7 nadelen van datingsites

7 nadelen van datingsites

 Al eerder schreef ik dat het ontmoeten van vrouwen via datingsites, voor de doorsnee man steeds moeilijker is. Om die reden is het belangrijk om er niet al te veel van te verwachten. Ontdek hier 7 nadelen van online datingsites.

1. Catfish

Het komt regelmatig voor dat een dame er offline anders uitziet dan online. Online gaat men af op enkele (bewerkte) foto’s die onaantrekkelijkheden verhullen, die offline wel te zien zijn. Dat verklaart waarom de meeste online dates telkens weer op een teleurstelling uitlopen. In werkelijkheid is ze niet zoals ze zichzelf online presenteert.

2. Duur

De meeste datingsites werken met een abonnement of via de aankoop van credits. Het nadeel is dat je voor een service betaalt, terwijl het onduidelijk is wat je ervoor terugkrijgt. In dat opzicht is het te vergelijken met een loterij.

Je betaalt voor een kans, maar zelden krijgt men deze kans, terwijl er wel betaald wordt. Dit maakt online dating een dure aangelegenheid. Nu zijn er enkele gratis datingsites, maar het probleem van deze sites is dat ze een vergaarbak zijn van bots, spam, scanners en prostituees.

3. Slecht voor zelfvertrouwen

De kans op weinig tot geen matches en vele afwijzingen is groot als normaal uitziende man. Online word je afgewezen door bepaalde dames die jou offline wel een kans geven. Een datingsite is in dat opzicht een waar paradijs voor de knappe man en bad boy. Omdat vooral het visuele telt, zijn zij het die het gros van de matches incasseren. Een normale kerel heeft er dus niks te zoeken.

4. Verslavend

Het gamification effect van deze sites heeft een verslavende werking, vooral als je veel matches krijgt en opties hebt. Het stimuleert dopamine, spanning en een overkill aan keuzevrijheid. Er is zogenaamd altijd iets beters.  Zelfs als je een klik of een leuke date hebt, is de kans groot dat je nog even ‘ verder wilt kijken’  Wat het hele doel van een datingsite (een date vinden en eventueel een relatie krijgen) weer teniet doet. 

5. Slechte seks

One night stands via datingsites vallen vaak tegen. De liefdeloze seks, gericht op rauwe lust wordt veelal als mechanisch en egoïstisch ervaren. Seks met onbekenden stimuleert zowel het verslavende dopamine als adrenaline, maar voor beide seksen komt de emotionele klap na de daad en kan zelfs schadelijke (depressieve) lange termijn effecten hebben.

Vooral voor de mensen die er geregeld aan doen. Bovendien is er geen onderlinge emotionele verbondenheid en de kans op SOA groot. Dat maakt de hele ervaring raar, goedkoop, leeg, onbevredigend, risicovol en zelfs schadelijk.

6. Oppervlakkig

Slechte weinig dames nemen de moeite om je bio te lezen. Het is vooral het visuele plaatje wat bepaalt of ze interesse heeft of niet. Een knap uiterlijk, status en het subtiel tonen van welvaart, doen het goed online. Ook bad boys doen goede zaken op datingsites. Ben je een normaal uitziende man en heb je ook geen dikke bankrekening, reken dan op vele afwijzingen en weinig matches. 

7. Tijdsverspilling

Datingsites kosten meer tijd, dan wat het oplevert. De tijd die je steekt in het grasduinen door de profielen naar de perfecte dame kost verdomd veel tijd. Vervolgens is de kans groot dat ze niet reageert, traag of ze reageert wel maar wil verder niet afspreken. De gemiddelde man steekt veel uren in datingsites, zonder dat het tot een date komt.

Conclusie

Voor de meeste mannen voegen datingsites weinig waarde toe. Het is prima als je af en toe online een gokje wilt wagen, maar verwacht er niet te veel van. De voordelen van deze sites wegen niet op tegen de vele nadelen. Een normaal uitziende man die zichzelf waardeert en respecteert, heeft er dan ook niks te zoeken. Voor hem is de offline wereld een beter alternatief.