De reden dat je vast loopt in het leven

De reden dat je vast loopt in het leven

 Ben je vastgelopen in het leven? De reden dat je vast loopt in het leven, heeft te maken met gebrek aan discipline, geen doel en omgang met verkeerde vrienden. Als je niet zorgvuldig bent in het uitkiezen van de juiste vrienden en je dagen verspild aan onzin en afleidingen, dan is het resultaat dat je vast loopt in het leven.

 

 

 

In dit artikel leer je:

  • Waarom het beter is slechte vriendschappen uit de weg te gaan
  • Wat een echte vriend is
  • Hoe je een slechte vriend kunt herkennen
  • Waarom het belangrijk is een doel te hebben
  • Wat discipline is

Slechte invloed van vrienden

Je succes in het leven wordt voor een groot deel bepaald door de mensen met wie je omgaat. Je bent het gemiddelde van de 5 mensen met wie je het meeste omgaat. Dus als je niks hebt bereikt in het leven, kijk dan eens naar je vrienden. Grote kans dat deze mensen ook niks bereikt hebben.

Beëindig een slechte vriendschap

Om vooruit te komen in het leven moet je daarom bereid zijn om bepaalde vriendschappen te beëindigen. Beter geen vrienden en succes, dan veel vrienden en mislukt. Besef ook dat in werkelijkheid de meeste vrienden, geen echte vrienden zijn. Zolang je niet beter bent dan hen, dan is alles goed en wel, maar zodra je meer bereikt en boven je vrienden begint uit te steken, dan zullen de meeste je erom haten.

Herken de echte vriend

Een echte vriend is daarom iemand die in je gelooft, je respecteert en je stimuleert om het nog beter te doen. Echte vrienden zijn vaak maar op één hand te tellen en een man mag zich gelukkig prijzen als hij een echte vriend heeft, want ze zijn schaars.

Als een vriend positief kritisch naar je is, word dan niet kwaad, maar neem zijn advies ter harte. Hij wil het beste voor je en daarom zegt ie dat. Zo had ik een vriend die eens tegen mij zei: “als je een vriendin wil, moet je toch je zaken beter voor elkaar hebben”  of “je hebt meer in je mars dan wat je nu doet, waarom zoek je geen betere baan?” De meeste mannen zullen hier boos om worden, maar dit soort opmerkingen is het beste wat je kan overkomen, omdat dit betekent dat je vriend om je geeft en het beste voor je wil.

Herken de slechte vriend

Vrienden die niet het beste voor je willen zullen dat nooit tegen je zeggen. Ze willen niet dat je vooruitgaat omdat ze dan geconfronteerd worden met hun eigen gebrek aan talent en ambitie en daarom willen ze ook dat hun medevrienden niet beter worden dan hen, bij voorkeur juist minder, zodat ze zich beter over hun zelf kunnen blijven voelen. Gaat iemand binnen een vriendengroep wel zichtbaar vooruit, dan zal je zien dat geroddel, haat en jaloezie de kop opsteekt en deze mensen hun ware gezicht laten zien.