Stoppen met Facebook: account verwijderen

Facebook banner reflected on the eyes. Editorial use onlyAcht jaar geleden was Facebook een handig communicatiemiddel om in contact te zijn met klasgenoten en hechte vrienden. Er was geen newsfeed, nagenoeg geen advertenties, geen irritante spelletjes, geen oma, moeder of baas die je wilde toevoegen. Nee, terug in de tijd was het niet meer dan een eigen profiel met een chatfunctie en dat was het.

Facebook anno 2016 is inmiddels uitgegroeid tot een sociaal mediamonster die steeds meer van onze tijd eist, verslavend is en tegelijkertijd haar gebruikers een stuk minder gelukkig maakt. Jij als man kunt jezelf een groot plezier doen door te stoppen met Facebook. Delete of deactiveer je account, maar stop ermee. Het vreet tijd, levert niks op en maakt ongelukkig. Stop en ondervindt een betere kwaliteit van leven, meer tijd, meer productiviteit en een aanzienlijke verhoging van persoonlijk geluk en tevredenheid. 

Stoppen met Facebook: het werkt verslavend

Inloggen op Facebook heeft dezelfde werking als een snuif cocaïne hebben diverse studies bewezen. De likes, vriendschapsverzoekjes, reacties hebben een verslavende werking op het brein. We maken dan dopamine aan waardoor we later weer inloggen voor een nieuwe shot.

Facebook account verwijderen: het maakt onzeker

Mensen doen zich altijd beter voor op Facebook. Foto’s van luxe vakanties, etentjes in restaurants, feestende vriendengroepen, dure koophuizen, trouwfoto’s, diploma-uitreikingen, snelle auto’s, een pasgeboren kind. Negatieve zaken worden nooit gepost, waardoor de levens van anderen perfect lijken. Je eigen leven lijkt daardoor minder geslaagd of saai. Studies hebben bewezen dat dit onderlinge sociale vergelijk, de mens depressiever maakt.

Facebook deactiveren: werk aan je privacy

Je hebt geen privacy meer. Facebook, maar ook je ‘vrienden’ weten al snel te veel over je. Je kunt je niet vrij uiten, alles wordt opgeslagen, maar wat je post kan ook later tegen je gebruikt worden. Vrienden, collega’s, je baas, zakenrelaties, je vriendin, kennissen, vrijwel iedereen kan jou anoniem monitoren en in de gaten houden. Stop en je hebt je vrijheid, anonimiteit en privacy weer terug!

Chaos op Facebook voorkomen

Kijk eens kritisch naar je vriendenlijst. Mogelijk heb je er honderden, maar in het echte leven slechts een handvol echte vrienden. De rest is overbodige menselijke bagage wat enkel een overkill aan desinformatie geeft. Desinformatie waar je niet op zit te wachten noch interesseert. Wil je echt weten wat voor cocktail je collega op zaterdagavond gedronken heeft? Of dat een vage kennis alweer klaagt over zijn rugklachten? Nee natuurlijk niet. Grote kans dat je met een aanzienlijk deel van je ‘vrienden’ nauwelijks contact hebt. Je echte vrienden, naaste familieleden heb je in je telefoon als het goed is. Verwijder al het overbodige menselijke bagage door te stoppen met Facebook. Nee je pleegt geen sociale zelfmoord. Je echte vrienden zullen gewoon contact met je blijven opnemen. Door overbodige relaties te schrappen, kun je juist investeren in de mensen die dichter bij je staan en deze relaties verder verbeteren. Dit maakt je gelukkiger.

Facebook account verwijderen: voorkom tijdverspilling

Facebook is pure tijdverspilling en een onproductief monster. Uren scrollen door de newsfeed zijn verloren uren die je nooit meer terugkrijgt. De netwerksite is zo ingericht dat je ook makkelijk blijft hangen. Er is altijd wel wat te doen. Foto’s checken, spelletjes spelen, chatten, meningen lezen etc. Dit zijn onproductieve activiteiten waar je geen stap verder mee komt in het leven. Stoppen met Facebook geeft jou je tijd terug. Tijd die je kunt gebruiken om productief te zijn en te werken aan je dromen en doelen.

Geef een reactie