Waarom online dating de datingmarkt geruïneerd heeft

Waarom online dating de datingmarkt geruïneerd heeft

 Sinds de intrede van datingsites en datingapps, is het lastiger geworden voor de doorsnee man om een leuke dame te ontmoeten. De introductie van online dating, heeft ervoor gezorgd voor een mismatch in vraag en aanbod op de datingmarkt. Een ontwikkeling, met desastreuze gevolgen voor het liefdesleven van vele mannen. Ontdek hier hoe dat zit.

 

Pre-internet dating

Voor de introductie van intenetdaten, ging het daten een stuk onschuldiger en spontaner aan toe. Zowel mannen als vrouwen hadden minder te kiezen en vonden om die reden sneller en gemakkelijker een partner. Men ontmoette elkaar via de vereniging, school, wederzijds vriendengroepen of het uitgaansleven.

Vrouwen hadden niet de mogelijkheid om rustig achterover te leunen en geduldig af te wachten wanneer de man met de dikste portemonnee of met de knapste looks (online) voorbij kwam. Offline was het aanbod beperkter, dan hedendaags online. De doorsnee man had dus een grotere kans op het vinden van een vriendin of een date, dan in de huidige situatie.

Aan de andere kant hadden de meeste mannen ook minder aanbod tot hun beschikking. Om een vrouw in de offline wereld aan te trekken, moest men moeite doen, zoals gewichten heffen, verzorgd uitzien en actief op een vrouw afstappen. Bij interesse, moest hij ‘ op de ouderwetse manier’ de vrouw op date vragen en haar bellen.

Omdat de gemiddelde vrouw in het pre-internet tijdperk, ook weinig te kiezen had, was de kans dat ze ‘ ja’ zei buitengewoon groot. Kortom, het ontmoeten van elkaar, op date gaan en uiteindelijk een relatie aangaan, was een stuk makkelijker en laagdrempelig dan wat het nu is.

Online dating in 2021

In de huidige situatie is te zien dat slechts een klein percentage van de mannen de meerderheid van de online datingmarkt domineert. Vooral rijke en knappe mannen en deels ook bad boys, incasseren de meerderheid van de matches, waardoor de gewoon uitziende man het steeds lastiger heeft en bijna geen matches of dates meer heeft.

Dat komt omdat ook sommige rijke en knappe mannen, niet discrimineren op uiterlijk, maar vrijwel alles los en vast daten wat toevallig op hun pad komt. Via online dating, krijgen gewoon uitziende en onaantrekkelijke dames toegang tot deze typen heren, waar deze mogelijkheid in het pre-internet tijdperk afgesloten of een stuk beperkter was.

Eenmaal een kerel met veel geld of knappe looks, willen deze typen dames niet langer meer hun eigen facematch daten. Ze zijn nu gewend dat ze beter kunnen krijgen en hebben niet langer meer interesse in de mannen die qua aantrekkelijkheid of economische status beter bij hen passen.

Tot slot

Precies dat is de reden waarom het voor de normale man moeilijker is geworden om online een leuke dame te vinden. Dames die goed bij hem passen, vinden hem te min omdat ze nu, dankzij het internet, veel beter kunnen krijgen. De doorsnee dame is aan het updaten waar de gemiddelde man nu met lege handen achterblijft of gedwongen moet downdaten

Om die reden is online dating niet langer meer een goed alternatief voor de doorsnee man. Wil hij toch succes hebben, dan moet hij 1: rijk worden of 2: zijn uiterlijk verbeteren. Maar zelfs dan is het rendement relatief laag en de tijdsverspilling hoog. Kortom, herken jij jezelf als een gewone man, stop dan met online dating en focus je meer op de offline wereld. De kans op het vinden van een leuke vrouw is dan een stuk hoger. Succes!