7 verrassende voordelen van het hebben van een vriendin

7 verrassende voordelen van het hebben van een vriendin

 De voordelen van een vriendin hebben zijn enorm. Het leven is makkelijker en zonniger met de juiste vrouw aan je zijde. Lees snel meer.

1. Zekerheid

Als je alleen bent en je hebt problemen met je familie, raakt werkloos, je word ziek of wat dan ook, dan kun je bijna nergens terecht met je problemen. Vooral als je geen vrienden hebt of al op leeftijd bent, sta je er snel alleen voor. Een goede vrouw aan je zijde, helpt je weer overeind als dat nodig is.

In dat opzicht fungeert een gezonde relatie als een soort vangnet voor de momenten waarin het minder goed gaat in je leven. Dat niet alleen, ze zorgt er ook voor dat je weer uit de ellende komt en steunt je waar nodig, zowel emotioneel, praktisch als financieel.

2. Seks & liefde

In een gezonde relatie heb je regelmatig seks en andere vormen van intimiteit. Dat is fijn, want als single heb je die regelmaat niet en heb je, als je geluk hebt, af en toe een one-night stand of die enkele zoen in de kroeg of op een date.

Om het gemis aan vrouwelijke liefde te compenseren en de leegte op te vullen, wenden vele single mannen zich tot duistere porno en masturbatie. Helaas zorgt dit ervoor dat de leegte nog scherper wordt en het gemis van een vriendin die van je houdt en je voorziet van liefde en warmte hakt er nog dieper in.

3. Gezondheid

Alleen in je hok of flat, met niemand aan je zijde, is de verleiding groot om voor de zoveelste keer een pizza te bestellen, te snacken, een biertje te pakken of een kant- en klare maaltijd bij de super om de hoek in je boodschappenmand te gooien.   

Ik chargeer uiteraard en natuurlijk zijn er uitzonderingen op de regel, maar vele single heren die ik ken, blinken niet uit in een gezonde levensstijl op het gebied van dieet en voeding. De kans is groot dat je vriendin je regelmatig voorziet van een gezonde maaltijd na een drukke werkdag en voeding zelf ook belangrijk vindt en je indirect daarmee helpt met een gezonde levensstijl.

4. Rust

Je komt meer tot rust en hebt minder stress als je in een gezonde vaste relatie zit. Niet langer als een hyena het uitgaansleven afspeuren op zoek naar intimiteit en niet langer meer je tijd verspillen op online datingsites, waarbij de kans op het winnen van de loterij tegenwoordig nog makkelijker is dan een nette dame vinden voor een serieuze relatie.

Elke keer weer die stress of ze reageert, wil afspreken of niet, afwijzingen in het uitgaansleven, falende scharrels, kansloze eerste dates enzovoort. Eenmaal een vriendin, ben je verlost van alle ellende en wentel je aangenaam in de vreugde van geborgenheid en rust die een goede relatie biedt. 

5. Status

Een fijne bijkomstigheid is de stijging van je sociale en maatschappelijke status. Vooral als je een knappe vriendin hebt, wordt deze in een ruk verhoogd. Hoe knapper, des te hoger je status. Mensen nemen je serieuzer en zien je als vol aan.

Niet meer die ene rare vrijgezel die op verjaardagfeestjes en sociale gelegenheden getreiterd wordt met zijn single status, niet serieus wordt genomen en minder wordt gerespecteerd door al die vrienden en kennissen die zelf wel een relatie hebben. Een nadeel is mogelijke jaloezie, geroddel en afgunst onder vrienden, vooral als ze zelf geen vriendin hebben of jouw vriendin knapper is dan die van hen.

6. Financieel

Een relatie kost geld. Om de relatie goed te houden is het belangrijk om ook regelmatig iets leuks met haar te doen. Af en toe een weekendje weg, uit eten of een cadeautjes voor haar kopen. Het onderhouden van een relatie draait niet op slechts communicatie, vertrouwen en intimiteit, maar kent ook een financieel-materieel component waar rekening mee gehouden moet worden.

Het voordeel van deze financiële druk, is dat het de man aanspoort om meer geld te verdienen, zodat hij ook de middelen kan bieden om de relatie in financiële zin gezond te houden. Het prikkelt voor het starten van een onderneming, een beter betaalde baan te zoeken of te gaan investeren.

7. Zelfverbetering

Een vaste relatie is een studie op zichzelf. Het dwingt je tot persoonlijke ontwikkeling om de relatie goed en gezond te houden. In het begin is het natuurlijk lust en lol, maar daarna wordt het werken om bij elkaar te blijven.

Dat gebeurt alleen als je bereid bent om bepaalde kwaliteiten aan te leren, zoals leren communiceren, geduld te hebben, leren geven, voor een ander zijn, altijd doen wat je zegt, verantwoordelijkheid nemen en doel en richting in het leven te hebben.

Als single leef je vaak meer bij de dag en komen deze kwaliteiten minder aan bod. Maar een goede vrouw zet je op scherp, werpt bijtijds obstakels op, daagt je uit en test je om deze kwaliteiten.

Conclusie

Zoals geschreven is het aangaan van een vaste relatie een allesomvattende verandering in levensstijl en persoonlijke ontwikkeling. Onder de streep, wegen de voordelen duidelijk meer op dan de nadelen. In zekere zin domesticeert het de man op een positieve manier en dwingt hem tot het leren van waardevolle kwaliteiten om verzekerd te blijven van de relatie.

De prijs die betaalt wordt is het inleveren van vrijheid voor aangename vastheid met een rijkdom aan aspecten die goed zijn voor de man in zowel emotioneel, fysiek als persoonlijk opzicht. Het geeft warmte, betekenis en vrolijkheid aan het leven. Wanneer deze kans zich voordoet, laat hem dan ook niet onbenut, maar grijp deze met beide handen aan. Succes!