Wanneer zij een gezin wil en jij niet

Wanneer zij een gezin wil en jij niet

 Laat ik maar direct met de deur in huis vallen: als zij een kind wil en jij niet heb je een groot probleem. Sterker nog, in de meeste gevallen is het einde relatie.

Ooit het ik in dezelfde situatie gezeten. Destijds wilde mijn ex kinderen en trouwen, terwijl ik daar nog lang niet aan toe was. Regelmatig begon ze erover en begon ze over trouwen en koophuizen.

Telkens wanneer ze erover begon had ik het gevoel dat ik geen kant meer op kon en voelde mij met de rug tegen de muur gezet. 

Als ik het erover had met mijn vrienden, dan vroegen ze steevast: en.. wil jij dat ook? Waarop ik antwoordde nu niet, maar later wel. Helaas was er een tegenstrijdigheid van wat ik op dat moment zei en wat ik van binnen voelde.

De waarheid was dat ik dat allemaal wel wilde, alleen niet met haar.

Oorzaak

En daar komen we tot de kern van het hele verhaal. Kijk, als je in een relatie zit en je wilt allebei een gezin of je wilt het allebei juist niet, dan is er geen probleem. De stress ontstaat zodra zij wel een kind wil en jij niet of andersom. 

Het probleem is dat wanneer zij (of jij) toegeeft en dus aan iets begint wat je oprecht niet wilt, dat is het begin van problemen en drama. In de eerste plaats omdat er altijd een gegronde reden is waarom jij geen gezin wil en zij wel.

Ik maak hierbij onderscheid tussen oorzaken die geleid hebben tot je huidige situatie. 

Situatie 1: Je hebt geen kinderwens. 

Dat kan! Maar dan is de vraag heeft zij ooit, in het begin van de relatie aangegeven dat ze wel een kind wilde en ben je daar niet op ingegaan of heb je haar op dat onderwerp wat in het luchtledige gelaten, dan is dat natuurlijk je eigen schuld. 

Als ze in het begin van de relatie liet weten ooit kinderen te willen, en jij al wist dat liever niet te willen, maar toch in die relatie bleef omdat je bang was dat ze anders bij je weg wilde of wat dan ook, dan ben je niet eerlijk naar jezelf noch naar haar geweest en was het slechte een kwestie van tijd dat de bom barst. 

Om die reden is het belangrijk om al vroeg in de relatie scherp te hebben wat jullie willen als de kinderwens ter sprake komt en daar een klap op te geven. Duidelijkheid is zowel voor jou als haar fijn, geeft rust en vormt de basis van een gezonde relatie. 

Situatie 2: Je wilt wel een kind, alleen niet met haar 

Dit probleem doet zich vooral voor als je in een relatie zit met een dame waarbij de basis al niet goed zat. De verliefdheid ontbrak, je was niet zeker van haar of je bent de relatie ingestapt bij gebrek aan beter of uit gemakzucht.

Het probleem is dat je dan niet vol voor die relatie kunt gaan en onbewust blijft twijfelen over haar.

Je staat, zeg maar, met een been in die relatie en onbewust sta je open voor andere vrouwen die wel perfect voor je zijn. 

Het is een gestreste en onrustige situatie en de oorzaak van vele ruzies, conflicten, omdat je met haar bent, maar gevoelsmatig er niet achter staat en er dus niet vol voor kunt gaan.

Als ze in dat geval dan ook nog over een kinderwens begint en andere lange termijn verplichtingen zoals een huwelijk en hypotheek, dan heb je het gevoel dat je strot dicht geknepen wordt en geen kant meer op kunt. 

Dat komt omdat het nu echt serieus wordt, de druk neemt toe en ja, als je dan met een dame bent waar je eigenlijk niet samen mee wilt zijn, dan is dat de oorzaak van je precaire situatie. 

Situatie 3: Je wilt wel een kind met haar, maar het is niet het goede moment

Schulden, werkloosheid, armoede, persoonlijke problemen, er kunnen gegronde redenen zijn waarom je, op dit moment, geen kind met haar wil. Maar ook dan is het belangrijk om duidelijkheid te scheppen en haar perspectief te geven.

Dat betekent een plan maken om je problemen op te lossen en ook een concreet tijdspad afspreken zodat ze weet waar ze aan toe is. 

Conclusie

Als zij een kind wil en jij niet, dan is het belangrijk om eerst bij jezelf te rade te gaan waarom jij geen gezin met haar wil en daar eerlijk over te zijn. Zoals gezegd is daar altijd een goede reden voor.

Je hebt nooit een kinderwens gehad en bent daar niet duidelijk over genoeg geweest in de relatie of juist vaag gebleven als het ter sprake kwam of je wilt hebt wel een kinderwens, alleen niet met haar.

De reden is omdat je twijfelt over je relatie is omdat de basis vanaf de start al niet goed was. Je zit dan wel in die relatie, maar je voelt dat ze niet de ware is en onbewust sta je open voor een andere dame die wel perfect voor je is en bij je past. 

Of je wil ook een kind met haar, alleen is het nu niet het juiste moment. Prima, maar geef ook dan perspectief en spreek met haar af wanneer dan wel het juiste moment is. Duidelijkheid is key. 

Wat je situatie ook is, als haar kinderwens ter sprake komt, dan is eerlijkheid het beste. Ze weet dan waar ze aan toe is.

Ga in ieder geval haar tijd niet verspillen of aan het lijntje houden en gun haar de kans een man te vinden die ook een gezin wil. Het kan ook zijn dat ze toegeeft aan jou wensen en ervoor kiest kinderloos te blijven en voor jou kiest. 

Ga dan bij jezelf te rade wat in deze situatie wijsheid is, omdat ze bereid is haar kinderwens op te offeren voor jullie relatie en trek daar je eigen conclusies uit. In ieder geval: eerlijkheid duurt het langst. Succes!