Een alternatief voor een kantoorbaan? 3 gouden tips

Een alternatief voor een kantoorbaan? 3 gouden tips

 Een alternatief voor een kantoorbaan? Bestaat dat? Of zeg jij vaak tegen jezelf: ik wil niet meer voor een baas werken? Dan lees je hier hoe je dat voor elkaar krijgt. 8 uren per dag achter een bureau zitten en staren naar een computerscherm is geen pretje. Dat moge duidelijk zijn. Ontdek in dit artikel wat je het beste kunt doen. 

 

 

 

 

 

Als je dit artikel leest, is er een grote kans dat je elke dag van 9 tot 5 ergens achter een desk zit te werken en op zoek bent naar een uitweg. Je bent niet de enige. Grote kans dat vele collega’s, en zelfs je baas, hetzelfde willen.

De nadelen van moderne kantooromgevingen

De kans is groot dat je elke dag hetzelfde werk doet, wat killing is voor je creativiteit maar ook vitaliteit. Of je werkt samen met vervelende collega’s, kampt met gezondheidsproblemen door de ongezonde kantoorlucht, blauw licht van computerschermen, kunstlicht, WIFI-straling of werkstress. 

Een ander aspect is geluidsoverlast in moderne kantooromgevingen. De laatste jaren is er een duidelijke trend van open kantoortuinen, hotdesking, weinig of geen privacy, micromanagement en dus voortdurende afleiding en frustratie waar veel kantoormedewerkers last van hebben.

Door voortdurende automatisering en kostenbesparingen, gaat hier ook geen einde aan komen. Grofweg heb je dus 2 keuzes: of je legt je er bij neer of je zoekt naar een alternatief.

Gelukkig zijn er zat alternatieven, maar feit blijft wel dat je in vrijwel elke baan gebonden bent aan het 9 tot 5 regime en dus nog steeds ‘vastzit’ in wat voor rol dan ook. Of je nu achter een desk zit, voor de klas staat of met je handen werkt, zolang je afhankelijk blijft van een loonstrook, heb je dus nog steeds niet de regie over je eigen leven.

Online ondernemerschap is jouw uitweg

Het enige werkbare alternatief is dus (online) ondernemerschap, investeren of passief inkomen genereren, zodat je je eigen tijden kunt bepalen en niet langer afhankelijk bent van loonstroken. Op ‘eigen kracht’ geld verdienen dus. 

En hier zit het probleem. De meeste mensen dromen van een leven waarin ze genoeg tijd hebben voor hun gezin, kunnen werken waar en met wie ze willen en niet langer afhankelijk meer zijn van een baas, maar ondernemen vervolgens niks om hier verandering in te brengen. 

De zucht naar vrijheid en onafhankelijkheid is normaal, het zit in ons DNA. Het probleem is dat het bij de meeste mensen slechts bij dromen blijft, omdat er geen initiatieven worden genomen in de schare vrije-tijd buiten de kantooruren om.

Men is vaak te uitgeput na een lange werkdag en heeft geen energie meer om de boeken in te kruipen, zich te verdiepen in passief inkomen of een bedrijf op te zetten.

Ben je serieus, dan moet je dus buiten werktijd aan je 9 tot 5 ontsnappingsplan te werken, anders verandert er niks.  Het persoonlijk levensplan helpt je daarbij. 

 

Je doel is dus vrijheid en onafhankelijkheid. 3 tips die jou daarbij gaan helpen: 

 

1. Los je schulden af

“Een rijke heeft macht over armen, wie leent, is de slaaf van wie uitleent” Spreuken 22:7

Voorkom schulden. Vrijheid begint met het schuldenvrij door het leven gaan. Een persoonlijke lening, een torenhoge hypotheek, een hoge studieschuld, creditcardschulden. Met financiële gebondenheid geen vrijheid. Breng dus je schulden in kaart en bouw deze versneld af. 

2. Ontwikkel veelgevraagde skills

Vrijheid begint met een vrije mindset. Een man die zich geestelijk niet laat controleren en van niemand afhankelijk is. Niet van een baas, niet van een werkgever. Een man die dus opties heeft en de controle houdt.

Een man die geen slachtoffer is van alle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt maar deze juist benut! Door automatisering en robotisering gaan nu en in de toekomst een groot deel van de banen verloren.

Start daarom met om of bijscholing en met het ontwikkelen van veelgevraagde vaardigheden welke recht doen aan je capaciteiten.  Wees mobiel, inzetbaar en snel aanpasbaar. Wees vrij en wendbaar.

3. Creëer passief inkomen

“Een man is pas vrij als hij kan werken waar hij wil, met wie hij wil en wanneer hij wil” – Effectieveman 

De belangrijkste tip: start een online business en bouw aan passief inkomen. Begin part-time, naast je huidige baan, aan het bouwen van je online bedrijf. Er zijn talloze mogelijkheden om een passief inkomen te generen.

Denk aan de verkoop van e-producten. Bijvoorbeeld: schrijf een goed e-book over een onderwerp wat jou boeit en verkoop deze. Dropshipping, affiliate marketing, online cursussen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Droom daarom niet langer, maar ga over tot actie. Start vandaag nog!