Is Tinder dood? Waarom de hype voorbij is

Is Tinder dood? Waarom de hype voorbij is

Tinder werkt nietTinder werkt niet. Punt. De ondergang van een medium begint zodra het populair wordt, Tinder niet uitgezonderd. Terug in 2012, kan ik mij nog Tinder herinneren. Mijn smartphone knalde uit elkaar van de matches, vrouwen spraken je aan en een date was zo geregeld. Tinder was toen nog nieuw, spannend en anders en destijds vooral het domein van jonge leuke vrouwen. De app werd gebruikt waarvoor hij ontworpen was, om een date te vinden en een mogelijke relatie. Tenminste, zo’n 6 tot 5 jaar geleden hoorde ik regelmatig in mijn kennissenkring dat iemand een vriend of vriendin had gevonden via Tinder.

De neergang van Tinder

Tinder werkte goed, te goed en daarom kon de strandbal niet langer meer onder water blijven, maar sprong uit het water en ging mainstream. Je kunt het vergelijken met de explosieve populariteit van Facebook, terug in 2009 was het nog het domein van hogeschool studenten, maar niet veel later ontdekten moeder, oma en je tante het ook. Het intieme verdween, de advertenties verschenen en de neergang werd ingezet.

Undateable

Zo ook Tinder, de jonge aantrekkelijke studentikoze dames  verdwenen en werden vervangen door  ‘undesirables’. Niveautje badoo, Tinder werd en is nu in 2018 het domein van alleenstaande moeders, onaantrekkelijke vrouwen, borderliner types, kroeggangers, narcisten, probleemgevallen en aandachtzoekers .

Tinder in 2018 is nu een markt voor bad en fuckboys die de app gebruiken voor seks, meer niet. Een limiet op het aantal swipes, bots, prostitutie en een betaald account versnelde de ondergang van deze eens zo leuke datingapp.

Weinig matches

Tinder is nu een feestje voor modelachtige mannen en badboys, zij hebben de markt in handen en innen 95% van de matches, dus mocht jij je afvragen waarom je 5 jaar geleden 15 matches per dag had en nu, als je geluk hebt, nog maar 1 per week of maand,  dit is de reden. Nee je telefoon is niet stuk, ja Tinder functioneert gewoon.

Seksapp voor badboys

Tinder is veranderd, van datingapp naar fotokijkapp voor nice guys en een seksapp voor de 1% mannen die het goed doen bij de vrouwen op Tinder.

Beter oldskool daten

Je gaat geen vriendin vinden op Tinder. Niet meer. Wil je succes? Zorg er dan voor dat je bij die 1% mannen gaat horen die elke week meerdere seksdates hebben en nooit zonder zitten of verlaag je eisen drastisch naar beneden zodat de kans op een date en dus een one-night stand iets groter wordt, iets wat ik elke zichzelf respecterende man nooit zou adviseren.

Mijn advies voor de gemiddelde man is dan ook: stop met Tinder en ga weer oldskool daten. Spreek dat leuke meisje bij de kassa of bushalte aan en vraag om haar nummer of om een date. Kies voor een goede vrouw of blijf vrijgezel en werk aan jezelf. Aan jou de keus.

 

4 Reactie's
 • Jason
  Geplaatst op 20:23h, 09 september Beantwoorden

  Volledig herkenbaar. Er zitten ook wel normale vrouwen tussen maar aanwas word steeds minder.

  Ik heb nog wel regelmatig matches met in eerste instantie lijkende aantrekkelijke vrouwen. Maar eenmaal chattend kom ik de rode vlaggen tegen zoals hierboven beschreven. Ik heb zelfs een borderliner gematcht, die me na een date in de friendzone zette en later alsnog gevoelens voor me kreeg. Toen ik haar eenmaal leerde kennen bleek dat ze haar omgeving het leven zuur maakt. Toen accuut er een einde aan gemaakt. Maar die blijft af en toe nog toenadering zoeken.

  Aanbod normale vrouwen is er nog wel maar steeds minder.

  Een stabiele en normale uitziende vrouw heeft geen tinder nodig om door mannen aangesproken te worden. Om deze reden ligt mijn focus op vrouwen in real life leren kennen. Tinder is dan meer extra optie wat ik niet te serieus neem

 • harber82
  Geplaatst op 23:09h, 11 september Beantwoorden

  Dank voor je reactie Jason. Klopt wat je zegt, een leuke normale vrouw voor een relatie ga je niet snel op Tinder vinden. Nu ben ik zelf geen voorstander van datingapps of online dating, maar zoals je zelf al zegt, is het goed om wat opties achter de hand te hebben. In dat geval kan ik je de app Happn aanraden. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat je sneller matcht met vrouwen die je gewoon kent, zoals je buurvrouw of het meisje achter de kassa. Zo matchte ik via Happn met de receptioniste van mijn eigen sportschool! De drempel ligt daarmee een stuk lager om het gesprek aan te gaan en een date te regelen. Je kent elkaar immers al. Probeer het eens. Succes!

 • Erik
  Geplaatst op 08:09h, 06 december Beantwoorden

  Het is gewoon zo : Normale leuke vrouwen hebben al een vent. We vissen in de left-over vijver en blijkbaar ben ik ook geen 1e keus (meer)

 • admin
  Geplaatst op 18:31h, 07 december Beantwoorden

  Beste Erik. Dank voor je reactie! Tinder is niet meer wat het geweest is. Zoals ik in een andere reactie al aangaf, ben ik geen fan van datingapps, maar de enige app waar ik zelf een redelijke ervaring mee had, is Happn. De app is laagdrempeliger dan Tinder, omdat je matcht met dames die je kent of hebt gezien (en zij jou ook). De kwaliteit van de vrouwen was ook een stuk beter. Maar het advies blijft, om vooral het veld in te gaan en vrouwen aan te spreken die zichtbaar interesse in je tonen. Vraag om hun nummer, app wat heen en weer en een date. Dat is effectiever dan datingsites en apps. Succes!

Geef een reactie