7 redenen waarom je kantoorbaan vreselijk is

7 redenen waarom je kantoorbaan vreselijk is

 Vind jij je kantoorbaan vreselijk? Dan heb je daar gelijk in. Een kantoorbaan is saai en maakt ongelukkig. Een echte man is er ook niet voor gemaakt is om de hele dag op kantoor te zitten en bevelen van iemand anders op te volgen. Hij is gebouwd om in beweging te zijn, te creëren en een betere versie van zichzelf te worden. Het probleem van kantoorwerk is dat je niets terugziet van je eigen werk en het een vorm van geestdodende bezigheidstherapie is. Volg je eigen droom en verspil je tijd niet langer aan de droom van iemand anders.

#1 Je staat niet op eigen benen

 

Je hebt geen controle over je tijd en inkomen en bent afhankelijk van een werkgever en een goede economie.

Op eigen benen staan kan bereikt worden door meerdere passieve inkomensstromen te creëren zodat je niet alleen afhankelijk van een loonstrook bent of door een vak te leren waar veel behoefte aan is en maar weinig mensen kunnen.

 

#2 Je verspilt je tijd

 

Je tijd op aarde is beperkt en vliegt sneller voorbij dan je denkt. Zou het niet fijn zijn dat je elke dag kunt doen wat je wil, wat belangrijk voor je is?

Tijd voor familie, om aan je bedrijf te spenderen, voor je hobby’s of om prachtige reizen te maken wanneer het jou uitkomt.

Een kantoorbaan geeft je alleen twee dagen in het weekend vrij en de rest van de week behoort je tijd, energie en waarde aan iemand anders toe.

 

#3 Je word er niet rijker van

 

Je zult nooit eerder kunnen stoppen met werken en ook mis je de vrijheid om je eigen inkomen te bepalen. Banen zijn niet ontworpen om er rijker van te worden.

Alleen de eigenaar van het bedrijf waarvoor je werkt heeft de vrijheid om zijn eigen salaris vast te stellen en kan bij een zeer succesvolle en winstgevende onderneming genoeg oppotten om eerder met pensioen te gaan of er een tijd tussenuit gaan.

Als werknemer heb je die vrijheid niet en moet je genoegen nemen met elke maand hetzelfde salaris en een jaarlijkse kleine loonsverhoging.

 

#4 Je word er dommer van

 

Kantoorwerk wordt steeds meer opgeknipt in specialismen waardoor je elke dag, jaar in jaar uit hetzelfde routinematige werk moet doen, wat op den duur een afstompend effect heeft op de hersenen.

Bovendien bestaan de meeste moderne kantooromgevingen uit open kantoortuinen, wat betekent dat je elke dag in een open ruimte moet werken, met veel lawaai, geen privacy, slechte lucht en constant afleidingen.

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat werken in een lawaaierige omgeving vol afleidingen een schadelijk effect heeft op je concentratievermogen.

 

#5 Je leer geen waardevolle skills

 

Je doet werk wat geen impact heeft of in de toekomst geautomatiseerd gaat worden.

Je leert geen vaardigheden welke je ook buiten je kantoorbaan kunt gebruiken om geld te verdienen.

Om op eigen kracht geld te verdienen heb je meer nodig dan alleen Excel sheets analyseren of met papieren schuiven.

Je moet iets bedenken en op de markt brengen waar anderen behoefte aan hebben en jezelf bekwamen in marketing, sales en netwerken.

Een specialistische kantoorbaan leert je al deze belangrijke vaardigheden niet.

 

#6 Je hebt geen vrijheid

 

Je hebt niet de vrijheid om te gaan werken wanneer en waar je wilt. Hoe fijn zou het zijn om je brood te verdienen in een warm land of gewoon in je eigen huis zonder vervelende manager en irritante collega’s in je buurt.

Hoewel de technologie er zeker is om locatieonafhankelijk te werken, staan de meeste werkgevers dit niet toe, omdat ze hun werknemers willen controleren.

Om die reden word er van je verwacht om elke dag jaar in jaar uit naar kantoor te komen en tussen 9 en 5 je kunstje te doen.

 

#7 je bent een moderne slaaf

 

Je zit elke dag tussen 9 en 5 als een soort legbatterij in een open ruimte achter een bureau voor een computer hetzelfde kunstje te doen in ruil voor een maandloon, net genoeg om van te leven.

Je moet doen wat je baas tegen je zegt, ook al ben je het er niet mee eens, en er bovenuit steken wordt niet gewaardeerd.

De meeste kantoormanagers willen werkers die ze klein kunnen houden, die kneedbaar zijn, bevelen opvolgen en steeds harder werken.

Op die manier kun je nooit het beste uit jezelf halen en zal je nooit een betere versie van jezelf worden.

Bestaat er een alternatief voor een kantoorbaan of werken voor een ander? Ja zeker! Voor jezelf beginnen en dankzij internet is dat makkelijker dan ooit. Als een ander het kan, dan kan jij het ook en je kunt gewoon rustig experimenteren, naast je fulltime baan. Zodra de zaken goed gaan en jij financieel op eigen benen kunt staan, kun je nog altijd je baan opzeggen.