om die reden loont het de moeite om af en toe een gokje te wagen en online je geluk te beproeven. Ontdek hier enkele voordelen van internet dating.

 

1. Gemak

Het is de meest luie en laagdrempelige vorm van vrouwen ontmoeten. Je merkt snel of je populair bent en of ze interesse heeft of niet. In dat opzicht is online dating een ideaal middel voor de knappe of stoere man. Hij maakt de meeste kans op veel matches en dates.

2.  Goedkoop

Op date gaan betekent vaak de portemonnee trekken. Zelfs als er geen klik is, ben je toch geld kwijt op een eerste date. Het voordeel van gratis datingsites is dat je, bij een klik, gratis dames kunt ontmoeten en het contact kunt voortzetten via WhatsApp of videobellen. Bij een klik, kun je alsnog met haar afspreken, wat de kans op een succesvolle date vergroot.

3.  Efficiënt

Internetdaten is de meest efficiënte vorm van daten. Je weet al snel of de ander je leuk vindt of niet. Als ze je leuk vindt, hapt ze enthousiast op je berichtjes en stuurt ze ook uit zichzelf berichtjes. Hoor je niks, reageert ze traag, word je geblokt of stuurt ze één woord berichtjes, dan heeft ze geen interesse. Op die manier weet je al snel waar je aan toe bent en waar je wel of geen moeite in moet steken.

4.  Interactie

Deze sites geven je de mogelijkheid om diverse vrouwen te ontmoeten. De kans op het krijgen van een date via online dating is indrukwekkend laag. Als puntje bij paaltje komt, durven de meeste dames niet af te spreken of blokken je op het laatste moment.

Om die reden is het belangrijk om niet al je eieren in één mandje te doen. Wed niet op één paard en gooi meerdere hengels uit en kijkt vervolgens wie er hapt. Op die manier krijgt je meer online interactie en is de kans op een daadwerkelijke date een stuk hoger.

5.  Seks

Zit je verlegen om intimiteit, dan is online dating een prima maar ook risicovolle manier om aan die behoefte te voldoen. Er zijn genoeg dames die net als jou op zoek zijn naar seks en verder niks serieus. Om die reden wordt internetdaten door veel mannen (en vrouwen) gebruikt om one-night stands te regelen.

Let op: als man moet je minimaal een 7 zijn (op de aantrekkelijkheidsschaal) om dit voor elkaar te krijgen. Stoer uitziende heren met een gespierd lichaam of rijke mannen zijn ook kansrijk.

6.  Veilig

Zeker als je met een vreemde meid afspreekt, weet je niet altijd wat je kunt verwachten. Voor je eigen veiligheid kun je online al snel filteren of ze gestoord of normaal is. Zo had ik ooit online contact met een dame die ongeduldig werd als ik te laat reageerde en op een gegeven moment mij zelfs begon te stalken.

Toen ik helemaal niet meer reageerde, begon ze zelfs te schelden. Vreemd genoeg, wilde ze toch nog steeds afspreken. Natuurlijk is het nooit tot een date gekomen en heb ik haar direct geblokt.

7.  Opties

Online dating geeft je meer opties dan slechts de keuzes binnen je eigen sociale kring of omgeving. Zo leerde ik via internetdate een uitwisselingsstudente uit Honduras en een politieagente kennen. Typen dames die ik vermoedelijk in mijn eigen sociale kring of offline vijver, nooit had ontmoet. Het geeft je de kans om dames uit diverse sociale lagen en met verschillende achtergronden te leren kennen en vergroot dus je keuzevrijheid.

Conclusie

Hoewel de voordelen in mijn optiek niet opwegen tegen de nadelen, kan het geen kwaad om online dating op te nemen in je arsenaal om nieuwe dames te leren kennen. Het is een handig, goedkoop en laagdrempelige manier om dames te ontmoeten. Staar er niet blind op en blijf de focus houden op offline daten. Maak voor jezelf de afweging of het voor je werkt of niet. Succes!