20 jaar en nog geen vriendin. Wat nu?

20 jaar en nog geen vriendin. Wat nu?

 20 jaar en nog geen vriendin? Als je rond de 20 bent en nog nooit een relatie hebt gehad, snap ik je ongerustheid. Je hebt vast vrienden die regelmatig vriendinnetjes hebben of zelfs een serieuze relatie. Je voelt je dan onder druk gezet en wilt dan zelf ook een vriendin. Toch hoef je geen zorgen te maken en heb je nog alle tijd. Ontdek hier hoe dat zit.

Onzekerheid

Een man van rond de 20 is in de bloei van zijn leven en een wandelende testosteronmachine. Rond die leeftijd zie je de interesse voor de vrouwen opvuren en de eerste (seksuele) ervaring opdoen. Je ziet dan om je heen veel koppeltjes vormen of zelfs leeftijdsgenoten die al vader worden. Dat kan dan een bepaalde druk, angst en onzekerheid geven. Je denkt dan: shit, het wordt tijd dat ik ook een vriendin krijg, anders val ik straks buiten de boot.

Heel normaal, want als jonge kerel ben je nog gevoelig voor de meningen en verwachtingen van de buitenwereld en wil je graag door je sociale omgeving geaccepteerd worden/dan wel voldoen aan de maatschappelijke norm. Iets wat uiteindelijk gaat verdwijnen als je ouder wordt als man en je niet langer meer druk maakt wat een ander van jou of je leven vindt.

De gevaren van een vaste relatie op jonge leeftijd

Toch is het verstandig niet te rigoureus een relatie aan te gaan. Zeker niet op die jonge leeftijd. Kijk, een jonge kerel van in de twintig weet vaak nog niet wat hij wil in het leven en is nog lang niet (mentaal) volwassen.

Dat gebeurt pas rond het 30e jaar. De twintiger zit meer in de fase van feesten, achter de vrouwen aan, de wereld verkennen, zichzelf ontdekken, ervaringen opdoen etc. Iets wat een oudere 30-jarige man op een gegeven moment achter zich laat en meer in stabiel vaarwater komt.  

Ook jonge vrouwen weten vaak amper wat ze willen of zoeken. Beide ontbreekt het aan de nodige levenservaring, wijsheid, relationele training en volwassenheid, aspecten die de harde voorwaarden vormen voor een langdurige gezonde en vooral stabiele vaste relatie.

De meeste relaties rond de leeftijd zijn dan ook van korte duur, zijn rommelig met veel drama. Men is niet compatibel of heeft geen flauw idee wat ze met die relatie aan moeten.

Over koppelvorming bij jonge mensen

De meeste van die relaties vormen zich impulsief, op basis van fysieke aantrekkingskracht en lust, maar kennen weinig inhoud. Al zijn er uitzonderingen, zo ken ik een jongen die al vanaf zijn 15e met dezelfde vrouw samen is en nu rond de 30 is en nog steeds gelukkig met haar is.

Maar dat is de uitzondering op de regel, omdat de meeste jonge mensen, dankzij hormonen, onvolwassenheid en onbezonnenheid, grote moeite hebben met vaste relaties en dus verzeild raken in korte romances en van relatie naar relatie gaan.

Ik zeg dus niet dat het niet kan, maar veel van dat soort mensen die al op jonge leeftijd iemand vinden die goed bij hen past, komen vaak zelf uit hechte liefdevolle gezinnen of hebben het geluk iemand te treffen waarmee ze compatibel zijn.

Persoonlijk voorbeeld

Kijk, een vaste relatie is iets wat altijd nog wel kan, maar jezelf opbouwen als man is iets wat je juist in je jonge jaren moet gaan doen. Omdat je dan de kracht en energie hebt om de beste versie van jezelf te worden. Iets wat ik zelf onvoldoende heb gedaan, toen ik nog een tiener en twintiger was. Ik hield ik mij te veel bezig met vrouwen en was daar te veel gefocust op.

Uiteraard, ik ging naar school, ging studeren, maar haalde er te weinig uit wat er in zat, omdat ik meer gericht was op vrouwen versieren dan rijk worden. Nu na mijn 35e ben ik bezig met een flinke inhaalslag, maar wil ik jullie jonge mannen op het hart drukken niet dezelfde fout te maken die ik destijds maakte.

Nu heb ik een vriend die precies het tegenovergestelde deed. Hoewel hij populair was bij de dames in zijn jonge jaren, was hij meer gefocust op geld verdienen en bedrijven opbouwen, dan zich bezighouden met vrouwen en relaties. Dat kwam later wel, wat ook kwam, want toen hij eenmaal de 30 gepasseerd was en zijn financiële zaakjes goed voor elkaar had, kreeg hij een knappe vriendin van begin 20.

Richt je op persoonlijke groei

Het is dus beter om als jonge twintiger te focussen om de beste mannelijke versie van jezelf te worden. Het is de beste leeftijd om jezelf op te bouwen, hard te werken, productief te zijn en je dromen waar te maken.

Een eigen bedrijf, de wereld over reizen, rijk worden, je eigen koophuis, leren investeren of je alvast verdiepen in skills die je helpen om de juiste vrouw aan te trekken en een gezonde lange termijn relatie met haar te hebben, mijn boek helpt je daar graag mee.

Waarom een vriendin later wel komt

Die vriendin komt dan later wel, want hoe meer jij gericht bent op jezelf en je eigen persoonlijke groei als man, des te groter de kans dat je opvalt bij de vrouwen en een leuke dame aantrekt die goed bij je past.

Een vrouw wil uiteindelijk een man met een doel of passie. Een man die ergens naartoe gaat in het leven en haar niet per se nodig heeft om daar te komen. Een man die niet van haar zijn grote doel in het leven maakt en ook subtiel laat merken haar niet nodig heeft voor zijn eigen geluk. Vreemd genoeg, maakt die houding hem zo aantrekkelijk.

Het zijn altijd de onbereikbare, drukke mannen die populair zijn bij de vrouwen. Ze houden zich amper bezig met de vrouwen, maar meer met geld verdienen en dromen waarmaken. Juist als twintiger ben je in de beste positie om daarmee aan de slag te gaan, veel makkelijker dan wanneer je de dertig gepasseerd bent.

Conclusie

Als je 20 jaar bent en nog geen vriendin hebt, is er dus niks aan de hand. Als man heb je nog tijd zat om een leuke vriendin te krijgen. Je bent jong en hebt nog een heel leven voor je, richt je dus vooral op persoonlijke ontwikkeling en geld verdienen. Wanneer dat op orde is, heb je nog alle tijd om een vriendinnetje te zoeken.

Een vaste relatie op te jonge leeftijd kan dat juist beperken en weerhouden je dromen waar te maken. Sterker nog, als je haar per ongeluk zwanger maakt  (wat regelmatig gebeurt) en jullie zijn niet compatibel, kun je lelijk in de problemen komen en creëer je een slechte toekomstige basis.

Dat betekent niet dat je de vrouwen links moet laten liggen. Zeker niet, ga gerust daten, maar stap niet te snel een serieuze relatie in. Ga eerst aan de slag met jezelf. Jij komt op de eerste plaats en ik gun jou een geweldig leven met veel succes, geld in overvloed, een goede gezondheid, veel wijsheid en levenservaring. Die leuke vrouw komt dan vanzelf wel op je pad en dan kun je altijd nog beslissen of je een relatie met haar wil of niet.