4 redenen waarom je niet moet settelen

Settelen relatie Settelen voor een relatie is het domste wat een man zichzelf kan aandoen. Een man die settelt, gaat een relatie met een vrouw aan waar hij niet ondersteboven van is en zal de nadelen van een relatie ondervinden. Dit soort relaties lopen vaak op niets uit en is pure tijdverspilling voor zowel de man als vrouw. Settelen gaat vaak onopgemerkt, je date een vrouw die je leuk vindt, maar waar je niet verliefd op bent en voor je het weet vraagt ze jou om een relatie en zeg je ja. Je zegt ja omdat je niet meer alleen wilt zijn of onder (culturele) druk van anderen.

De reden waarom veel relaties niet werken is omdat men gekozen heeft voor de makkelijkste weg, settelen. Wie settelt, doet zichzelf en de ander tekort en legt een slechte basis voor een gelukkige, constructieve en vooral succesvolle relatie voor de lange termijn.

#1: Slechte start

Wie settelt, begint met een slechte start in de relatie. Door gebrek aan verliefdheid en enthousiasme ga je twijfelend de relatie is en deze twijfels gaan vaak niet over en zullen altijd op de achtergrond blijven sluimeren.

#2: Je doet minder je best

Als je settelt, doe je minder je best om de relatie te laten werken. Je waardeert en respecteert je vriendin minder en neemt haar eerder en de relatie voor lief. Vrouwen merken dit zeker op en dit zal een negatieve invloed op de relatie hebben.

#3 Het gras lijkt groener

Wie met weinig enthousiasme voor zijn partner en uit gemakzucht een relatie instapt, zal altijd onbewust open staan voor andere vrouwen. Je gebruikt in dit geval de relatie als opstapje voor iets beters en zal de relatie verbreken als de vrouw van je dromen zich aandient. Ook de kans op vreemdgaan is fors hoger wanneer je in een relatie zit waar je niet heel tevreden over bent. Wanneer je settelt, ben je onbewust bezig en sta je meer open voor anderen vrouwen dan voor je eigen vriendin.

#4 Je verspilt je tijd (en die van haar)

Wie settelt geeft zich over en sluit een compromis met zichzelf. Je bent niet gegaan voor wat je echt wilde en je hebt uit gemakzucht gekozen voor een partner waar je niet enthousiast over bent, maar omdat je niet alleen meer wilde zijn en je nu eindelijk van die datingmarkt af bent. Wanneer de relatie vanaf de start geen verliefdheid, passie, enthousiasme, waardering en respect kent, zullen twijfels, frustratie, ontevredenheid, ongelukkigheid en woede zich snel innestelen en is het slechts een kwestie van tijd wanneer de hele relatie uit elkaar spat. Wie settelt, doet vanaf het begin zijn best al niet voor de relatie en verspilt zijn tijd en die van zijn partner.

Deel dit bericht of klik op de like-knop

Geef een reactie