Waarom slechte vrienden je leven verpesten

Waarom slechte vrienden je leven verpesten

 Slechte vrienden moet je loslaten of afstand van nemen. Slechte vrienden ruïneren je leven of persoonlijk geluk. Ben je onderdeel van een mannelijke vriendengroep, neem dan elk individu goed onder de loep en verbreek het contact als het nodig is. Om vooruit te komen als man moet je soms bepaalde vriendschappen beëindigen. Herken de volgende 3 typen slechte vrienden die je moet vermijden.

#1 De afzeiker

Dit is de man die een kick haalt uit het voor schut zetten van een vriend waar andere mensen bij zijn. Wanneer je alleen met hem bent is alles goed, maar zodra je met hem en andere mensen bent richt hij opeens alle peilen op jou en zet je voor schut, ook waar vrouwen bij zijn. De afzeiker is geen echte vriend, want een echte vriend respecteert je en zal dat niet doen. Waarschijnlijk mag hij je niet eens. Je laten afzeiken of kleineren moet je dus niet tolereren en het beste is om alle contact met hem te verbreken of afstand te nemen.

Soms kun je er geen afstand van nemen, het beste wat je dan kunt doen is zijn opmerkingen negeren, wat vaak voldoende is om het gedrag te laten stoppen. De beste manier echter is om in privé het gesprek aan te gaan en hem te vragen te stoppen met dit gedrag en hem wijzen op de gevolgen (verbreken vriendschap) wanneer hij dit negeert. Vaak stopt het gedrag dan. Blijft hij doorgaan, verbreek dan alle contact en ontwijk de feestjes waarvan je weet dat hij daar aanwezig is.

#2 De onbetrouwbare

Deze vriend is niet te vertrouwen. Op feestjes roddelt hij over anderen en hij roddelt ook over jou. Ook is deze vriend niet discreet en is geen geheim niet veilig bij hem. Dit type verspreid ook wilde verhalen over je en zal ook foto’s en video’s van je maken met zijn telefoon wanneer jullie op stap zijn en jij aangeschoten bent of met een meisje zoent. Vervolgens wordt dat materiaal weer met andere mensen gedeeld zonder dat je er weet van hebt. De onbetrouwbare heeft geen eergevoel en zal achter je rug om aan je vriendin zitten of met haar flirten. Het beste is om alle contact te verbreken of dit type op een afstand te houden.

#3 De negatieveling

Deze vriend is een zwartkijker en een ware energievreter. Wat je ook doet, hij ziet alles negatief in en weet je plannen en dromen de grond in te boren. Wat je ook zegt, de zwartkijker bekijkt het altijd van de negatieve kant en slurpt alle kracht en energie uit je. De negatieveling heeft vaak zijn eigen leven niet op orde en worstelt met schulden, geldproblemen, problemen op zijn werk of heeft weinig succes met vrouwen . Ook zijn ze vaak verslaafd aan blowen, drinken en videogames. De downer heeft weinig zelfvertrouwen en wil voorkomen dat medevrienden het beter dan hem doen. Wil je vooruit in het leven, ga dan de negatieveling uit de weg en omring je met positieve en gemotiveerde mensen.