Ontsnappen aan de ratrace? 3 gouden tips

Ontsnappen aan de ratrace? 3 gouden tips

Weg met de 9 tot 5 mentaliteitWeg met de 9 tot 5 ratrace. Zeg jij vaak tegen jezelf: ik wil niet meer voor een baas werken? Dan lees je hier hoe je dat voor elkaar krijgt. Elke zichzelf respecterende man zou zichzelf als doel moeten stellen om zich te bevrijden van het onderdrukkende 9 tot 5 leven, oftewel, 8 uren per dag onder kunstlicht als een legbatterij gevangen zitten achter een bureau en staren naar een computerscherm. Voor een baas.  Er is geen enkele reden om als man hier tevreden mee te zijn en dit te accepteren.

“A man is a succes if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do” – Bob Dylan

Het moderne kantoorleven is geestdodend en ziekmakend en is een krankzinnige en fysiek afmattende plek geworden om je dagen tot aan je pensioen te slijten. Het slaat werkelijk alle creativiteit en vitaliteit uit je. Noem het moderne slavernij, welke verkocht wordt onder de naam ‘carriere’.

De 9 tot 5 ratrace: stressvol en ongezond

Elke dag van 9 tot 5 op je kont achter een desk in het lawaai van een ander naar een computerscherm staren is niet gezond. Elke dag orders van een ander opvolgen in een stressvolle omgeving is niet ok en elke dag in angst en onzekerheid je werk doen omdat je baan op de schop staat, je baas het op je gemund heeft of de targets weer eens niet behaald zijn, is waanzin. Wie heeft je ooit wijs gemaakt dat dit nu eenmaal de normale gang van zaken is? Het is een geestafbrekende en niet te stoppen afmattende race die je niet kunt winnen, maar waar men uit dient te ontsnappen voordat het te laat is.

Verspilling van dromen en passies

Toch accepteren velen deze realiteit en verspillen zodoende tijd, energie, dromen en talent. Moderne kantoortuinen zijn ontworpen om hun werknemers onder de duim te houden en als een citroen uit te knijpen. Met de trend van hotdesking en open plan office is er bovendien een einde gekomen aan persoonlijke waardering, privacy en productiviteit en heeft deze plaats gemaakt voor lawaai, micromanagement, surveillance, stress en voortdurende afleiding. Velen zouden dan ook graag de loterij willen winnen om aan deze ellende te ontsnappen en eindelijk beginnen met echt leven en hun dromen waar te maken.

Het 9 tot 5 ontsnappingsplan

Alleen is het niet nodig om de lotterij te winnen, maar zijn er meer mogelijkheden om aan het 9 tot 5 regime te ontsnappen. Stoppen met rennen voor de baas en eindelijk je leven inrichten zoals jij het wilt en je dromen waarmaken is mogelijk. Besef alleen dat het dubbel zoveel energie kost, om als kantoorslaaf je vrijheid terug te winnen. Je zult buiten werktijd aan je 9 tot 5 ontsnappingsplan moeten werken.

Je zult bovendien veel tijd, energie en doorzettingsvermogen nodig moeten hebben om jezelf te ontworstelen aan het 9 tot 5 regime en uiteindelijk weer als vrij man door het leven te gaan. Ben je daartoe bereid? Onderstaande tips zijn de sleutels die de weg naar persoonlijke en financiele vrijheid voor je openen

Los je schulden af

“Een rijke heeft macht over armen, wie leent, is de slaaf van wie uitleent” Spreuken 22:7

Schulden hebben is niet normaal. Vrijheid begint met het schuldenvrij door het leven gaan. Een persoonlijke lening, een torenhoge hypotheek, een hoge studieschuld, creditcardschulden. Hoe kun je als man financiele vrijheid genieten als je zelf financieel gebonden bent? Het zijn schulden die menig man gekluisterd houden aan een baan die hij niet graag doet.  Je eerste prioriteit op weg naar vrijheid zou dus moeten zijn: het in kaart brengen van je schulden en deze versneld afbouwen.

Ontwikkel veelgevraagde skills

“Follow your dreams and use your natural-born talents and skills to make this a better world for tommrow” –Paul Watson

Vrijheid begint met een vrije mindset. Een man die zich geestelijk niet laat controleren en van niemand afhankelijk is. Niet van een baas, niet van een werkgever. Een man die dus opties heeft en de controle houdt. Een man die geen slachtofffer is van alle ontwikkelingen op de arbeidsmarkt maar deze juist benut! Door automatisering en robotisering zullen nu en in de toekomst een groot deel van de banen verloren gaan. Start daarom met om of bijscholing en met het ontwikkelen van veelgevraagde vaardigheden welke recht doen aan je dromen, passies en talent.  Wees mobiel, inzetbaar en snel aanpasbaar. Wees vrij en wendbaar.

Creer passief inkomen

“Een man is pas vrij als hij kan werken waar hij wil, met wie hij wil en wanneer hij wil” – Effectieveman

De belangrijkste tip: start een online business en bouw aan passief inkomen. Een man is pas vrij als hij kan werken waar hij wil, met wie hij wil en wanneer hij wil. Begin part-time, naast je huidige baan, aan het bouwen van je online bedrijf. Er zijn talloze mogelijkheden om een passief inkomen te generen. Denk aan de verkoop van e-producten. Bijvoorbeeld: schrijf een goed e-book over een onderwerp wat jou boeit en verkoop deze. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. Droom niet langer, maar ga over tot actie. Vandaag nog!

 

Deel dit bericht of klik op de like-knop
No Comments

Geef een reactie