7 signalen dat je in de friendzone zit

7 signalen dat je in de friendzone zit

 Wat zijn signalen dat je in de friendzone zit? Een vrouw die jou gefriendzoned heeft, geeft zowel duidelijke als subtiele signalen dat ze je als een goede vriend ziet. Eenmaal in de friendzone, kom je er bijna niet meer uit. Dus zodra je één of meerdere van onderstaande signalen krijgt, is het beste om haar los te laten en je te richten op een andere vrouw. Ontdek hier de belangrijkste signalen.

1. Ze is oncomfortabel als je haar aanraakt

Hoe leuker ze je vindt, des te aanrakerig ze wordt. Ze raakt je dan subtiel (tikje) of, als ze echt gek op je is, seksueel aan. Ze pakt dan je hand vast of streelt je.

Omgekeerd is ook waar: hoe leuker jij haar vindt, des te meer probeer je fysiek contact met haar te maken. In al je enthousiasme gaat dat soms heel onbewust. Ze weet dat je haar leuk vindt, als je dat doet. Is haar interesse wederzijds? Dan raakt ze jou ook aan.

Als je wilt weten of ze je echt leuk vindt, let er dan vooral op of zij je meer aanraakt, dan jij haar. Hoe meer fysiek contact ze zoekt, des te hoger is haar interesse.

Maar merk je dat ze blokkeert, bevriest, afstandelijk wordt of ze doet ze de armen over elkaar, wanneer je haar aanraakt? Ze is dan oncomfortabel en heeft geen interesse, ook al kunnen jullie het goed met elkaar vinden. Je bent dan gefriendzoned.

2. Ze heeft het over andere mannen die ze leuk vindt

Persoonlijk voorbeeld! Tijdens een Erasmus uitwisseling in het buitenland, zat ik met een knappe Duitse meid in de klas. Ze was oogverblindend mooi en we hadden een hele goede klik. Toch probeerde ik niks bij haar (ik had toen niet de kennis over vrouwen, die ik nu wel heb) en gingen we min of meer als vrienden met elkaar om.

Ik dacht: als ik eerst gewoon vrienden met haar ben, dan vind ze mij vanzelf wel leuk. De hogeschool organiseerde een feestje voor alle internationale studenten en de Duitse schone uit mijn klas vroeg of ik ook ging.

Ze stelde voor om samen te gaan. Ik dacht: wauw…  Dit is mijn kans, vanavond ga ik haar versieren. Het is nu of nooit. Al lopend naar de kroeg, zat ik al plannen en strategieën te beramen, hoe ik haar ging versieren en wat het juiste moment was.

We gingen dus met z’n 2en naar de bar waar het feest plaatsvond. Ik nam haar mee naar de dansvloer en tijdens het dansen pakte ik haar hand vast, maar die liet ze alweer snel los en bleef ‘neutraal’ (dus niet verleidelijk) voor mij dansen.

Op een gegeven moment kwam er een zwoel R&B nummer, waarop de andere jongens en meiden in de zaal sensueel met elkaar dansten. Dus ik ging achter haar dansen, maar ze reageerde er niet op. Toen draaide ze opeens om en zei ze me: zie je die jongen daar? Ik vind hem zooo’n lekkerding! Ik ben echt gek op hem, ken jij hem??

Verbijsterend realiseerde ik mij dat ze me had gefriendzoned. Ik maakte geen schijn van kans. Als je met een dame bent en ze heeft het over andere mannen die ze lekker of leuk vindt, dan ziet ze je als een gewone vriend.

3. Ze wil niet dat je haar hand vast pakt

Je hand vastpakken is iets heel intiems voor een vrouw. Ze pakt dus alleen je hand vast als ze je echt leuk vindt en doet dit dus niet bij een ‘gewone’ vriend, tenzij heel kort. Maar als ze je hand pakt, deze vasthoudt en zelfs een beetje streelt, dan heeft ze interesse.

Wanneer je haar hand pakt en ze trekt haar hand snel bij je weg, dan heeft ze geen interesse. Of als je haar hand pakt en ze zegt: wat doe je?? Ook dan heeft ze geen enkele romantische interesse.

4. Ze maakt zich niet mooi voor je

Hoe hoger haar interesse, des te mooier ze is. Ze besteedt dan de nodige aandacht aan make-up en kleding. Dat doet ze omdat ze wil dat jij haar ook leuk vindt. Ze weet dat ze je kan verleiden met haar uiterlijk en dat is ook precies de reden waarom ze daar de accenten op legt.

Omgekeerd is ook waar, hoe lager haar interesse, des te minder moeite ze neemt om er mooi voor je uit te zien. Dus als je met haar afspreekt en ze doet open in haar huispak, pyjama, geen make-up etc, dan weet je dat je gefriendzoned bent.

5. Ze zegt eerlijk dat ze alleen vriendschap wil

Soms heb je geluk en zegt ze eerlijk dat alleen vriendschap wil. Als tiener had ik een oogje op een dame die ik via mijn vriendengroep had leren kennen. We kwamen elkaar af en toe tegen in de kroeg en hadden een leuke klik.

Ze had mijn nummer en ik haar had nummer, maar gebruikte dat nummer niet om haar op date te vragen, maar gewoon om random wat berichtjes heen en weer te sturen. Ik merkte dat ik het was, die altijd maar als eerste een berichtje naar haar stuurde en kreeg dan een neutraal vriendelijk berichtje terug.

Op een dag was ik het zat, ik dacht: dit gaat nergens heen en ik vind haar best wel leuk, dus ik moet iets doen nu. Ik stuurde haar toen een sms’je met de vraag of ze ook met mij naar de bios wilde.

Ik kreeg toen direct een sms terug: ja, dat lijkt mij leuk, maar ik wil dan wel als vrienden naar de bioscoop. Je bent een aardige jongen hoor, maar ik wil alleen vriendschap!!  Die biosdate ging dus niet door, de reden is duidelijk.

6. Ze maakt bij anderen duidelijk dat jullie geen stelletje zijn

Nu heb je mannen die zogenaamd een ‘goede vriendin’ hebben of al heel lang bevriend zijn met een dame, waarvan andere mensen denken dat jullie een setje zijn. Vaak is het zo dat de man in kwestie de vriendschap gebruikt als opstapje voor een latere relatie.

Hij denkt: als ik eerst bevriend met haar ben, dan ziet ze vanzelf wat voor leuke jongen ik ben en dan wil ze vast wel meer. Het enige wat je hiermee bereikt, is dat je jezelf voor de gek houdt.

Een goede graadmeter is namelijk wat ze tegen anderen over jullie zegt. Een dame die gek op je is, benoemt het woordje vriendschap niet eens, maar hemelt je bij anderen (haar familie of vriendinnen) juist op.

Zodra jullie samen gezien worden en ze zegt direct: we zijn gewoon vrienden hoor dan weet je gelijk dat je gefriendzoned bent.

7. Ze gebruikt je als praatpaal

Ze gebruikt je als schouder om op te huilen, als therapeut of als praatvriend voor welk probleem dan ook. Ze neemt alleen contact op als ze gedumpt is door de zoveelste bad-boy of als haar relatie op springen staat.

Ze behandelt je dus, zoals ze haar vriendinnen behandelt. Om haar ei kwijt te kunnen, haar hart uit te storten. Wanneer alles goed gaat in haar liefdesleven, hoor je niks van haar, maar zodra je een berichtje krijgt, weet je dat het weer mis is.

Ze weet je dan te vinden en gebruikt je om haar liefdesverdriet te verwerken. Ze weet dat je er altijd voor haar bent, maar ze weet ook dat je haar leuk vindt en dat is ook de enige reden waarom ze jou als ‘gewone’ vriend houdt.

Ze heeft dan altijd iemand om op terug te vallen als het in haar eigen liefdesleven niet lekker gaat en is bovendien verzekerd van onvoorwaardelijke mannelijke emotionele steun en aandacht, wanneer het even niet lekker gaat in haar leven.

Kortom, je bent haar steun en toeverlaat, terwijl ze daar juist haar vriendinnen voor heeft! Het beste is om jezelf altijd te positioneren als potentiële liefdespartner en niet als emotionele vaatdoek of praatvriend.

Conclusie

Als je wilt weten of je in de friendzone zit, let dan vooral op één of meerdere van bovenstaande signalen. Het goede nieuws is dat een vrouw je helpt als ze je leuk vindt. Ze maakt het je dan makkelijk en creëert pro-actief mogelijkheden voor romantiek.

Ben je gefriendzoned, dan ontneemt ze je die mogelijkheid en doet ze juist moeilijk. Ze laat dan expliciet merken dat ze liever vrienden blijft, behandelt je als haar therapeut of houd je vriendelijk op afstand.