Zo herken je slechte vrienden

Zo herken je slechte vrienden

 Slechte vrienden brengen veel ongeluk. De invloed van slechte vrienden op het eigen gedrag is groter dan je denkt en beïnvloed negatief je succes in het leven. Bij vriendschappen gaat het niet om aantallen maar om de kwaliteit van deze relaties. Verkeerde vrienden staan geluk, zelfvertrouwen en vooruitgang in de weg.  Alpha mannen in het bijzonder hebben bijna geen vrienden. Veel mannen voelen zich niet comfortabel in de buurt van een alpha en ontwijken deze man.

De reden is dat hij buiten de groep valt, komt door zijn authenticiteit, hij niet gecontroleerd kan worden door anderen en hij de capaciteit heeft andere mannen te doorzien en hun onzin te ontmaskeren. Dit maakt hem uniek maar ook gevreesd.

Als je de kwaliteit van je eigen vriendschappen wilt testen, kijk dan naar wat je vrienden doen en niet wat ze zeggen. Je zult zien hoe weinig echte vrienden je eigenlijk hebt. Wanneer verbreek je een vriendschap? Herken de volgende 7 type vrienden waar je niks aan hebt.

1: de flaker

Deze man neemt jouw tijd niet serieus en komt zijn afspraken niet na. Je spreekt met hem af of maakt afspraken en hij komt niet opdagen of laat niks van hem horen.

2: de negatieveling

Deze vriend boort al jouw dromen de grond in. Hij zoekt altijd het negatieve in wat je zegt en heeft weinig vertrouwen in je plannen en doelen.

3: de cockblocker

Deze man misgunt jou elk romantische kans door elke interactie tussen jou en een dame te frustreren. Persoonlijk voorbeeld:

Jaren geleden ontmoette ik een leuke dame in een bar. Het klikte en we hadden een leuk gesprek. Deze interactie werd ruw verstoord totdat deze ‘vriend’ haar opeens bij mij wegtrok, haar meenam naar de bar en een drankje voor haar bestelde. Compleet respectloos en onacceptabel gedrag.

4: de emotionele vriend

Deze onzekere man voelt zich snel aangevallen en reageert emotioneel als je hem bekritiseert op de onzin die hij doet of simpelweg wanneer je voor jezelf opkomt en hem confronteert. Dit soort mannen hebben vaak ook de neiging om hun eigen tekortkomingen op jou te projecteren.

5: de hater

De hater gunt jou geen vooruitgang en zal persoonlijke groei frustreren. Veel vriendengroepen proberen elkaar te controleren met als doel de groep intact te houden. Dit proberen ze door afwijkend, authentiek en constructief gedrag van een lid zo snel mogelijk in de kiem te smoren.

Zolang je minder of niet beter bent dan je medevrienden, word je geaccepteerd. Maar zodra je ook maar iets vooruitgaat zal de groep je snel haten en er alles aan doen om jou weer terug naar hun niveau te brengen.

6: de pester

Deze vriend mag jou graag voor schut zetten in de buurt van andere mensen. Stel jij bent uitgenodigd voor een verjaardag, de pester zal dan zijn peilen op jou richten en je voor schut zetten in de bijzijn van anderen. Hij zal net doen of dit een geintje is, maar het feit is dat deze vriend jou niet respecteert.

6: de verslaafde

Deze man heeft weinig om handen in het leven en is blow, alcohol, game of gokverslaafd en probeert jou ook in dat wereldje te krijgen.

7: de profiteur

Deze vriend gebruikt jou om financiele redenen en probeert te profiteren van jouw positie, geld of middelen. Persoonlijk voorbeeld:

Ik kende een jongen met een boot die tijdens zijn afwezigheid door zijn medevrienden altijd  belachelijk werd gemaakt, maar deze mannen wisten hem wel te vinden als de zon scheen en zij een boot nodig hadden.

Zoals je ziet zijn de meeste vrienden, geen vrienden. Soms lijkt het alsof iemand je vriend is, terwijl die persoon je gewoon gebruikt, van je profiteert of in werkelijkheid je stiekem haat. Aan jou de taak om je vriendschappen eens kritisch onder de loep te nemen en van sommige vrienden afscheid te nemen.