Zelfdiscipline trainen? 3 manieren

Zelfdiscipline trainen? 3 manieren

 Zelfdiscipline trainen? Zelfdiscipline is de brandstof voor zelfverbetering. Een cursus zelfdiscipline kan geen kwaad om doelen te bereiken. Want wie succesvol wil zijn en zijn doelen wil behalen moet zichzelf aan het werk zetten. Ontdek hier hoe je dat doet. 

 

 

 

 

Wil jij je zelfdiscipline verbeteren? Of je nu rijk wilt worden, een betere baan wilt hebben, een prachtige vrouw wilt aantrekken, betere sociale relaties wilt aangaan of gespierd wilt worden, voor alles wat het leven de moeite waard maakt, is zelfdiscipline nodig. Een gebrek aan discipline zorgt voor ontevredenheid en laat je vroeg of laat vastlopen in het leven.

“ We all have dreams. But in order to make dreams come into reality, it takes an awful lot of determination, dedication, self-discipline and effort’’ Jesse Owens

Geld verdienen

Zelfdiscipline trainen is belangrijk om later veel geld te verdienen. De meeste mannen willen rijk worden, maar eindigen als jan modaal op kantoor of op de bouwplaats en parkeren zichzelf in de avonduren achter de tv met een zak chips. Slechts een handjevol heeft de discipline om ook in de avonduren een bedrijf te runnen, een bedrijf op te zetten of zich serieus te verdiepen in beleggen of investeren.

Wie rijk wil worden verruild de tv met boeken over het genereren van passief inkomen en past dat toe in de praktijk. Niet af en toe, maar elke dag. Op eigen kracht geld verdienen zonder afhankelijk te zijn van een werkgever is wat je voor ogen moet houden.

Je gaat voor het eindresultaat. Rijk en machtig worden is een heel masculien streven en een echte man schaamt zich niet om dat uit te spreken en zich te voegen naar dat ideaal. Financiële rijkdom genereert materiële en fysieke vrijheid.

Met geld koop je geen gezondheid, maar wel de vrijheid om te doen wat je wilt. De innerlijke drive van een echte man is vrijheid en onafhankelijkheid. Het streven naar geld in overvloed maakt dat mogelijk. Zelfdiscipline is jouw handleiding om dat te bereiken.

Gespierd worden

Zelfdiscipline trainen zorgt voor een mooi gespierd lichaam. Veel mannen ambiëren het gespierde lichaam van een Romeins soldaat. Dat waren dappere en masculiene mannen met afgetrainde lichamen. In onze westerse comfortabele en overvloedige consumptiemaatschappij, is dat slechts voor een minderheid weggelegd.

Het merendeel is te dik en leidt aan zwaarlijvigheid door gebrek aan beweging en ongezonde voeding. Wie goed om zich heen kijkt, ziet horden kerels eruit zien als lopende en pratende varkens. Dikke bierbuiken en gezichten. Sommigen van hen lijken daar ook nog oprecht trots op te zijn (!).

Zwaarlijvigheid is niet alleen onaantrekkelijk maar ook ongezond. Zeker na je dertigste verdient het extra aandacht om er goed uit te zien. Door daling van het testosteron, word je snel te zwaar. Gebrek aan beweging en ongezonde voeding, verergert dat meer.

“Respect your efforts, respect yourself. Self-respect leads to self-discipline. When you have both firmly under your belt, that’s real power’’ Clint Eastwood

Wie van zichzelf houdt en zichzelf respecteert, mag dit nooit accepteren. Zelfdiscipline is de weg naar het lichaam van een Romeins soldaat. Ga gewichten heffen en doe dat in combinatie met een gevechtssport zoals bijvoorbeeld boksen of worstelen.

Geef dan alles! Houd deze combinatie maandenlang vol en de resultaten zullen verbluffend zijn. Op rustdagen doe je cardio, maar nooit langer dan 45 minuten. Laat je goed voorlichten door de trainer en laat eventueel een persoonlijk trainingsschema opmaken.

Zorg ook voor een goed voedingsschema. Geen junkfood, chips, snoep en kant- en klaarmaaltijden meer, maar biefstuk, vette vis, noten, visolie, verse groenten en fruit.

Carrière maken

Wil je een betere baan. Zelfdiscipline trainen zorgt ervoor dat je verder komt in je werk. Verbeter dan jezelf op professioneel vlak zodat je elke dag een stapje dichterbij je droombaan komt. Heb de discipline om elke dag tijd te besteden om dat doel te bereiken.

Zoals het volgen van een cursus of vaardigheidstraining gericht op je droombaan, elke dag de vacaturebanken volgen en bij de juiste baan direct actie ondernemen.

Kortom, als je doet wat je altijd hebt gedaan, krijg je de resultaten die je altijd hebt gekregen. Zonder verandering geen beoogd resultaat. Zelfdiscipline eigen maken genereert verandering en zorgt ervoor dat jij wel je doelen gaat bereiken.