Assertiever worden? Zo doe je dat

Assertiever worden? Zo doe je dat

 Assertiever worden en voor jezelf opkomen is nodig om grenzen te stellen. Of het nu gaat om assertiever worden in een relatie of in de buitenwereld, het is belangrijk dat een man voor zichzelf opkomt en duidelijke grenzen aangeeft. Met dit stappenplan assertiviteit heb jij in ieder geval een streepje voor.

 

 

Kom voor jezelf op

Assertiever worden kun je leren. Om assertiviteit onder de knie te krijgen is het belangrijk vroegere programmering en conditionering los te laten. Op school werd je altijd geleerd goed te luisteren en een ander te gehoorzamen. Zo werd je geleerd om naar je ouders, leraar, sociale groep, religie of politieke groep te luisteren. Je deed wat een ander ook deed en dacht hoe een ander ook dacht. Assertiever worden leer je door niet langer meer bevestiging, goedkeuring en acceptatie bij de ander te zoeken, maar kritisch zelf na te denken en voor jezelf op te komen.

Een assertieve man heeft de mindset van een vrij, onafhankelijk, kritisch, rationeel en logisch denkend wezen, vrij van de mening en oordelen van een ander. Deze man zet zichzelf op de eerste plaats, waardeert en accepteert zichzelf en heeft een duidelijke missie in het leven. Hij komt voor zichzelf op.

 

Je krijgt meer respect

Een assertieve man weet dat aardig zijn en een ander pleasen niks oplevert, want een aardige en vriendelijke man die niet voor zichzelf opkomt, daar wordt misbruik van gemaakt. Een man die niet assertief is, wordt gemanipuleerd, minder vertrouwd, weinig serieus genomen en minder tot niet gerespecteerd.

Kom je wel voor jezelf op, dan kun je rekenen op meer respect, zowel binnen de maatschappij, op de werkvloer als bij de vrouwen. Je bent dan de natuurlijke leider, waar anderen rekening mee houden en niet overeen walsen.

Wie assertief is, komt verder in het leven, plukt de zoete vruchten van zijn inspanningen en leidt een welvarend en gelukkig leven. Je gaat zichtbaar vooruit en verandert van een doorsnee man naar een echte mannelijke man.

 

Je hebt een beter leven

Assertiever worden geeft jou de kans om een vrij, boeiend, avontuurlijk, rijk en authentiek leven te leiden en is noodzakelijk als jij een betere versie van jezelf wilt worden. Als jij verandert in een man die voor zichzelf opkomt, hou er dan rekening mee dat je vrienden kwijtraakt. Niet iedereen kan omgaan met een assertieve man, in dat geval verlies je mensen, maar krijg je daar andere vrienden voor terug. Boeiende en positieve mensen die veel beter bij jou en je nieuwe leven passen.