7 thuis date ideeën voor een leuke date in huis

7 thuis date ideeën voor een leuke date in huis

 Nu met de lockdown vinden vele dates in huis plaats. Of je nu een eerste date of een tweede date hebt met een meid die je net kent of een date night organiseert met je vaste vriendin, er zijn meer dan genoeg activiteiten die je in huis kunt doen. Ontdek ze hier allemaal.

 

Bij een thuisdate denk je al heel snel aan Netflix en chill. Maar wist je dat je veel meer uit je date kunt halen, dan slechts een drankje en een film? Ontdek hier alle ideeën om je date te verrassen en een verpletterende indruk op haar te maken.

1. Thuis ‘ uit eten’

Dit is heel geschikt voor een tweede date of een date met je eigen partner. Nu je niet naar het restaurant kunt, laat je het restaurant naar jou toekomen. Kies voor een gerecht wat niet te zwaar op de maag ligt, koop een bijpassend fles wijn bij de wijnwinkel, paar kaarsjes aan, muziekje op de achtergrond en genieten maar.

Tip: bestel een lekkere Spaanse paella, met voor en nagerecht. Houd ze niet van vis of vlees, regel dan een vegetarisch gerecht voor haar.

2. Wijnproeverij thuis

De meeste vrouwen zijn gek op wijn drinken. Het organiseren van een mini wijnproeverij voor 2-personen is daarom bij uitstek een leuk idee voor een (eerste) date. Maak het gezellig in huis, serveer een bijpassende proeverij plank en je bent klaar voor de avond. Het is romantisch, ontspannen en je komt met elkaar snel in de sfeer. Tip: kies voor witte wijn.

3. Bord of gezelschapsspel

Samen een spelletje spelen is een andere ontspannen manier om elkaar beter te leren kennen. Het maakt daarbij niet zoveel uit wat je speelt, desnoods ga je met haar kaarten. Zet wat op tafel, kaarsje aan en regel een fles drank erbij of wat fris als je date niet drinkt.

Zet de kachel op temperatuur en relaxen maar. Samen een spelletje spelen is comfortabel, schept een band en is ook spannend, want wie gaat er winnen? Een ander voordeel is dat je niet steeds met elkaar hoeft te praten en daardoor de date een meer relaxte lading geeft. Mini tafelvoetbal, sjoelen of golf, zijn andere prima activiteiten om met je date te doen. 

4. Samen koken

Ga met elkaar de keuken in en bereid samen een maaltijd. Kies een gerecht wat jullie allebei aanspreekt, maar nog nooit gegeten of klaargemaakt hebben. Op die manier maak je er ook een uitdaging van. Samen koken is een ontspannen en actieve manier om elkaar beter te leren kennen. Omdat je samen aan de slag bent, merk je direct of er een klik is. Het is spannend, actief, intensief maar toch ook ontspannend. Tip: maak samen Sushi.

5. Voor haar koken

Je kunt ook zelf de chef uithangen en voor je (eerste) date koken. Veel vrouwen vinden het heerlijk om eens even lekker in de watten te worden gelegd door een man. Dus schitter in de keuken en maak een onvergetelijke indruk op haar met een heerlijke maaltijd. Tip: achterhaal via haar social media wat ze lekker vindt en verras haar met haar lievelingseten.

6. Een puzzel maken

Dit is meer geschikt als date met je vaste vriendin. Koop een doos met een paar duizend stukjes en ga er eens samen goed voor zitten. Puzzelen maakt gelukkig, creatief en neemt de stress weg. Zeker als het af en toe wat dondert in jullie relatie, kan het geen kwaad om haar tanden eens te laten zetten in een puzzel van 1000 stukjes of meer.

7. Regel een thuisbiosscoop

Samen een film kijken is meer geschikt voor een vervolg date. Huur een bioscoopfilm en regels kussens en een warme deken om samen op te zitten. Tip: huur een video projector voor de echte bioscoop ervaring.  Vanzelfsprekend regel je echte popcorn en kijken maar. Succes verzekerd!